Reklama

Liposukce IV.

niki (Pá, 20. 5. 2005 - 10:05)

ja take byla 15.4 na kolenou a kompres jsem nosila take 14 dni. Take mi hrozne vadilo jak se to krcilo a na kolenou mi zustavaly vlnovky!! Ale nezustalo to tam a kolena mam pekne hladky.

Zuza (Pá, 20. 5. 2005 - 10:05)

Verco, nechala jsem si usit specialni kompres do pulky lytek a protoze jsem u tech kolen zaroven absolvovala i drobne opravy na brise a stehne ( po nekom jinem:-)), tak mi konci az pod prsama. Nosila jsem ho poctive asi 10 dni , pak uz jsem zacala sidit, v noci bez a na sebe jen kdyz jsem sla ven. Nekdy jsem mela pocit, ze je kompres na kolenech spis na skodu, je to tesne a kolena nejdou urdzet porad natazena, obcas se musi skrcit a vpodstate me kompres pod kolenem zaskrtil a krome toho, ze to oteklo jeste prirustaly modriny. Takze sice je to individualni jak se kdo hoji, po 14 ndech jsem kompres zastrcila co nejhloubeji so skrine a delala jsem to tak vzdy u vsech 5 lipek. Zkusenost mi ukazala, ze skrceni v kompresu na vysledku spis ubira, zbytecne se prodluzuje doba tvrdych otoku a hrbolku, protoze kuze je stlacovana a nemuze se dobre prokrvovat a tudiz rychleji hojit.

věrča (Pá, 20. 5. 2005 - 09:05)

Zuzo, prosím můžeš mi napsat jak dlouho jsi nosila kompres na ty kolena a jestli jsi měla taky takový-od pasu dolů až do půli lýtek? Doktor hned po lipce mi říkal, že ho budu nosit 14 dní, ale jak tady doporučujete, tak ho budu taky nosit raději déle, aby se mi to nějak nezbortilo.

Zuza (Pá, 20. 5. 2005 - 09:05)

Verco, urcite si dali zalezet:-), ty jsi jeste kratce, to vubec nema cenu ted na to koukat a studovat to, budou se tam dit hrozne veci, ale to k tomu patri. Kolo nam ukradli taky :-(, jako kazdy rok touto dobou!Me to nesili, jen lepili a dirky uz mam jen tecky. Jer docela legrace, jak je clovek nesoumerny, az pri zkoumani fotek jsem zjistila, ze mam kazde koleno uplne jine a nikdy mi to nevadilo, tak ted uz bych je mela mit soumerne:-)

PEŤA (Pá, 20. 5. 2005 - 08:05)

Teda Kamčo moc ti to přeju (a šíleně ti závidím) Dala jsi mě naději, že taky jednou budu mít krásné bříško. (teď vypadá naprosto odporně!!!!)Hlavně vyzkoumej jestli ty vlny dělá fakt ten kompres. Já jsem stará skleróza - ty ho nosíš kolikátý týden:???

věrča (Pá, 20. 5. 2005 - 08:05)

Zuzo díky za vysvětlení, jsem klidnější.Našel se tu človíček co má taky kolínka.Tak nevím jestli doktůrek provedl hodinářskou práci, ale budu doufat v nejlepší výsledek.Dělal mi každou nohu asi 20 minut, tak sned si dal záležet.V úterý už jdu na stehy.Taky mám kolem kolena boule´, že ani to koleno není k nalezení, ale v kompresu je to dobrý.Ještě, že mám elastické rifle, že je v pohodě natáhnu přes kompres,ale je mi pak hrozné horko, musím to v práci za stolem těch 8 hodin vydržet. Už jsem se taky těšila na kolo a na in-line brusle, ale na to prý musím na měsíc zapomenout.A ke všemu mi někdy tento týden kolo ukradl.Svině, kdo to udělal.

věrča (Pá, 20. 5. 2005 - 08:05)

Ježiš Kamčo díky, trochu jsi mě uklidnila.Ty se tak máš, že už vidíš výsledky.Stihla jsi to akorát před vedry co se na nás řítí.Já asi v tom kompresu chcípnu(mám ho od pasu až do půli lýtek a černý,pak přes to ještě tepláky).Navíc budu zítra sekat sekačkou zahradu-pouze 15 arů.Udělej si radost a kup si něco pěkného na sebe. Já si koupila pěkné sukýnky a ty mi dodaly odvahu jít na lipku, ale mám je zatím ve skříni.Já už taky chcííííí.Přeju Ti to, fakt.Taky se všechny brzy dočkáme.

