Reklama

Panická porucha 4

DITUŠA (Pá, 20. 1. 2006 - 20:01)

Kamčo neplač, to jsme dvě,muž můj taky někam jde!Sám v sobě má dovoleno,tak vyměnil mne za koleno!Nemůže být bez těch mas,no mě zas svádí Fantomas!To jsem teda dopadla,s depkou u bedýnky odpadla.

Jirka (Pá, 20. 1. 2006 - 20:01)

Teď řeším problém, zda-li se dívat na ČT1 nebo novu :-)

Eva Krk (Pá, 20. 1. 2006 - 20:01)

Kamčo, my jsme tady.

DITUŠA (Pá, 20. 1. 2006 - 20:01)

Lea-ja s tímto byla těhotná, ale v té době jsme nevěděla, co mi to vlastně je.Takže i se strašnými potížemi fyz.i psychickými jsem do nástupu na MD byla v práci.Ted po dvouměsíční absenci AD, kdy plánuju teoreticky druhé dítě, pořád přemýšlím, zda do toho jít či ne, nebot mi není dobře.Ale paniku přímo nemám.Zatím.Jen deprese a úzkosti.Dnes i zrakové potíže, únava, jak zmlácenej pes:-(()jen spát a sedět se mi chce.A to jsme ted dva roky byla dost aktivní...Katarína-držet budu také.Vše přebolí.Musí!papa

Kamča (Pá, 20. 1. 2006 - 19:01)

Když už snad konečně slezla ze mě pepka,začíná mě přepadat příšerná depka.Co já s ní jen udělám?Zatím nevím,k počítači usedám.V domění, že najdu zde přítele,který nepošle mě do pr...Dnes zatím nikdo mě nepotěšil,ani brouk po vláskách mě nepohladil.Vyměnil mě za kuželky,a já smutné mám myšlenky.

Martas (Pá, 20. 1. 2006 - 19:01)

Evo diky. Tak spatne na tom tedy nejsem, abych nepresel namesti, navic mam ted plnou davku AD (setralin, Zoloft, Asentra) 200mg/den takze se to kapku zlepsilo. Xanax (Neurol) beru nyni uz jen jako berlicku posledni zachrany, kdyz se mi ataku nepodari rozdejchat rizenym dychanim. Prave Neurolem jsem byl chybne lecen asi 4 roky, aniz by me doktorka poucila o moznosti vzniku zavislosti (mel jsem silenej abstak, pry srovnatelny s abstakem heroinovym). Navrh na ID iniciovala moje obvodacka. Ted v lednu mi konci podpora v nezamestnanosti a marodim s PP znovu od 20.10.2005 po kratkodobym lepsim obdobi pres leto. Nejvic se totiz obavam opetovny ztraty zamestnani, pokud bych neco sehnal. Kdo by taky asi stal o panikare se zaznamy o leceni na psychiatrii. Asi skoro kazdej s PP zazil, ze kdyz prijde opravdu silna ataka, je clovek vyrazen klidne na nekolik hodin, nebo i po zbytek dne. U me to tak je, bohuzel.

Jana S. (Pá, 20. 1. 2006 - 19:01)

Evičko R.koukám, že užíváš Xanax,můžeš mi prosím napsat,jestli se neprojevují vedlejší účinky? Mám fobii už i na léky,přečtu si nežádoucí účinky a čekám až se dostaví.Hrozný život.

Jana S. (Pá, 20. 1. 2006 - 19:01)

Taky mi zoloft nedělal dobře,bušilo mi srdce a ráno jsem si nemohla vzpomenout jak se jmenuje syn. A to jsem měla jen půlku. Taď polykám defobin. Paniku mám už 19 let. ale nachápu,že na 5let mi dala pokoj. pak tu byla zase,a horší.Asi se to nedá léčit.Mám pořád strach,že mě to přepadne kdekoliv neočekávaně.

eva.rokytova (Pá, 20. 1. 2006 - 19:01)

Martasi - na PP můžeš dostat plný ID. Mám známýho, kerej je s PP v ID už tři roky. Chlap jak hora a nejpřejde náměstí z jedný strany na druhou :-((, tudíž prakticky nejni schopnej někam do práce dojíždět. Agorafobka jak prase, psychoterapie na prd, prášky moc nesnáší... Tak to jsou PP stavy, kerý tě invalidizujou a dostáváš plnej invaliďák. Mně nezabrat Xanax, tak sem na tom byla stejně, páč už jsem nebyla schopna ani vyjít z baráku - derealizace a depersonalizace mi to nedovolily; nevěděla jsem, jestli vůbec ještě žiju tady, nebo už sem v nebi... či pekle????

