Reklama

Panická porucha PP7

bára (Po, 23. 7. 2007 - 12:07)

Jirko, určitě ti psychiatr pomůže, jestliže ti zabírá Neurol. Doktor ti k němu pravděpodobně přidá antidepresiva a po nějakém čase Neurol vysadíš, víš, tam hrozí riziko závislosti při delším užívání, což u antidepresiv není. Většině z nás tady AD (antidepresiva) zabrala, uvidíš, že se vrátíš k normálnímu životu.akorát počítej s tím, že AD budeš muset brát několik měsíců, ale to nevadí, v ničem tě prakticky neomezují. Držím palce a dej vědět, co u doktora.

Dášenda (Po, 23. 7. 2007 - 12:07)

Jirko , máš příznaky jasné panické poruchy , s psychiatrem neváhej, včas zachycená pp, je ještě léčitelná , vhodná antidepresiva pomohou .Hodně štěstí , tady nás je s touto chorobou mraky.

jirka (Po, 23. 7. 2007 - 12:07)

Ahoj, asi před měsícem jsem začal mít problémy s bušením srdce,pocity na omdlení, obtížné dýchání,pocity na omdlení atd..byl jsem 2x na pohotovosti, při druhé návštěvě mi lékař dal neurol.Praktický lékař mě poslal na kardiologii kde jsem byl minulý týden - tam mi doktor napsal jedinou vetou - "bez prokazatelneho onemocneni srdce"..Beru ten neurol-půl tablety dopoledne,půl odpoledne a celkem se situace zlepšila,v práci je mi většinou celkem dobře..horší to je v situacích kdy musím být fyzicky aktivní,někam jet atd..objednal jsem se k psychiatrovi,jdu tam zítra..chtěl bych žít normální život - jsem zvyklý cestovat a najednou mám problém jít se psem na procházku:)myslíte že psychiatr pomůže?díky

Hanka (Po, 23. 7. 2007 - 11:07)

no a že by tedy byl dnes chládek ,no to ani omylem,a já potřebuju dodělat zakázku na zámek,ach jo,ale stresovat se nechci,abych nechytla amok,už tak byl náročný víkend,tak zatím všem ahoj

kočička (Po, 23. 7. 2007 - 11:07)

Pajko - děkuju za odpověď, já to pociťuju možná trošičku jinak. Stávalo se ti, že ta "slabší" noha a ruka pořád někde brněla, lochtala? když si na ní šáhnu, tak jakoby zalohtá, ... nedokážu to pořádně vysvětlit.

Pajka (Po, 23. 7. 2007 - 11:07)

Nemám čas vás pročíst, a tak jenom krátce. Přelítla jsem, co mi napsala Olga a Dášenda. Včera večer jsem si přála mít ještě jednu neděli. V noci jsem špatně spala a ráno jsme neodešli s přítelem spolu, i to mělo za vliv na to, že se na mě začala sápat panika. Nebyla dlouhá ani silná, ale byla :( Přesto se mi podařilo ji zlikvidovata apak jsem ještě 2 hodiny spala. Den se mezitím proměnil z podmračeného šediva na blankytnou jásavou modř a já jdu po konzultaci s lidmi v práci plavat. Snad už se nevrátí.
Tak já letím vzduchem a pak vodou.
Dášendo, vše musí mít míru, myslím, že sjem to včera s tím kmitáním přepískla, i když jsem kmitala radostně... je potřeba se naučit i zastavit a být sám se sebou... Tož zatial, tady bude zase třicítka... tedy Celsia :-)

Dášenda (Po, 23. 7. 2007 - 11:07)

Zdravím všechny

DAVIDE, Dituša má péravdu , třeba se Ti opět povede se z pepiny opět vymotat bez lékůa taky je pravda , že brát léky tzv."na hlavu" , není v dnešní době žádná ostuda, berou je miliony lidí včetně zahraničních celebrit.Řekla bych , že v zahraničí přece jenom na toto mají jiný úhel pohledu.

DITO, já taky kolikrátviděla v čekárně u psych. "případy" a byla jsem v tu chvíli vděčná , že trpím "jen" pepinou.