Zuza (Pá, 20. 5. 2005 - 08:05)

Kamco ubyvat to ted bude a ubyva to jeste docela dlouho, postupne, jeste po 3-4 mesicich ...Verco, mam po kolenech (z vnitrni strany )neco pres mesic a pul, muzu popsat svuj prubeh:nejdrive to byly otekle bane, modriny byly cerne, nejvice pod kolenem, tam to vyskrtil kompres behem sezeni, 14 dni to byla docela sila a co se tech 14 dni deje je lepe ani nekoukat, otok byl tuhy. 15.den, jako mavnutim proutku modriny do rana vysvetlaly a otok zmeknul a zacal mizet, hoji se ty kolena nejrychleji ze vsech lipek co mam. Ale je to nachylne na cokoliv na sobe - jak jezdim na motorce, nosim takove navleky -chranice- na kolena a ty maji gumicky nahore a dole. To je uplnej zabijak na kolinka, pak jsem mela asi tri dny misto kolen snehulaky, koule nad,uprostred a pod. Uz jsem si zoufala, ze se to nenarovna, ale narovnalo. Dneska mam kolena temer v pohode( nejake otoky uvnitr vzdy nasmatram), rozhodne to vypada lepe nez pred tim - slo sice jen o male tukove polstarky jen z vnitrni strany, ale nohy byly do X. Ted je to srovnane do roviny. Kolena jsem si nechala az naposledy ze vseho - to uz musi mit clovek velkou duveru k lekari, protoze je to jedna z nejpracnejsich a nejsnaze zkazitelnych lipek. To je fakt prace pro mistra, hodinarska prace.

Kamča (Pá, 20. 5. 2005 - 08:05)

Věrčo, já měla na břiše po houbě, velký tvrdý balvan. Manžel ho chtěl natřít na šedo a dát do skalky. Neboj to změkne.

Kamča (Pá, 20. 5. 2005 - 08:05)

Takže krásné dobré ranko!!!Je hned vidět, že jsem v dobré náladě. Celou noc jsem chrupkala bez kompresu a jsem velmi spokojená. Vše mám krásné, nic není krabaté, ani hrbolaté, je to bomba. Dokonce mám pocit, že se to celé uvolnilo, změklo, můžu se lépe předklonil, no já nevím co dodat. Za 2 dny změna o 100%. Jestli to ještě bude "splaskávat" to nevím, ale asi jo. Ten otok tam asi ještě je, takže konečný výsledek bude možná ještě lepší. Je tam určitě:-) Chodím tu jako blázen, tričko nahrnuté pod prsa a hlídám jakoukoliv změnu. Dneska budu bez, a zítra se doněj zase vrátím a budu sledovat. Pokud mi udělá hrbolky nebo vlny, tak ho zadupu do země. Odpoledne půjdu na solárko a udělat si do města radost.Mirko, kde jsi?? Tebe z toho mojeho břicha kleplo?!Ó, děkuji za gratulaci, dělá mi to dobře:-)

věrča (Pá, 20. 5. 2005 - 07:05)

Holky mužete mi některá poradit? Já mám teď místo modřin u vnitřních kolen kameny.Včera jsem se toho všimla při masírování.A dnes při chůzi do práce mě to táhne jako dolů a div, že jsem při každém kroku nekřesala jiskry.Je to další fáze hojení a jak dlouho to bude tvrdé, nebo to mám špatně provedené?Prosíííím.

PEŤA (Pá, 20. 5. 2005 - 06:05)

Čau Petro, jo byla jsem u MUDr.Procházkové. Ale výsledek ani předběžný ti zatím nemůžu říct mám zatím jen 4dny po. Je to zatím celé dost hnusně oteklé. Jinak paní doktorka je moc hodná. Konzultace byla zdarma.

