Reklama

Panická porucha PP7

ovce (Út, 24. 7. 2007 - 19:07)

tak to sem zacnu psat asi taky abych vedela ze v tom nejsem sama..:) Ty beres AD?

Pajka (Út, 24. 7. 2007 - 19:07)

Ovečko, téměř všichni, kdo sem píší, ji mají. Meditace by Ti mohly pomoci, jóga apod. Naučit se neroztáčet kolotoč negativních myšlenek, které Tě přenesou až k extrémní úzkosti. Nemůžeš v posteli dělat něco příjemnějšího? :-) Například si číst... :-) Cokoliv, ale nedovolit vlezlým myšlenkám okupovat prostor Tvé mysli. To můžeš ovlivnit pouze Ty jediná. Nikdo to za tebe neudělá. Všichni jsme na tohle sami...

ovce (Út, 24. 7. 2007 - 19:07)

pajko dekuji moc za radu..Vzdycky to na me prijde kdyz na to zacnu myslet, nejvic vecer kdyz lezim v posteli..ty mas PP taky?

Pajka (Út, 24. 7. 2007 - 18:07)

Peťulko, koukla jsem na rajče. Pěkné momentky :-) Jestli se nemýlím, která Ty jsi :-), tak vypadáš vesele a úplně zdravě. Vlastně všichni tam působíte úžasně pohodovým dojmem!

Pajka (Út, 24. 7. 2007 - 18:07)

P.S. Ovce, kdyby to na Tebe ještě jednou přišlo, tak začni jako první pomoc pomalounku a hluboce do břicha dýchat, nádech, zadržet dech a výdech pomalý a dlouhý až jakoby už nebylo, co vydechnout, každé na osm dob. Uklidníš se. Trénuj to i několikrát za den, zdravě se prodýcháš a uvolníš. Samo o sobě to funguje jako prevence, potkáš se s tím v mnoha relaxačních technikách i cvičeních. Někdy se doporučuje představovat si, že nadechuju sílu či pozitivní energii a vydechuju ze sebe vše špatné, zlé a škodlivé. U záchvatů PP spočívá efekt v tom, že se člověk úzkostí zadýchá a přehltí uvnitř kyslíkem a právě tímhle způsobem se obnoví chemická rovnováha kyslík-kysličník uhličitý v krvi a s tím vymizí i nepříjemné projevy, které jsou s tím spojeny a které nás děsí.

Pajka (Út, 24. 7. 2007 - 18:07)

Ovce, mohla... Léčí se léky a terapií. Někdo volí jen léky, jinému pomůže i pouhá psychoterapie. Zajdi s tím k odborníkům přes psychiku hned, nejlépe psychologovi, ale současně nic nepokazíš, když si necháš vyšetřit srdce, alespoň EKG. Pro klid.
Mrkni na odkaz
http://cz.lundbeck.com/cz/Public/what_we_do/Depression/default.asp
a přečti si, co je PP a jak na ni.

Ovce (Út, 24. 7. 2007 - 18:07)

zdravim vsechny, chtela jsem se vas ne neco optat. Vcera vecer jsem lezela v posteli a najednou pocit, ze se nemuzu nadechnout, srdce mi strasne rychle busilo, zrudla jsem v obliceji a strasna uzkost, jako kdybych mela umrit a pocity, ze mi nikdo nepomuze a tak...no des bes..Chtela jsem se zeptat, jestli by to mohla byt panicka porucha popřipade jak se to leci..dekuji moc za odpoved preji hezky vecer

Pajka (Út, 24. 7. 2007 - 18:07)

Jirko, to mám radost, žes měl šťastnou ruku. Přeju Ti, ať lék co nejrychleji zabere, ale Neurolu se neboj, závislost nezískáš. Poznáš podle toho, že tělo chce víc a víc a lék nepomáhá a nepomáhá a spirála závislosti se roztáčí. Nám opatrníkům s PP se to téměř nestává, hlídáme se.