OLGO,píšeš hezké příspěvky.
Můj zub zatím vydržel , ale jsem už za 14dní objednaná k mé zubařce a tak "milý" zoubek osmička půjde :o))Jo a jak píšeš , že máš ráda vše z ostružin , tak to je ok , protože jsou moc a moc zdravé:o))
Taky v tom jak se bojíš o syna se sama poznávám, myslím , že my panikářky máme toto vrozený , je to vnás už od dětství ten strach o své blízké , včetně katastrofických scénářů.

HANI , zvládlas výlet , to je fajn a zase krůček vpřed , gratuluju :o))

PAJKO, Ty jsi pořád v jednom kole , myslím , že právě to Tě tak posiluje, když má člověk pořád nějaké cíle a úkoly před sebou , nemá pepka tolik šancí nás trápit.

EVIKRK, svatbu zvládlas perfekt , jsi dobrá buď na sebe pyšná a odměň se něčím příjemným za to jak jsi pěkně vše zvládla :o))

Já Vám musím o sobě říct , že mě posledních pár dní pobrňují končetiny , hlavně v noci , nemám z toho dobrý pocit , protože tak se před dvěma roky začala nenápadně klubat ta holka otravná pp, uvidíme co to bude dělat dál , pocity jako předtím ZATÍM NEJSOU
kdyby bylo hůř, na nic nečekám a mažu k psychiatričce

mějte všichni prima den

janula (Po, 23. 7. 2007 - 11:07)

Evikrk - taky mě čeká svatba bráchy a navíc musím za svědka, mám strach,že omdlím ,nevydržím stát ani ve frontě, jak dlouho trvá obřad?
Budu muset se nadopovat defobinem,jinak to nezvládnu.

Jitka B. (Po, 23. 7. 2007 - 10:07)

Ahoj.
Právě si čtu v Blesku pro ženy o životním čísle 4 a nestačím zírat.
"Nesnášíte nepořádek a zmatek. Jste střídmá, nemáte ráda změny a často vidíte život černobíle. Vaše cesta není příliš pestrá, bývá poněkud jednotvárná a pro mnohé nudná. Jste velmi nedůvěřivá a často propadáte depresím. Váš život bývá často negativně ovlivňován osudovými událostmi. V citech jste rezervovaná, vážná a neumíte se dost dobře otevřít. Jen stěží se vám daří udržet si dobrou náladu a radost ze života." Atd.

Nikdy jsem podobným věcem moc nevěřila, ale asi na tom něco bude. Sedí to přesně až na to, že bych mohla uspět jako chemička, právnička nebo matematička:-)

Jinak jsem celou noc nespala, protože jsem stále slyšela tu hroznou ránu při nehodě a křik té malé holčičky. Ještě k tomu jsem si představovala, jak nám padá sloup na dům...
Asi jsem vážně přecitlivělá.

Dituša (Po, 23. 7. 2007 - 10:07)

Hanko ahoj, no já tu zprávu včera u tchánů jen ak letecky přejela v bulváru očima a říkala jsem si,b§hví jak co na tom je pravda.Ale byly tam teda i fotky I.B. a docela drsný.CHudák Artur.

Davide,to jsi dobrý,žes sám bojoval,ale jak vidíš,asi to nebude jednoduchá a patrně ne nejsprávnější cesta,však zkus to,třeba jo.Jinak tě zkusím vyvést z omylu-jak si v dnešní době stále dost lidí myslí-že " brát prášky na hlavu " je trapas a nutně to znamená býti cvokem.Nesrovnávej se s lidmi,co mají vážné psych. nemoci a je to na nich přímo vidět.To však neznamená,že bys neměl přijmout pomoc psychiatra.Taky si často v čekáně říkám,proboha....ještěže nemám horší poruhu než úzkosti ,agorafobii s PP...onehdá tam byl pán,celou dobu seděl se dvěma zavazadly na klině, v jednom měl jen pití a hru -něco jak Rubikova kostka,tu vyndal a skládal si,v druhé tašce evidentně neměla taky nic.Seděla jsem vedle něj ,tak to vím:-).Nedal se to přehlídnout.Prostě n atěch lidech se to zkrátka pozná.Kdežto na nás-pokud právě očividně nemáme ataku-se pozná tak max. nervozita,jinak většinou nic.I přesto spousta z nás tu odbornou pomoc potřebuje-promluvit si s někým,ko o tom ví a zná vše o problému a kdo je oprávněn naordinovat léky.Tak hodně silo v boji...určitě jsi mladík:-),to se to líp bojuje.