Dandy (Pá, 20. 1. 2006 - 19:01)

Taky docela zajímavé stránkyhttp://www.svl.cz/Files/public/svl/Dp_2004/Deprese.pdf

gabika (Pá, 20. 1. 2006 - 18:01)

Ahojky.Tak ja som tiez hotova s tej tragedie tlacili sa mi slzy do oci ked som to pozerala.Je to naozaj strasne.Dakujem vsetkym co mi napisali na moju otazku.Eva.Rokytka-díky za podrobny popis tvojho zleho zdravotneho stylu.Kolko asi tak denne vyfajcis?Ja mam tiez tento zly zlozvyk ale nepresiahnem 10 denne.Preto som sa to pytala lebo chcem vediet ako to mate so srdcom ci viac bucha pri kave a cige.A ci Vam nieje zle vzhladom na PP.Niekedy mi ani nechuti a zapalim si a toci sa mi hlava a tak podobne.Miss-ahojky ja tiez som zacala cvicit uz asi tyzden ale nie koly chudnutiu skor nabratiu energie.Vcera brusaky a mam dost rebra si necitim.Na stare kolena je to katastrofa.A to som behavala za skolu a bola som dobra ale teraz no onicom.Ledva clovek dobehne na zachod.Katarinka-i ked nebudem v pondelok s tebou budem myslou pri tebe.Sarka-diky za mailik napisem.Dandy aj tebe.pa zatial.

Eva Krk (Pá, 20. 1. 2006 - 18:01)

Martasi,já měla ID už před pár lety a naše zdravotnictví nepokračuje kupředu, ale někam úplně jiným směrem.Je možný, že dneska je všechno jinak.

Anie (Pá, 20. 1. 2006 - 18:01)

Ahojky, všechny vás moc zdravím. Moc se neozývám, ale myslím na vás. Nemám v Praze internet a když jedu domů, tak na něj nemám čas. Doufám, že jste jakž takž v pohodě. Já jsem momentálně na neschopence, do toho si hledám práci a brzo mě čeká psychoterapie. Věřím, že mi to pomůže i když to bude asi těžký. Dám vám pak vědět, jak to dopadlo:-) Jinak beru jeden Zoloft ráno a problémy s ním nemám. Zdravím taky všechny nováčky, bohužel nestíhám číst, takže na nikoho nemůžu reagovat. Ale věřím, že naši zkušenější vám poradí. Bezva víkend všem:-)

Martas (Pá, 20. 1. 2006 - 18:01)

Takze mi dokturek v psychiatricke lecebne vedome lze, ze na PP nelze ID ziskat. Jsem hospitalizovan uz od 30.12.2005 Jsem ucebnicovy typ panikare s cernyma myslenkama, motolicema, s "nevolnosti", elektrikou v rukach nohach, kolem ust a v hornim patre, busenim, pocitem nedostatecnyho dechu, rozmazanym videnim, nemoznosti soustredit se ... V lecebne jsem se dovedel bezva informaci o rizenym dejchani do trojuhelniku s pocitanim do 4 na kazdou dobu - s tim zvladnu ataky do zhruba 75% maximalni intenzity, pro horsi pripady mam po ruce Neurol. Trpim s PP uz pres 8 let, prisel diky ni o praci. V lecebne si myslej, ze me daj po 8 letech spatne leceny PP do kupy, abych mohl nastoupit hned do prace ... ale jen si na praci vzpomenu, mivam prvni naznaky ataky. Na druhou stranu, v lecebne je to super, je tam ruznoroda smeska pacientu s ruznejma problemama, na pokoji bydlim s klukem, ktery je po havarii, ma diky tomu sklony k agresi, ale ma hrozne hodny srdce, pomaha kdekomu. Projevuje se provadenim ruznych kravin - divoka gestikulace, hulakani a dalsima lotrovinama. V utery jsme se tam na pokoji tak nasmali, ze 4x prilitla sestra a nakonec mu soupla nakej prasek na uklidneni. Ale muzu rict, ten smich pomohl moc, cela streda byla super. Skoda ze tohoto kluka podle me lecej spatnymi prasky. Ted do nej cpou neco, po cem jen spi, ma naladu pod psa s naznaky agrese (ale neprojevuje se hlucne a o to asi panum doktorum jde) Kdyz ty prasky nemel, choval se sice hlucne, ale byl spokojenej a rozesmatej bez jakychkoli naznaku agresivity. Drzte se panikari. O ZIVOT nejde, ackoli to tak vypada a myslenkam v bludnym kruhu obcas proste nejde porucit ...