Oli, myslela jsem, že Tvé manželství bylo idylické a smrt manžela obrovské trauma. A teď mám pocit, že to byl egoistický snílek, který Tě vytáhl do nepohody, abys realizovala jeho sen a posléze ještě spílal do hysterek :( Máš toho taky, děvčico, za sebou až dost...jak se u nás říká, až po stařečkovo... Ty Tvoje kočky jsou taková čísla :-). Jména jim vymyslel někdo s úžasným smyslem pro humor, ale to už jsem asi psala :-)
Oli, neskáčeš Ty i přes plůtek pro pírko, hospodyňko? :-) A co zadní vrátka, myslíš na ně? Už někdy nemělas co odpovědět, když se zima zeptala? :-))) a mně píšeš, že kmitám? Jojo, tak akorát relaxačně v bazénu. Nezavařuju od doby, co je na pultech celý rok čerstvá zelenina a ovoce se snažíme konzumovat syrové. Přebytek tak akorát na džem a ten ještě máme problém spotřebovat do příští sezóny. Zakonzervovácí typ nejsem, všechno hezky zčerstva :-) Bylas tak činorodá i v době své samovazby?

Hani, ani já nemiluju velké domy a těch 11 místností Evíčka mě nejdříve šokovalo, ale když jsem započítala i 3 koupelny, máme 11 vlastně taky :( a jsem ráda, že už odtamtud vypadneme. Dokud jsme tam bydleli s maminkou a po její smrti pak ženatý syn s rodinou, bylo to fajn, ale teď je to prázdno nad prázdno! Bohužel mě nebaví rekonstrukce náhradního menšího a milejšího bydlení, snad to vydržím a dokončím. Vlastně by mě docela bavila, kdyby se člověk mohl spolehnout na řemeslníky. Jak narazím, zvadnu a trvá mi dost dlouho, než se zase nastartuju :( Nejraději vzpomínám na dobu, kdy jsme bydleli se dvěma dětmi v paneláku 1+1...
Hříšníkovi bych odpustila taky, jsem takový nehrdý typ...někdo by to mohl označit jako přemíra tolerance.

Dášendo, co zoubek? Už se Ti na něj mrkl odborník? Přemýšlela, jakých 15 kilo nosilas a pak čtu, že to byla Tvoje malinká panenka :-)

Evíčku, pokud má doktorka dovolenou, mohl by Ti pomoci i Tvůj praktický doktor, ale netrap se. Každý negativní zážitek se ukládá do podvědomí, vydolovat ho odtud dá zabrat :(

Petruš, je to asi ono v počátku. Ataku jako takovou v tom strachu nevidím. Mrkni se na tenhle odkaz
http://cz.lundbeck.com/cz/Public/what_we_do/Depression/default.asp
a případně vytiskni a přečti. Chtělo by to něco hned udělat. S tím strachem bys měla dokázat zatočit asi i bez léků za pomoci dobrého psychoterapeuta a pár sezení. Je to problém? Ale nečekej, úzkosti by se mohly gradovat a pak už by ses jich zbavovala hůře.

Ditko, Ty a autoškola? Levou zadní... :-) Taky jsem ji dělala už s PP, nakonec jako téměř vše v životě. Jenom mateřskou školku jsem absolvovala ještě bez ní :-) Myslím, že většina lidí tu řidičák má. Jezdit ani moc nemusíš, ale ten pocit, že jsi schopná přejet v případě potřeby z bodu A do bodu B přidá člověku na pocitu nezávislosti a po ní my s PP velmi toužíme. Jdi do toho!

Peťulko, sluníčko Ti přeju. Tady se naopak po šňůře dní plných slunce zatáhlo a trochu sprchlo. Ještě pořád se usmívám při představě, co Ti rotuje za hlášky a hlásky v hlavičce. Na rajče mrknu :-)

olga (Út, 24. 7. 2007 - 18:07)

velmi dobře znám, Hani, velmi dobře.
Dášendo, ty jsi taková frajerka, že jedeš autem z Berouna do Prahy a jezdíš po Praze? Už mám husí kůži, jen si to představím.
Ale taky jsem jezdívala autem, ještě v dobách ledových. Teď když jdu do krámu nakoupit, musím asi 200 metrů po silnici vedoucí do Prahy, je to bez chodníku a když jsem šla poprvé, tak jsem šla raději příkopem, bála jsem se aut, jaký je teď provoz. Teď už chodím po silnici. A vždycky si oddechnu, když je ten úsek za mnou.