olga (Po, 23. 7. 2007 - 09:07)

ahoj všichni, tak se konečně dostávám k počítači a čtu zpětně všechno, co jsem nestihla.
Lily a Valentýno, rozchody, co k tomu říct, každý si to bohužel musí protrpět sám a jenom čas to zahojí..
Pajko, když mluvíš o odpočinkovém dni a vypočítáš, co jsi všechno udělala , jak potom musí vypadat "pracovní" den, ty máš holka energie na rozdávání a ještě navíc stihneš všem krásně poradit, dokážeš bezvadně zformulovat to, co si člověk kolikrát sám myslí, jenom to nedokáže tak pěkně napsat. Až budeš v důchodu, měla bys napsat knihu příběhů, myslím, že by byla čtivá a navíc by ses mohla živit i tím, že bys dělala psychoterapeutku. Jinak na choleriky /což je částečně i syn/ reaguju jako ty, že vyklízím pole, ale občas se mi stane, že papiňákuju taky.
Hanko, jupí, výlet autem a ještě obchůdek a ještě se psem, jsi jednička, huráááá. Hele, já do našeho obchůdku lezu už druhým rokem a občas jsem zpocená taky. Takže velký pokrok, gratuluju.
Evikrk, už jsi tchýně a všechno dobře dopadlo, vidíš a jaké jsi z toho měla nervy. Teď si holka po té zátěži pořádně odpočiň a jinak jsem na tebe v sobotu a v neděli taky myslela.
Jitko B. zažila jsi stresující zážitek, moje bujná fantazie si to dokáže představit.
Dášendo, všechno z ostružin miluju. Hlavně že sis odpočinula a že zub vydržel, aspoň nepíšeš, že by se ozval.
Jinak zdravím i všechny ostatní, Martinu, Míšu, Niku a další, na které jsem zapomněla.
Teď jdu dosekat zahradu a suším všechno, co včera syn přivezl z bitvy u České Kamenice, má dobový stan, který samozřejmě nemá podlážku, dvakrát tam byl vichr a průtrž mračen, utrhlo jim to provázek od stanu a všechno oblečení , stan, deka, spacák , prostě všechno komplet mokrý, včetně kufru a levé strany našeho vraku, který, musím zaklepat, zase v pořádku dojel.

Hanka (Po, 23. 7. 2007 - 09:07)

Ahoj všem ,nejsem člověk na senzace,ale Bartošová zřejmě zapíjela AD vínem a takhle to dopadlo.No je to jen člověk a v žádném případě jí to nepřeju a k tomu být slavná a rozmazávaná v tisku moc fajn,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,lidi dovedou být pěkně zlí.A dnes tedy žádné supr ráno,od rána samý problém,auto,vedle stavba,bolí mě hlava,no nic moc

David (Po, 23. 7. 2007 - 08:07)

Dobrej den,
Nevím už co si mám o té panické poruše myslet, stalo se mě to poprvé před 4 roky skončil jsem dokonce i na jip vím že zbytečně... bral jsem nějaké léky až mě poslaly můj neurolog k psychiatrovi tak kdyz jsem viděl některé ty pacienty tak jsem si řekl žá já tam přece nepatřím!! :) A tak jsem ukončil lečbu prášky a bojoval jsem stím, měl jsem tři roky pokoj. Dělal jsem uplně všechno v ničem nebyl problém... Jenže tak před třemi týdny se mě to vrátilo...:( to docela naštve... ale říkám si vyhrál jsem stím boj už jednou a to bylo mnohem intenzivnější .. tak nevidím důvod proč to nezvládnout znovu. PS: Omlouvám se chyby čj patří k mím slabším stránkám... :/

Dituša (Ne, 22. 7. 2007 - 23:07)

Že prý I.Bartošová je na léčen na protialkoholním v Kroměříži,slyšeli-četli jste o tom? Já myslela,že nedávno,jak psali,že přibrala a má mužsýho,po depresích ,že je už O,no a prý až 2 litry alko za den...

