Reklama

Panická porucha PP7

Rena (Pá, 21. 12. 2007 - 10:12)

Ahojky všem.Chci vám jen popřát nádherné Vánoce a co nejmín anonymů a tolerance všem.Mějte se krásně a hlavně hodně moc zdravíčka a štěstíčka.

olga (Pá, 21. 12. 2007 - 07:12)

Ahoj všem hodným lidičkám,
Ditušo a holky, ranní ptáče, dál doskáče. AD beru taky ráno.
Jen jsem chtěla všem popřát klidné a zdravé svátky, asi se moc nedostanu k počítači, bude obsazen , synek až do nového roku dovolená. Třeba mě ale občas k počítači pustí abych věděla, co je u vás všech nového.
Holky a kluci, ať se vám choroby na hony vyhýbají, ženský, neuštvěte se u sporáku a ať vám jsou odměnou rozzářený dětský očička.
Kdo malý dětičky nemá, ať si užije lenošení a odpočívání....
všem ahooooj

Dituša (Pá, 21. 12. 2007 - 05:12)

Mám hlad,mimčo se už kašlem poblinkalo,Stoptusin zatím nezabral,sedí a hraje si..a já?...bych spala ze všech sil.
Holky, nemám se čím pochlubit,jen vanilkáče,linecký,pár sádlových radoby kuliček-se mi v rouře rozjely:-).

Jinak jsme si Apo-parox prdla už radši zrána,v noci ted častěji kojím.a třeba mi AD na den budou pasovat líp.

Evíčku,dyt jsi onehdá psala,že máš během svého fajn večírku vše zabaleno,uděláno...či snad jsi nové dary ještě dokoupila?Já jenom jeden-muži svému svetříček,lehký jako větříček..tak mi ho ,doufám,nehodí přes mou hlavu.Byl by mi totiž doost velký:-).

Včera se mi poved zas kousek.Už mi fakt ze všeho hrabe .V domnění,že mám ve čt jít na alergologii,jsem si vyžádla hlídání holek.No hledím jak ten Bolek- Lolek,když dr má čtvrtek proškrtlý na vývěsce na domku ,tak jí volám,jak blb,néé,jste objednaná na zítra.
Tož jsem doma zjistila,že v kalendáři mám opravdu dr na pátek,jen jsem si to NĚJAK přehodila...mamka hlídačka měla radost,děti větší,že jsem se jim brzy vrátila a dotáhla tašku s nákupem.A dnes musí hlídat muž,neb jiný nemá kdo už.
MĚJTE KLIDNÝ PÁTEK !! BUDE prima SVÁTEK,tak se těšme.

Ahoj Oli.Chudák zvířátko.
Ahoj i všem ostatním.

Dituša (Pá, 21. 12. 2007 - 05:12)

Ilčo:

Dětičky tu věčně vyjú,
maj nos-hltan plnej hemofilů.
Na to vsadím krk,
či jelení prk.

Je to pořád dokola,
bacil číhá všude,
hnedle děti nahlodá
a co z Vánoc bude?!

Situace prekérní,
zase jsem tu zahlédla
nebudte však enervní,
zavládne zas pohoda.

At debil či hemofil,
sejří lidi ze všech sil.
Je to jedna pakáž,
debil bacil,táhni na pláž!

Nina (Čt, 20. 12. 2007 - 22:12)

Tak teda Báro promin že to bereš jako provokaci ale já tady nihoho sviní a pod nikdy nenazvala.Jen jsem měla pocit že Martina má k těm jiným diskusím co tady byly zminěny něco říct.Až na vyjímku se jí tady nikdo nikdy nezastane tak mě neosočuj že někoho provokuju.A hádky si tady kolikrát vytváříte sami tak mě z toho vynech.Je zajímavý že jsi nenapadla Karla či další co tady plivou jed.Tak se ti omlouvám jestli tě to urazilo už tady nebudu obtěžovat jen jsem chtěla mít jasno a tak jsem psala jenom Martině bez zlýho umyslu.Hezké Vánoce všem slušným a nevztahovačným lidem.

Lenka (Čt, 20. 12. 2007 - 21:12)

Taky myslím, že ta věta nebyla psaná Martinou. Nějak mi to nedávalo vůbec smysl. Chjo...jdu pokračovat v úklidu, je toho letos nějak moc...tady a ještě v Jindřicháči. Si to za chvíli asi hodim..houpy hou:-)

Evíček (Čt, 20. 12. 2007 - 21:12)

A cukroví nepeču, já na sladké nejsem, manžel taky ne, spíš si uděláme nějaké jednohubky z mořských potvor a chuťovčičky a pomazánky.

Evíček (Čt, 20. 12. 2007 - 21:12)

Ahoj Baruško, já letos kapříka vzdala, budou kuřecí řízky a jen lehký salát, který dělám každý rok, takový jiný než klasický, jednoduchý ale moc dobrý. Nějak mi není dobře, asi ten přechod ze Sertralinu zase na Coaxil. Ale ještě se to dá vydržet. Spíš kdyby nebylo tolik stresu v práci. Ale zítra už mám volno, tak se budu věnovat krášlení obydlí. Třeba alespoň na chvilku zapomenu na ty divný stavy. Ale bývalo to horší.