Hanka (Út, 24. 7. 2007 - 17:07)

Brandýs hlásí zvláštní počasí naprosto,jdu udělat bobříka a sjet na nákup no snad to zvládnu,já se kruci tak snažím,ale ono to fakt někdy nejde a já bych si jednu flákla,já mám na sebe hnusný vztek,že jsem k ničemu.Taky znáte tyhle stavy?

Hanka (Út, 24. 7. 2007 - 17:07)

Autoškolu holky jste dobrý ,tak to já ne,asi je to bloku z autonehody a já se šíleně bojím,to nehrozí i když denně to mám na talíři,kdybys alespon řídila ,no tak já jdu pokračovat do dílny,uf,uf,uf a doma to mám jako po boji,snad alespon zametu

petule (Út, 24. 7. 2007 - 16:07)

dituso, zadny strach, delala jsem autoskolu s PP a s PP taky uz pet let jezdim docela casto, klepu ze jsem nemela zadny vetsi problem...
jinak nam tady dneska vysvitlo slunicko, sice porad zima, ale aspon neco...
pajko, nesmej se mi..:-) na rajceti jsou nove fotky, tak mrkni...
zitra napisu vice, mejte se vsichni krasne...

xxx (Út, 24. 7. 2007 - 16:07)

ahoj
Ditus, urcite autoskolu zvladnes...v pohode..Ja taky jezdim-musim, a v aute, kdyz jsem ridila, mi jeste nikdy zle nebylo-tuk tuk tuk. A i kdyby se ti nahodou udelalo zle, prece to citis, ze to na tebe jde...tak zastavis a pockas, az to prejde...to zvladnes, uvidis.

Dášenda (Út, 24. 7. 2007 - 16:07)

OLGO , Ty fakt teda jedeš s tím zavařováním:o))to až se zima zeptá co jsi dělala v létě, tak můžeš být pyšná jak si byla pilná:o))
Tak Tvoje kočky se pěkně napakaly kuřátka, to jsou ale potvůrky mlsný :o))
Naše číča Lauraje opravdu hodná a milá, na chalupě se jí moc nelíbilo, byla noci nervní, pořád po nás lezla to doma nedělá, když jsme potom se vrátili domů, postavila jsem přepravku s kočkou v chodbě,otevřela jsem dvířka a milá Laura šupajdila do obýváku, kde má své drápadloa hned na něj hupsla a předla , kočky hold mají nejraděj to svoje :o))

DITO, já myslím , že by jsi to zvládla, já jezdím i po Praze :o))

janula (Út, 24. 7. 2007 - 16:07)

Dituš- Autoškolu jsem zvládla s PP. Měla jsem po ruce lexaurin a když to na mě šlo polkla jsem půl tablety.I když někdy mi mozek vypadl a byla jsem mimo, ale měla jsem jistotu,že nejsem v autě sama a kdyby něco je tam učitel,který má taky pedály a v nejhorším zabrzdí auto.Ale nikdy se nic nestalo a já udělala závěrečné testy i jízdy na poprvé. Tak to zvládneš určitě taky.

Dituša (Út, 24. 7. 2007 - 16:07)

A chci se zeptat vlastně ještě...téma AUTOŠKOLA S PP...holky,mám šanci se do toho vůbec pustit,natož zcela zvládnout a řídit do budoucna??

Dituša (Út, 24. 7. 2007 - 16:07)

Ahojte.

Olgo-ty teda makáš,at žijí plody léta,co?! No já už mám zavaříno ,víc nechci a nikam se mi už nevejde.Na stromě visí ty pozdější,jsou drobnější a takhle na jídlo bez chuti.Někomu je nabídnem.

