Reklama

Panická porucha PP7

Dituša (St, 9. 1. 2008 - 14:01)

Evi,prase,kalafuna,zvonky..hm,jsem mimo mísu:-),ale určitě to něco znamená.Si představ,že já brblám taky ,muž ,když doma je už,tak taky .Věčně něco,i moje mamka...představ si i to,že jsem včera právě mamce něco" vyvedla" a ted,vůl,trnu,jak to dopadne.Zkráceně-nechodí k doktorům vůbec,k žádným,má 61.Pozoruju-nejen já,i její známí-že není,jak bývala,navíc má zjevně návaly,ale hrdinka,ona přeci rudne z horka,jak vleze do jakékoliv místnosti.Jenže já si pokaždé všimnu,že jak začne zaníceně něco vyprávět a lehce se u toho rozčílí,někdy i víc,navalí se jí krev do hlavy,zrudne,začne se otírat po čele,že jí je horko.Je podrážděná,jak se jí něco v dobrém řekne,hned otočí řeč jinam.Kdepák přechod,ten už dávno má za sebou...a to se jí děje často.Kdepák,prý návaly to nejsou,brblá pořád, jinak je stran doktorů a případné návštěvy u nich naprosto nediskutabilní,o tom se u nás mlčí.Tak jsem ji včera objednala termín u jednoho odborného dr, lístek s termínem vložila u ní doma tajně do obálky s průvodním malým dopiskem-že co a proč to dělám,že je to na ní,ale že nám na ní záleží a chcem,at je tu s námi co nejdýl,že se nemusí bát,stydět nic...a dalal jsem to na jedno místo,kam určitě už musela kouknout a najít to.A co myslíš....doted nepsala,nevolala.Určitě je nasr...Napsala jsem jí tam,že bych si nerada někdy vyčítala,že jsem pro to-pro ni-něco takového neudělala.Ženský věci atd...to prostě ona neřeší.Ale myslím,že jen navenek.Tož tak no.

A koketuju s myšlenkou na buchty Honzovky:-(((.

evakrk (St, 9. 1. 2008 - 13:01)

Dituš, ahooooooooj. Už vařím vodu. Sice ne na prase, ale na kafe. Ale kalafunu a zvonky máme ještě doma.

evakrk (St, 9. 1. 2008 - 13:01)

Ach jo holky, je to těžký. Ať nám je 20 nebo 60, problémy stejný. Jsem hrozně ráda, že jsem vlastně do nějakých skoro 40 byla v pořádku.
Lily, pamatuješ, jak jsem si pořád stěžovala na břicho, že věčně lítám na gyndu, že mám záněty a tak. Snědla jsem za loňský rok plno ATB a vlastně nikdy žádný pořádný vyšetření, krev, moč, ultrazvuk. Nic. Před vánoci jsem se naprdla, zajela si jinam, kde tahle vyšetření byla automatická a něšli mě ve vaječníku velkou cystu. Doufám, že to není nic horšího a tak jdu na operaci, vezmou mi vaječník a vejcovod. Proto dnes každýmu říkám, radši desetkrát ze sebe udělat vola , ale nenechat se odbýt.
Duchmery, jdu až na konci ledna, tak se snad vykurýruju a vezmou mě. Zatím se léčím paralenem a bylinkama, ale jestli ještě zítra to nebude lepší, jdu k doktorce. Nic těžkýho nedělám a jsem tak hrozně unavená.
Lily, já si už dělám srandu sama ze sebe. Já ti člověče tuhle zjistila, že pořád nadávám. Se divím tomu mýmu chlapoj, že už mě něco neřekl. Ráno otevřu oko a to už na sobě většinou poznáme, že to nebude dobrý den, co? No a já řeknu: Do prdele, to zas bude den. Kouknu v ložnici z okna a zas: kde je slunce, já už se zblázním z tý tmy. A tak každou chvíli ze mě vypadne něco takhle "pozitivního", že už se sebou fakt musím něco dělat.
Tak jsem vás tu přečetla a jdu pokračovat s papírováním. Ještě si udělám kafčo, aby mě to trochu probralo.
Zatím ahoj všem.