Zuza (Čt, 19. 5. 2005 - 23:05)

Jinak nechci doporucovat nekoho konktretniho, byt svuj typ mam, aby se tu zase nekdo z toho nepo..., ale pokud chces kvalitu, tak ani 20 tis. ti na bricho jako celkova castka stacit v Praze nebude. Ono to neni zas tak dulezity, jak daleko musis jet, vybirej podle doporuceni, konzultaci, ktere jsou vetsinou zdarma a jsou nezavazne, takze jich muzes prijit vic, podle toho jak na tebe kdo pusobi, co ti na konzultaci rekne - a muzes porovnavat s tim co ses tu docetla. Vybirej peclive, protoze to telo nema nahradni dily:-), prohledni katalog jiz provedenych praci.... ten vyber je na zacatku nejtezsi:-)

Zuza (Čt, 19. 5. 2005 - 23:05)

Mam u nej delany vnitrni stehna a neni to dobre, ted jsem byla na oprave ( u nekoho jineho) toho co neodsal, ale zustaly mi vnitrni jizvy, jak sam rikal, asi jsem zajel kam nemel - byla to ma prvni lipka a nemela jsem zadne zkusenosti. Mezi tim byla seslost poliposukcni babibec - kde se seslo nekolik jeho klientek - vsechny mely nejaky problem a tez holka co jsem s ni byla ten den a sla na kolena to mela dost sileny . Neznam popravde nikoho, kdo by byl spokojen. Ja tam byla presne pred rokem, mozna se od te doby neco zmenilo :-). Nemyslim, ze by byl jako plastik spatny, ale liposky jsou pro nej okrajovou zalezitosti, kdybych chtela neco jineho, asi bych k nemu sla, na lipku uz ne.

petramax (Čt, 19. 5. 2005 - 23:05)

Zuzo, a jakou mas zkusenost s Dr. Vrbickym jestli se muzu zeptat? Ja mam v nase lekare celkove docela duveru. Pod celkovou anest. bych rozhodne nechtela.

petramax (Čt, 19. 5. 2005 - 22:05)

Ahoj Zuzo, no asi mas pravdu. I tak zkusim zjistit ceny na nekolika ruznych klinikach v Praze. Jeste do 20tis (se vsim vsudy) bych mohla uvolnit z domaciho rozpoctu. Vic uz by mi muz netoleroval. Jihlavu mam bohuzel trochu daleko, ale dojet do Plzne by nebyl problem. Tak nevim.

Zuza (Čt, 19. 5. 2005 - 22:05)

Gartuluji Kamco, konecne si prisla na to sama :-), mozna nakonec prijdete postupne vsichni na to, ze bych vam neradila neco proti smyslu.Jinak kdo se ptal na ceny - bricho v Praze za 15 tis. tezko, rep. mozna Dr.Vrbicky, ale s nim nemam dobre zkusenosti, nedoporucuji. Nebo klasika v CA - nedoporucuji:-)- viz. Dany zkusenosti. Pokud mas na to jen 15 tis. budes muset nekam dal od Prahy:-)

petramax (Čt, 19. 5. 2005 - 22:05)

Holky, moc dekuji za rady, preji co nerychlesi zotaveni a ten nejlpsi vysledek. Peto, 15tis v Jihlave za cele bricho je super!. Byla jsi u Mudr Prochazkove? Verco, divala jsem se na stranky, maji tam i cenik, cele bricho 26500 - 500 konzultace a to jeste neni vse. Docela me to vydesilo.

Kamča (Čt, 19. 5. 2005 - 21:05)

Pane jo, copak jsem tu jenom já?Tak, já se jdu dále vykecat. Jsem skoro 2 hodiny bez kompresu, blbec jsem zapla sušičku a nevšimla si, že není v elektrice. Ale co je na tom to nejdůležitější. Skoro vždy, když sedím hodinu u televize se nehlídám, čumím a potom mám, hlavně na horním břiše ty vlny. DNES NIC! Je to blbé, ale jako by to dělal snad ten kompres?!Mirko, zkus jít jeden den do práce bez. Kdyby jsem byla svině, napíšu to soukromě na mail, ale to mi tady po měsíci skuhrání nesedí, když už jsem se tu vyplakala, tak i povzbudím. Kompres je stále v sušičce, manžel říkal, ať to zkusím v noci bez něj, kdo ví na co myslí, ale já to risknu! Držte mi pěsti! Ráno se ozvu. Díky, že jste tady.

Kamča (Čt, 19. 5. 2005 - 20:05)

Peťo, blbě čtu, na polovičku se ptala Verča, tak sorry.

Reklama

Přidat komentář