U nás ráno teplo ,dpol .-poledne vedro,sem tam fučelo,tak tři kapky spadly a ted je zataženo.23 st.Jdu s děvčátky ven a nechat si oškubat zas Brežněvovky.-)).

olga (Út, 24. 7. 2007 - 15:07)

Dášendo , zavařování dospělo do kombinace okurky a broskve. Na okurky už ale kašlu, mám jich asi 30 sklenic, což za zimu nespotřebujeme , i když je budu cpát do čehokoliv. Broskve průběžně jíme a nějaké kompoty taky udělám, ještě mám asi čtyři od loňska. Rozdala jsem už asi pět přepravek broskví sousedům a ségře, ale furt ještě jich tam dost visí a ony rychle dozrávají a shromažďují na sobě vosy a spol. Koncem týdne nebo příští týden se chystám na kečup, rajčat je plno a taky na míchanou zeleninu - rajčata, papriky, okurky, cibuli a zelí, v zimě to cpu do bramborovýho salátu. A potom už se na všechno vykašlu, a zavařovací hrnec , alias pekelný stroj /viz Vejce a já/ půjde uklidit do garáže.
Co dělá tvoje krásná, hodná a čistokrevná kočička?? Naše bestie nesežraly nově zakoupenou konzervu Whiskas s rybou, ale já kráva nechávala přes noc rozmrzat na lince kuře, že ho dneska upeču a ono rozmrzalo zřejmě velmi rychle, protože ráno leželo v kuchyni na zemi rozbalené a chyběly mu nožičky /kosti zůstaly/ a všechny kočky hluboce spaly a dělaly, že doma nejsou. Takže dnes je kuře bez nožiček a propříště už nikdy přes noc nenechávat na lince cokoliv od jídla.
Plně se podepisuju pod tvou výzvu psanou velkými písmeny.

Nevíte někdo, co je s Lily? Evikrk, žiješ?
zatím ahoj

Evíček (Út, 24. 7. 2007 - 15:07)

Hani, taky nevím proč máme tak velký barák. Spíš je tu moc prázdných dětských pokojů :o((
a bojím se, aby to tak nezůstalo.
Olgo, tak nějak, ženská blbá jsem se všeho vzdala a dostala jsem za to akorát nemocnou duši.
Pajko, něco jsem si o GÚP přečetla, asi máš pravdu, jen nevím, jestli to pochopí i doktorka, doktoři nemaji rádi pacienty co se sami diagnostikují. Budu to muset nějak naťuknout, pokud jí to netrkne, ale od včera se tam nemůžu dovolat, asi má dovolenou, to si asi ještě užiju.
Jinak všem přeji pěkný den, i když tady na Kladně chvíli prší jak z konve a chvíli zas svítí sluníčko....zbláznil se ten náš svět

Dášenda (Út, 24. 7. 2007 - 15:07)

AHOJ VŠICHNI

Opravdu nás tady šmahem přibývá

JIRKO , to je fajn , žes narazil na dobrýho psychiatra, to je základ úspěchu s pp.
Tak se drž a napiš nám , jak na Tebe zabírá léčba

HANI,Ti chlapi by někdy zasloužili...
ale hlavní je , že si to Tvůj muž uvědomuje , že Ti ublížil , tak se to teď bude snažit napravit.

OLGO, máš pravdu 15tikilová dceruška za krkem mi dla celkem na páteř zabrat :o))cvičím cviky na uvolňování zad a už je to lepší :o))
jak pokračuje Tvé zavařování ?

Jinak jsem si dnes při vaření oběda uvědomila , jak si vážím toho a jsem šťastná , že jsem v klidu bez věčného strachu z čehosi...
mě v době rozjetý pp totiž bylo při vaření kolikrát najednou šoufl, něco jsem třebas začala dělat v kuchyni v pohodě a naj
ednou CVAK-mdlo , točení hlavy, úzkost z čehosi , hnus , však to tady všichni znáte, já tenkrát vůbec netušila o co jde...volala jsem kolikrát mamce , že asi mám infarkt...mamča pak řekla , že mám ty "infarkty" nějak moc často.
Nejhorší je , že neléčená pp se úžasně rychle zhoršuje PROTO VYZÝVÁM VŠECHNY NOVÁČKY S TOUTO NEMOCÍ , LIDI NEMYSLETE SI , ŽE SE STANE ZÁZRAK A NEMOC SE ZÁZRAČNĚ SAMA ZTRATÍ.BĚŽTE SE CO NEJDŘÍVE PORADIT S PSYCHIATREM , JEN TAK MŮŽETE PEPČU UTNOTA DOSTAT SE ZAS DO NORMÁLU!!!NEJHORŠÍ CHYBA JE ČEKAT A NELÉČIT!!!!

VŠEM PŘEJU PĚKNÝ DEN

Reklama

Přidat komentář