Dituša (Ne, 22. 7. 2007 - 23:07)

Tady 20 st.

Dášo-dík za mail,napsala jsem.

Dobrou, padám utaháním.

Dituša (Ne, 22. 7. 2007 - 23:07)

Pajko,už mail došel,dík.Fixou zelenou:-))),jo,tou jsme toiž před lety podtrhávala v brožuře o PP.-).

Evko Krk-gratuluju ke zvládnutí všeho kolem svatby,jsi šikulka!

Niko-nebrat!!! Hledat jinde,to by se nezlepilo,myslím.Ahoj..

Nika (Ne, 22. 7. 2007 - 21:07)

Ahoj,
Evíčku, já měla zezačátku s dýcháním stejné problémy, doktoři hned taky, že je to astma, dělali různý testy, spirometrii, pak mi dávali dýchat nějaký dráždící látky, jestli se začnu dusit....a nic, výsledky dobrý. Spirometrii jsem měla zhoršenou,a protože jsem alergik, tak že je to sezonní astma.Je fakt, že v super pylové sezoně jsem občas dých. probl. měla, ale ne vážné. Co mi Pepka zmizela, vymizely i ty dýchací potíže...takže nevim sama. Zajdi si na alergii, tam by ti měli testy udělat, a uvidíš.
Valentýnko, já prožívám vztah podobný jako jsi měla ty, a právě řeším, zda to skončit, nebo ne. Přítel je hodný, do Plzně jezdí ale jen na víkendy, a ani ty netrávíme spolu, jen třeba sobotní odpol., a v neděli taky tak 2hodiny, než usneme. dlouho sem chápala, že když pracuje v jinym městě, tak se s tím musím smířít, ale on ani nedává najevo, že by se mnou chtěl bejt častějc, takhle mu to vyhovuje. A když mu řeknu, že mi to vadí, že vůbec žádný společný zájmy nemáme, nejedem na výlet atd. tak mi řekne akorát, no co naděláš. KDyž se snažim, aby jsme někam jeli, aspon teda spolu strávili celou sobotu, tak má výmluvy, že si chce odpočinout atd. Do toho ještě ob víkend pracuju pá,so,ne od 9-21, takže se vidíme tak od půl 10 v so, ne:-( a když mu řeknu, at se za mnou staví v práci, že si zajdem třeba na kafe, nebo oběd, tak to se mu nechce, je to daleko...co si o tom myslíte???jsme spolu rok, jsme každej jinej, ale už mi to začíná lézt krkem. mám pocit, že mu na vztahu nezáleží. Mluvit o tom spolu umíme, ale nic nevymyslíme:-(
No tak jsem se pěkně vypovídala, přeju hezkou dobrou noc.
jo evi, super, že sis svatbu užila, pošli foto, až se zmátoříš, a vyspíš:_)

Dášenda (Ne, 22. 7. 2007 - 21:07)

Ahojky mé milé holky konečně se mezi Vás opět dostávám :o))

Zchaty jsem dorazila v pátek večer , sobota byla ve znamení návštěv . pak šílená noční bouřka pokazila vysílač na interneta já už za VÁMA NEMOHLA :( NAŠTĚSTÍ už je to opraveno.
Jejda Vy jste toho ale napsaly , to než dočtu :O))
Já jsem se měla prima , chodily jsme s Aničkou hodně do lesa na ostružiny , letos jich byla docela slušná úrodička, taky na dlouhý vycházky po okolí a fakt jsem si odpočinula, byla pohoda , klídek i v duši.
Byla s námi ještě moje 90 tiletá babí, na svůj věk velmi čiperná a temperamentní paní , která mě ještě kolikrát pěkně speskuje :o))ale já ji nechávám , ona to myslí dobře a taky mě vychovala , musím být na ni a jsem hodná a vlídná :o))mám ji moc ráda
V pátek odpoledne po obědě se mi udělalo divně , začaly mě mravenčit prsty na nohou , mdlo, radši jsem si hned loupla lexaurin a za chvíli bylo ok, tak snad se to nebude doufám opakovat, bylo to taková jen chvilička.
Dofám , že VY JSTE TADY VŠICHNI V POŘÁDKU , JDU SI VÁS DOČÍST
Přeji všem klidnou a nebouřlivou noc