Dituša (St, 9. 1. 2008 - 13:01)

Ahojjjjjjjj babuleny!
Tak se snažím jíst zdravě:-)a hnedle jsem si pod filé přičmoudla cibulku s česnekem,ale už to mám v sobě jen tak s tmavým chlebem-achjo-pulkou okurky v salátu a polívku lehkou zeleninovou.
Pod okny mi sprostě kdákají dělníci kolem našich vchodových dveří,kdy tohle skončí,hrůza.Jeden česky ,zbytek parúsky.

DUCHáčku:-)první příspěvek jsi napsala hezky o těch podnětech,co nás i jiné lidi dřív či později doženou k různým psych.stavům.Ale zastávám se LILY,neb se před ní skláním,jak dlouho a statečně zápasí sama se svým já,a to i formou hospitalizace,což bych já s jistotou nezvládla!Druhý příspěvek jsi ale napsala taky příjemně,tak doufám,že se Lilkovi uleví,zvlášt když jí není nadvakrát.
Duchmery-přesně stavy,co jsi popsala,jsme měla i já.-))),to je novika,co?:-)
LILY?nezoufej,...ten čajíkový obchod..nebyla to jen zástěrka??:-)buhvíjaké lektvary tam měli,že někomu stály zato.
Slépko si vařila?A v papiňáko či hrnco normálním?Pokud z ní nechceš dělat maso na paprice,tak se ani tak dlouho nemusí snad vařit,když jen na polívku.Já jednou taky vařila a vařila,až bylo hrnečku vař a maso se mi zdálo měkký,ale pak k omáčce bylo v puse jen težko zvladatelný,takže pokud kamoško eště jednó bodo vařit,tak jen na polévko:-).

ES mě dnes zas pozlobily,vylezla jsem do mnoha schodů k mzdářce něco potvrdit a u ní v přetopené místnosti chvíli seděla a čekala a najednou trr..buch buch a tak asi 10krát.cítím se stažená,i v páteři a kolem levého žebra ,za krkem,no klasika.Pádem tím asi blbě dýchám,ES jsou možná pak důsledkem.SOuhrnem za to může počasí,dětičky přeaktivní,hulákavé ,stresující mě neustálým mamááá mamááá,a jistě by se ještě něco našlo.Ted si zkusím natáhnou údičky.

Evikrk-odpočívej.Dík za typ na brusle:-))).
Pěknou odpolední kávičkovou siestu,pokud zrovna plánujete.

Lily (St, 9. 1. 2008 - 13:01)

text

Duchmery (St, 9. 1. 2008 - 12:01)

Lily omlouvám se,neber si to tak, ale já to beru podle sebe, že jsem na tom byla strašně mizerně, navíc mi nediagnostikovali PP, protože ještě nebyla známá, diagnostikovali to jako přechodové potíže, měla jsem ataky celodenní, nemohla vyjít z domu, nevlezla jsem do busu, nešla do vany, pak zase chtěla ven a z venku domu, prostě magor, celodenní ES, přidaly se derealizace, šílený strachy, nespala jsem, pořád omdlévala a defacto mi pomohla nejvíce alternativa a protože mám ty doktorky ozkoušené a vím co umí, tak proto jsem ti je nabízela, jedna je z SO a druhá z ML, takže tak, neber si to tak, to víš, jsem stará a myslím si že jsem snědla všechnu moudrost a navíc protože pracuji v takovém poradenském centru pro prevenci, tak to mám v krvi a přenesla jsem to i sem, za což se kaju!Nicméně jsem se z toho docela vybrnkala ale bolí mě, když vidím jak jste mladé a jaké máte úděsné problémy a tak jsem se snažila pomoci.Moc mě to mrzí, žes to vzala opačně.Přeji brzké zlepšení! M.

Lily (St, 9. 1. 2008 - 12:01)

text

zuzka (St, 9. 1. 2008 - 11:01)

Taky tomu Lenko, nerozumím. Prosili jsme je ať tam být nemusí, ale trvali na tom...
Jinak tě Lenko dost obdivuju, že se chystáš přestěhovat. Já fakt vůbec nevím, jestli bych byla schopná Prahu opustit. Mě stačilo že jsme bydleli 4 roky na okraji Prahy - a byly to snad nejsmutnější roky mého života (co se týče duševního rozpoložení). Ale vy si tento byt asi ponecháte, ne? Takže se budete mít kam vrátit. My jsme tehdy náš byt za odstupné přenechali majiteli a ten šílenej pocit, že se nemám kam vrátit a zůstanu do konce života na vsi (i když to byla Praha) mě uvádělo v zoufalství. Naštěstí můj zlatej muž souhlasil s prodejem domu a návratu do centra.Jinak bych se asi zcvokla úplně. A co práce? Rýsuje se ti něco? Vždyť bys mohla pracovat ve zvířecím útulku ne? Ale to je asi blbě placený! Předpokládám, že zoo tam není? Nebo ano?