Bára (Čt, 20. 12. 2007 - 21:12)

Martine, přesně tyhle příznaky (kromě jiných) mívám při panické atace taky - ledové ruce, motání, pocit, že přestávám vidět, že ztrácím vědomí. Zoloft ti začne zabírat nejdřív za dva týdny, ale spíš za 3-4. Možná to teď v prvních dnech užívání bude ještě trochu horší, pomáhej si Lexaurinem nebo Neurolem, určitě ti ho psychiatr dal taky. Ty začátky jsou fakt těžké, ale vydrž, uvidíš, že se to spraví, AD jsou na tohle účinná. Myslím, že Martina tu větu Karlovi nepsala. A Nino, ty ji neprovokuj, už tady těch hádek bylo dost a jestli má Martina rozum, tak na to fakt nebude reagovat, moudřejší ustoupí. Holky, cukroví už zase mizí, ale kašlu na to, když se to sní, tak to bude snězený, na Štědrý den stejně je většinou tolik lahůdek (rybích), že na cukroví nikdo ani nevzpomene. Ditko, Nina Ricci je opravdu stará značka, ale firma uvádí na trh pořád nové vůně, nevím, jestli tahle je z nejnovějších, ale dlouho na trhu nebude, docela to sleduju. Není to sladká vůně, je to taková elegantní vůně, ne těžká ani ne moc svěží, dodává mi pocit luxusu. Taky se mi líbí ta nová Kate Moss, ta bude na léto jako dělaná, voní čistotou, taková mýdlová vůně, jako když se člověk čerstvě osprchuje - a hrozně dlouho vydrží. Dneska jsem měla nějakou těžkou noc, budila jsem se zimou a přitom jsem byla pořád celá zpocená - asi hormony. Ráno jsem měla motanice a derealizace, ale pak jsem to nějak rozchodila. Ještě zítra a pak 5 dní volna!

Evíček (Čt, 20. 12. 2007 - 21:12)

Ahoj Pajko :o))Taky nevíš kde Ti hlava stojí viď.

Pajka (Čt, 20. 12. 2007 - 21:12)

Msrtinaë, nejsi vůbec sám. Panické stavy má relativně vysoké procento lidí. Chtělo by to nejen léky, ale hlavně terapii, aby ses naučil úzkost potlačit, nebát se nepříjemných příznaků, pochopit je a zvládnout. Taky hledat, co u Tebe může takové stavy spustit. Zoloft patří mezi antideprsiva, jejich účinek nastupuje postupně, někdy to trvá i měsíc, než se plně projeví a někteří lidé u toho mají vedlejší nepříjemné účinky. Přeju Ti, aby zabral rychle a hladce!

Janino, při předvánočním nakupováním se panika musí sápat i na ty, kteří PP nemají. Málokterá ženská má pomocníky. Zpětně si uvědomuju, že mě v pdostatě fakt, že jsem se musela sama postarat, postrkoval dál. Jinak bych se vyhýbala, couvala, hledala argumenty, proč někam nejít. Necouvej, příště zase jdi, jakoby tahle nevolnost nebyla. Je potřeba strach potlačit, nepodlehnout mu. Přeju Ti, aby ses cítila šťastnější, méně osamělá...

Lenka (Čt, 20. 12. 2007 - 21:12)

Janino, nejsi sama. Včera jsem musela nahonem jet šalinou na Žižkov klukům pro zabukovaný dárek a musím říct, že sardinky mají v konzervě víc místa než bylo v té tramvaji. Hrůza děs. Jen vědomí, že když tam nedorazím včas a oni to prodají mě donutilo zůstat mezi těmi ukřičenými a nervními lidmi. Manžel je přes týden pryč, nejstarší syn, který mě snad jediný alespoň trochu chápal, je v zahraničí na studiu a 14ti letým dvojčatům je šumafuk jak se cítím. I když musím uznat, že se snaží alespoň něco, dle svých možností, uklohnit k večeři:-) A tím mi dost pomůžou. Nevím co se děje, ale dnes je mi taky nějak ouvej.
Tak ať jsi co nejdřív OK. To Ti přeje KO Lenka:-)

Janina 65 (Čt, 20. 12. 2007 - 21:12)

Jsem tu už dlouho nebyla. Jen občas pročítám příspěvky,když mě přepadne panika a zrovna mi je ouvej.Byla jsem nakupovat a musela jsem doslova utéct. Nemohla jsem dýchat, slyšela jsem vše jako ve snu,no děs a hrůza.Mám 2 synátory 21 + 18 a nikdo nepomůže.Manžel je nervní podnikatel a vše musí být podle něho.No tak si říkám co mě na tom světě vlastně čeká.No a abych udělala dobrý skutek zadala jsem měsíční příkaz pro ty děti co včera ukazovali na nově,to bylo fakt děsivé.Tak jim alespoň budu posílat malinko penízku a doufám,že se jim ty penízky dostanou.