Pajka (Ne, 22. 7. 2007 - 20:07)

Evi, no tak vidíš, nejen přežila, ale pořádně užila :-)

Hani, držím pěsti, aby Ti dobře bylo a věřím, že bude.

Marti, někdy je lepší nereagovat. Přiznávám, že Ibalginů jsem snědla od bolestí zad docela dost :(

Martina (Ne, 22. 7. 2007 - 19:07)

Pajko,
pozdravy vyřídím! Pokud na mě někdo cizí ječel či zvedne hlas, tak také mlčím, ale když to byl někdo z domu, tak jsem ječela i já a je to na houby, už to vím. Ale stejně si rázně řeknu svůj nápad. S Lily přesně také nevím, četla jsem si, co jsi jí napsala a trochu jsem měla zmatek v hlavě - jestli se úplně rozešli nebo ne. A Tvůj přítel je kabrňák, že přeci jen papká. MĚ VČERA NAŠTVAL ŠVAGR, ALE NEZAREAGOVALA JSEM - VŽDYŤ TO ŘÍKÁM, ŽE TO DOKÁŽU VĚTŠINOU JEN U DOMÁCÍCH LIDÍ - CHVILKU JSME SEDĚLI U NICH NA CHATĚ NA ŠTĚRKU /NO V KEŘÍCH SPÍŠ DVĚ VLEČKY NA KOLEČKÁCH, ALE DOBRÉ/. BYLI TAM JEHO ZNÁMÍ A TA HOLKA JEN PROŘEKLA, ŽE MÁ VYŠŠÍ TLAK A NEPIJE MOC KAFE A JÁ NA TO, ŽE MNĚ TO DĚLÁ ZLE NA DVANÁCTERNÍK,ALE NAOPAK MÍVÁM NÍZKÝ TLAK A NA TO MĚ TO POMÁHÁ. ON MĚ VŠAK HNED OKŘIKL, ŽE NEMÁM MLUVIT O NEMOCECH A JÁ JEN MLČELA. MĚLA JSEM MU ŘÍCT - NIC NEPŘEHÁNÍM A TY SE TĚCH NEMOCÍ BOJÍŠ, ŽE MĚ TAK UTÍNÍŠ? NEDOKÁZALA JSEM TO, PŘÍŠTĚ BUDU MUSET.

EviKrk,
SVATBA-PARÁDA!! Také jsme měli pěknou svatbou. Celou jsme s mužem protancovali a odcházeli z ní mezi prvními ve 22 hod. řádně utancovaní :)

Jitko,
bude lepší, když na trotly policajty se ven ani dívat nebudeš. Nedávno prý zastavili na vrátnici, kde pracuje můj muž, a táhl z nich alkohol! Tak co o tom říct?!

Hani,
Tvůj nemocný souset je trotl, vždyť mohl zemřít jako moje hodná tchýně zemřela na embolku - ne vlastní vinou - v 51 letech. A Ibuprofen? Takový sajrajt. Ani můj muž při lécích na tlak si nedovolí vzít od bolesti zubů nic jiného než Paralen. I kapky tramál mají vedlejší účinky pro "tlakaře, srdcaře" apod. Kdaž tak ho o tomto mírně pouč.

Janko,
ucho zaléhá při nízkém tlaku, při psych. vysílení nebo při oslabení ledvin či nosních dutin. Poslechni si relaxační hudbu. Najdi si nějakou ve vyhledávači na internetu, pokud ji doma nemáš.

Reklama

Přidat komentář