Eva Krk (Pá, 20. 1. 2006 - 18:01)

Alberte, piš častějc.Hned je člověku líp, když vidí, že se někomu daří.Fakt.Jinak já si o sobě taky myslím, že jsem technickej typ, ale jak mě ta mrcha včera složila, na to mě bylo houby platný i to moje království vercajku v bordelšupleti v kredenci.Doktorka do mě hučela, že si nesmím nic tak brát,že si všechno moc beru a pak jsem na tom tak, jak jsem.Ale copak je možný si změnit povahu.I když třeba Angličani už vědí víc.

Eva Krk (Pá, 20. 1. 2006 - 18:01)

Jo, miss, je to hrozná tragedie.Je to strašný o tom číst, taky se mi to celej den honí hlavou.Ani nechci domyslet co to musí být za hrůzu mít tam syna, nebo muže.K tomu důchodu, tak nevím, jak ostatní, ale já měla 2 roky plný ID.

Albert (Pá, 20. 1. 2006 - 18:01)

Zdravím všechny pepkaře, hlavně nové, až jich je :-) No jo, prosinec, leden, nádherný depresívně melacholický to čas :-)))). Osobně se cítím velmi dobře, míval jsem za týden spoustu ataků, teď zabraly ADčka a taky již vím mechanizmus vzniku a rozvoje pp, tak mě to skoro netrápí. Jsem holt technický typ a pokud več rozšroubuju a vidím jak fachčí, tak se jí nebojím.Mám pár postřehů, které jsem našel na netu, některé pro zasmání, některé k zamyšlení. Takže kupříkladu pp (ono se to tak tenkrát nejmenovalo), no zkrátka tyto potíže se lečily před válkou tak, že lidi co na to měli peníze se naložili do vlaku, zavezli do Jugoslávie, tam je obklopilo teplo, moře a hlavně nahé dívčiny, které se jim celý den věnovali se vším všudy .... No aby toto člověka neuzdravilo, že !!! (Metoda léčby dam bohužel nebyla popsána ...) Další postřeh vyplývající z jedné studie, je že značným zvýšením konzumace nenasycených omega 3 kyselin, se významně redukuje sklon k atakům. Přenechávám na dobrovolících k vyzkoušení.Dále velmi zajímavá zpráva pro ty jimž se neúměrně vzdálil nebo vymizel orgasmus v důsleku braní AD je, že v den sexu se jednorázově požije větší množství ginko biloby a vše se prý vrátí do starých kolejí. Tak tohle osobně vyzkouším a podám zprávu ...Horší zprávy jsou z Anglie, kde zakázali dlouhodobé užívání některých antidepresiv, neboť je prokázáno, že mění osobnost člověka. Jaké to jsou AD se nepíše, ale mezi náma holkama, kdo by odmítl kupříkladu být z citlivky tvrďákem :-) ...AhojkyAlbert

JOHANZ (Pá, 20. 1. 2006 - 17:01)

DŮCHOD NA HLAVU PANÍ MILEROVA...MY PP JSME NAPROSTO V POŘÁDKU VŠECHNY NEMOCI KTERÉ NÁS TRÁPÍ SE ODEHRÁVAJÍ JEN V NAŠÍ HLAVĚ........

lucík (Pá, 20. 1. 2006 - 17:01)

to jo já měla předtím tohle a ted je to horší.krk mě bolí a brní jak se mi při PP stáhne a ted ho mám jak v křeči.

Martas (Pá, 20. 1. 2006 - 17:01)

Ahoj, zajimalo by me, jestli ma nekdo z pritomnych s PP diky teto diagnoze invalidni duchod. Diky.

Reklama

Přidat komentář