Martin (Čt, 20. 12. 2007 - 20:12)

U doktora už jsem byl, dostal jsem zoloft, mám ho teprve 3 dny.Děkuji ti za odpověď, potřebuji vědět, že nejsem sám.

Duchmery (Čt, 20. 12. 2007 - 20:12)

Ahoj panikáři! Je to síla ten blázinec okolo Vánoc, kam jsme se to dostali! Ještě že do těch hyper a supermarketů nemusím, že mám jednak rozumnou rodinu a jednak mui ulétla do teplých krajin. Už jsem chtěla napsat kde je naše Pájka - mě se to moc líbí - někdo Tě tak nazval - a já pochopila že je to proto že to tady pospojuješ - prostě Pájíš dohromady! Evikrk napsala jsem Ti! konečně jsem se dostala na chvíli k počítači. Ohledně děvčat co moc marodí a jejich dětičky moc marodí bych Vám chtěla napsat že existuje ožnost třeba i přírodních ATB, protože - jak mi řekla známá MUDr., již vůbec pacientům nezabírají, dávají se stále silnější a je to začarovaný kruh a více se rozbíjí imunita, zkuste zapřemýšlet, vždy existuje možnost najít jednodušší řešení a náhradu v přírodě. Také jsem si vzpoměla že psal Zefir že mu Avenamax pomáhá alespoň trochu, tak hochu to jsem moc ráda a napiš jestli to přetrvává. Tak pa, na víc už nemám čas a ani sílu, byla jsem teď dva dny od rána do večera v práci, kde právě máme poradenství pro prevenci zdraví a je to jednání s lidmi a jsem vycuclá a grogy!Ať vám je dobře a ještě lépe přeje prduch - pracující důchodkyně M.

Pajka (Čt, 20. 12. 2007 - 20:12)

Jiři, nakoukla jsem čistě náhodou, konec roku je jedno velké papírování :-(. Do toho se najednou rozjeli zedníci a řeším věci, se kterými jsem v téhle době vůbec nepočítala. Pokládám za zázrak, že mám zabaleny všechny dárky, až na rolák pro vnučku, který musím doplést, takže na internet se ani nedostanu. Měj se krásně a celá Tvoje milá rodina s Tebou :-)

Pajka (Čt, 20. 12. 2007 - 20:12)

Reagovat a bránit se nemůže ten, kdo tu nonstop nečíhá, myslím, že většina přispěvatelů nemá podmínky ani sílu být tu stále, kromě toho, že posledních pár měsíců je příjemnější tu nebýt, než být :-(
Nechápu stálé přispěvatele, že ani nezapochybují, že by mohlo jít o kamufláž a hned přijdou se svou troškou do mlýna, což byl úmysl, takže se podařil. Gratuluju: dostali jste příležitost si kopnout, no tak proč mlčet nebo dokonce hladit? :-(
Vždyť jsou vánoce, lidi jsou si blízcí, láskyplní, pokorní a dokonce i tam, kde se válčí, složí zbraně. Tady to neplatí.

jiřina (Čt, 20. 12. 2007 - 20:12)

Jé Pajko, ahojky! Taky jsi pořád v jednom kole, že? Ale vidím, že jakmile potřebuje někdo nový pomocnou ruku, jsi hned nápomocna. Tak se nestrhej!

Pajka (Čt, 20. 12. 2007 - 20:12)

Martine, byl jsi s tím u doktora? Chce to vyšetření, může to být psychika. Mrkni se na odkaz:
http://cz.lundbeck.com/cz/Public/what_we_do/Depression/default.asp
Mohl by Tě pomoci zorientovat. Mě vypukla PP ve 13 letech, takže možné je vše. Nejdůležitější je na nic nečekat a začít přes odborníky léčit. Jsi mladý, rychle se jí zbavíš, ale je třeba jednat, protože každý negativní zážitek a pocit se Ti zažírá do podvědomí. Přeju, abys byl brzy OK.
Nevím,odkud jsi, ale k doktorvi bych zašla na Tvém místě už zítra. I praktický lékař Ti může pomoci a teď bude pár dní volna, tak aby sis je užil a zbytečně neprotrpěl...

jiřina (Čt, 20. 12. 2007 - 20:12)

MARŤO, to, co popisuješ, tady zažila většina lidí, včetně mojí dcery, které bude 17. Než jsme přišli na to, že je to PP, tak si prošla taky docela velkým utrpením a až teprve když zabrala AD, se její stav srovnal tak, že funguje skoro bez problémů. I ten strach je přesným projevem PP a pokud by Ti ten pocit přetrvával, určitě si zajdi k lékaři a poraď se, jak postupovat dál. Hodně štěstí!

Reklama

Přidat komentář