Duchmery (St, 9. 1. 2008 - 11:01)

Zdravím všechny milé panikáře. Tak ráda bych reagovala na každého zvlášť ale je toho tolik, že nezvládám, tak jen to co mi utkvělo ve staré hlavě! Evikrk moc držím palce, neboj to bude dobrý, nanejvýš omdlíš před operací(z paniky), to se stalo mě a dnes už se tomu směju, protože jsem byla ,,ta, co se uspala sama,, a měli z toho bžundu!No, ale když jseš nastydlá, tak tě stejně nevezmou ne? Eduš - gratuluji k požehnanému stavu a jméno je pěkné, jednoho z F.Lázní znám, už je mu 18náct a říkají mu - vzniklo to ve škole-napíšu foneticky Džony!?Lily - je mi moc líto jak se trápíš, ale mám tak trochu chuť ti napsat, že bys měla začít především Ty sama na sobě pracovat a se sebou něco dělat. AD určitě pomůžou zastavit, zklidnit ale vše ostatní je na každém z nás. Proběhlo tu pár případů a příkladů, viz TOM, který měl asi dost slušný problémy, ale začal na sobě makat, hodně cvičit, dělat práci, která ho baví a je v pohodě. Vezmi si Pajku, nebere AD, hodně sportuje, já to samé a vždy když jdu cvičit tak si říkám,, mě je zle a co tu dělám a já bych si raděj lehla a přijdu ze cvičení a jsem veselá, mám plno elánu apod., neb se v tobě nastartují ty správné endorfiny a v mozku to udělá divy. Již jsem ti asi dvakrát psala, že jsi poblíž a že mám možnost ti nabídnout dobrou doktorku alternativní medicíny, která ti pomůže nastartovat, tzv. se odpíchnout ode dna, ale nějak si nereagovala, takže vlastně si musím říci je to tvůj problém a kdo chce kam, pomozme... Psala také ,,mamča,, o své kamarádce, jak jí moc pomáhá, tady platí rovněž - určitě nějakou dobrou, ale prověřenou terapeutku, kinezioložku či EFT, nejlépe dlouho praktikující, či rovnou psycholožku, tam je to i státem hrazené, tedy u většiny, léčba musí jít ruku v ruce a pak, píšu to skoro vždy, nutné posilovat organismus, protože jsme velmi citliví a sneseme míň než ostatní, ale na všechny působí to samé, elektrosmog, výf.plyny, stres z TV a zdražování - viď JOHANZI, škodliviny v jídle, pití, mezilidské vztahy a dosaďte sami.. a někdo to vydrží či se mu to vrazí na žaludek, střeva, plíce apod a někdo má holt paniku, čili doplňovat určitě vitamíny, minerály, stop.prvky, už jsem se kolikrát přimlouvala za vysoké dávky vit. B, důležitý pro nerv. soustavu, dále hořčík apod. vždyť už to znáte. Nechci psát litanie, pak to stejně asi nečtete. Myslím že Dituš psala o ES včera okolo 8, to mě to chytlo taky asi tak, no ještě že si tady o tom píšem, byla to síla ale vzpoměla si na vás a zklidnila se! A tak všem krásné dny a vždy se těším na vaše příspěvky! Páčko M.

jeden pro Johan (St, 9. 1. 2008 - 11:01)

Muž sedí v plném letadle. Jedno místo vedle něj je ještě volné. Přijde k němu překrásná žena a sedne si hned vedle. Muž se musí strašně držet, protože je z ní celý vzrušený.
Osloví ji: "Promiňte, letíte do Berlína obchodně?"
Ona na to: "Letím na Kongres o sexu. Budu tam mít přednášku o starých předsudcích. Hodně lidí si například myslí, že černoši jsou obzvlášť dobře vybavení a přitom se to dá tvrdit spíše o amerických původních obyvatelích - Indiánech! A nebo si například hodně žen myslí, že Francouzi jsou nejlepší milenci po každé stránce. Přitom to jsou právě Poláci, kteří dokáží dovést ženu za každých okolností k vrcholu... Ale, proč vám to vlastně všechno vykládám, když ani neznám vaše jméno." Muž jí podá ruku se slovy: "Jmenuji se Vinnetou, Vinnetou Kozlowski."

JOHANZ (St, 9. 1. 2008 - 11:01)

UŽ JSEM TO POCHOPIL PANÍ MILLEROVÁ

Eduša (St, 9. 1. 2008 - 11:01)

Johanz, ještě se pokusím ti to vysvětlit. DNE se vypočítává zjednodušeně u STAVEB tak, že vynásobíš sazbu daně s koeficinetem. Ten koeficient je dán vyhláškou obce, sazba daně zůstává pořád stejná (pro daň, kterou budeš platit za loňský rok - splatnost je ke konci května.)Koeficient se může měnit každoročně a záleží to na obci, takže např. Ostrava můžu zachovat koeficinet pořád stejný, tzn. že celková daň se ti nezmění.
Jinak chápu, že jsi rozhořčený ze zdražování, to štve každýho. Já jsem reagovala na tvou poznámku o zvyšování DNE - jen jsem ti chtěla objasnit, že sice v novinách píšou o zvyšování daně, ale ve skutečnosti jde o koeficinty obce, které ale nejsou plošné. Snad už jsem to vysvětlila srozumitelněji.

Lenka (St, 9. 1. 2008 - 11:01)

Zuzko, to mě udivuje. Když náš syn prodělával všechna možná vyšetření, i MR, ohledně hlavy( měl podezření na nádor), tak nám je všechna dělala ambulantně. Asi se v každé nemocnici k tomu stavějí jinak.

JOHANZ (St, 9. 1. 2008 - 10:01)

TAK NAM ZASE ZDRAŽILI CHLEBA PANI MILLEROVÁ,
ALE TO SI PLETETE POJMY ŠVEJKU TO JEN ZMĚNILI DAŇOVÝ SYSTÉM......

HAHAHA

JOHANZ (St, 9. 1. 2008 - 10:01)

EDUŠO
ALE JÁ TO VZDAL PŘED TEBOU ....

JOHANZ (St, 9. 1. 2008 - 10:01)

MARTINO DOBRÁ RADA

POKUD VÍŠ KDE V TÉ CHVÍLI MÁŠ RUKU

EVAKRK

JE TO PŘESNĚ JAK PÍŠEŠ .
JA NENADÁVÁM NA ŽIVNOSTNÍKY, OSTATNĚ JSEM BYL JEDEN Z PRVNÍCH UŽ 1985 JSEM DOSTAL "ŽIVNOST"

JEN ZASAHOVÁNÍ "STÁTU" UMĚLÁ INFLACE A TÍM I LIKVIDACE ÚSPOR NESCHOPNOST POLITICKÉ
RE-PREZENTACE DOSTAT TUTO ZEMI DO DYNAMICKÉHO RŮSTU ATD.ATD.ATD.

ALE MÁME SE LEPE VŽDYŤ TO ŘIKAL KLAUS V TELEVIZI(ŽE SE MU HUBA NEPOKROUTI)

zuzka (St, 9. 1. 2008 - 10:01)

Ahoj všem. Taky čučím jak se JOHANZ rozjel!!!Jestli ti náhodou s tím bypasem nevoperovali ještě básnické střevo?!
Dnes jsem si pochrupla do 9.hod. Fanda už má za sebou MR, výsledky budou asi až zítra a podle toho se bude odvíjet další. Včera jsem to psala Lucce a Evě, tak to napíšu ještě vám ostatním, jako příspěvek do diskuse.Pořád se skuhrá, jak je ve zdravotnictví málo peněz a přitom mám teď syna na neurologii. Jedná se jen o vyšetření - bydlíme v podstatě 10 min. od nemocnice, takže všechna vyšetření by mohl vykonat ambulantně, ale to ne. Trvali na tom, že tam být musí - Takže dítě se tam otravuje jak blázen, tak se tam různě střídáme celá rodina,abychom ho rozptýlili. Je tam všeho všudy můj kluk, pak 2 kluci co jim bude 18, a 4 malé děti - s maminkama (ty se o ty své děti postarají) a na toto jsou tam 3sestry + jedna na noční + 2sanitárky. Přitom to mé dítě absolvovalo pouze tu magnetic.resonanci, změřili mu tlak a vzali krev a moč a včera měl pohovor s psychologem. To by se dalo zvládnout sakumprásk za 2 hodiny i s čekáním a místo toho tam prolelkuje minimálně 4 dny??? A ty ostatní děti s maminkama se šly včera podívat na Pražský Hrad - tudíž jsou na tom tak, že normálně mohou chodit ven. Chápu, že jsou mimopražský, ale kdyby se jim efektivně našlapala vyšetření, tak by šly domů za dva dny a nestálo by to tolik pěněz!I když se teď už doplácí 60 Kč - stejně je ten provoz mnohem dražší - přijde mi to mrhání. A na druhé straně lidi po operaci, pomalu ženou druhý den domů a spousta lidí na vyšetření čeká. My jsme čekali 6 neděl, než nás tam vzali!!!! Nějak se s tím můj selský rozum nemůže popasovat.

Eduša (St, 9. 1. 2008 - 10:01)

Johanz, ty si pořád pleteš pojmy, ale to ti asi nevysvětlím, já to vzdávám. Problém většiny lidí je, že zaslechnou nějakou info nebo si přečtou jen nadpis (i novináři tomu často přispějou), takže si udělají nějakej obrázek, přitom je to ve skutečnosti úplně jinak. Ale je fakt, že daňový systém je pro běžného člověka nepřehledný, takže to nemůžeme mít nikomu za zlé.
Johanz, jen bys měl vážit slova. Tímhle stylem se bavit se ženskou? Trocha slušnosti by to chtělo, ne?

Martina (St, 9. 1. 2008 - 10:01)

Johanz,
- nájem
- autobusy
- TV sice jen o 15 Kč měsíčně, ale jo
a kdo ví, co ještě.
Ale zdravotnická reforma je napadená u ústavního soudu, tak zač. února má být rozsudek. Řada lidí píše k soudu protireformní dopisy ve zdravotnictví, tak uvidíme.

ATAKY A REFLEXNÍ TERAPIE
Teď jsem četla, při atakách je dobré,
masírovat si horní část hřbetu ruky a dlaně směrem k prstům.
Už tu mám malou Elišku, tak končím.

evakrk (St, 9. 1. 2008 - 09:01)

Ahoj z hor všem.
Tak jsem to vzdala. Ráno jsem si zajela do práce pro všechny doklady a úřaduju z postele. Co tohle je za hnusný virozy. Denně sním několik jablek, půlku citronu, plno zeleniny, jinýho ovoce a stejně se z toho nemůžu vybabrat. Lenko, nemáš něco podobného? Navíc včera jsem se dopoledne hrozně rozčílila a odpoledne na poště si se mnou pepka dávala závody, kdo z koho. Svině jedna. Bylo to jedna jedna. Neutekla jsem, ale lupla kousek neurolu. Nebudu si tu pořád jen stěžovat, jen mě mrzí, že delší dobu docela klid a jak se člověk trochu vystresuje, je to tady zas.
Johanz, kde se to v tobě bere , tolik poezie. Jen tak dál. Mě se povedlo kočky vyhodit ven, ale už se nad nima smiluju a pustím je domu.
To zdražování mě taky sere. Kdyby třeba to, že se nějaký čas uskromníme k něčemu bylo,tak neřeknu. Ale všechno jde čím dál víc do řiti a když člověk vidí tu aroganci u našich politiků a nezájem o normální lidi, tak se mu otvírá kudla v kapse. My se máme celkem dobře, děti z domu, vyděláváme slušně, doma jsme povyměnovali co se dalo, takže nás teď žádné větší investice krom kotle nečekají. Ale nikdo nám nedal nikdy nic zadarmo a za celou dobu, co 18 let podnikáme, jsme se nesetkali s nějakou podporou. Právě naopak. Ale já už se zas rozčiluju a to jsem nechtěla.
Tak vás všechny zdravím, Ditušo ty zaskoč na Aukro. cz, maj tam dobrý kolečkový brusle, třeba se ti šiknou.
Reno, to je fajn, že máš pejska v pořádku.
Gratululu Zuzce, zdravím ostatní a jdu makat. Ahoj všem.

Reklama

Přidat komentář