Reklama

Uzivam antidepresiva a jsem bez emocí...

Ladik (St, 20. 1. 2010 - 14:01)

No máš toho dost. Zlatá...ani tobě není co závidět a musím říct, že obdivuji tvoji vůli,že ses AD nedal.Tvoje řádky mi dali především sílu zavolat svý doktorce popsat jí svý stavy a vůli to změnit.Prostě mě to koplo.Díky.

i (St, 20. 1. 2010 - 14:01)

Už 20 let starý příběh.Kvůli...No máš toho dost. Zlatá paraplegie.

Ladik (St, 20. 1. 2010 - 14:01)

Mám opravdu silný pocit, že...Já s tím bojuju dva roky a vím,že tenhle problém mám.Doktoři měli sice ode mě klid,ale já dopadl na Dálnici rozsekanej na hadr.A to nechci opakovat.

i (St, 20. 1. 2010 - 14:01)

Ladik-chemie tvůj život...Mám opravdu silný pocit, že část známých co tohle berou jsou dost v útlumu a to už pěkných pár let. Ono je asi jednodušší naprat člověka AD, než se nervovat, jestli v afektu někomu nebo sobě neublíží.

Ladik (St, 20. 1. 2010 - 14:01)

Ladik-chemie tvůj život...to se jednoduše řekne,ale těžko aplikuje.Do ted jsem si nemohl dovolit kvůli svému zaměstnání nikdy vypadnout.nesl jsem zodpovědnot za zaměstnance a společnost.Nemohl jsem nebo ani nechtěl.Ted mohu a hledal jsem odvahu.Nechci se vrátit do stavu kdy jsem nebyl schopný ani vstát a něco jít uvařit, nakoupit na procházku se psem a nejedl jsem a nepil.Ale na druhou stranu...riske je zisk..a k těmto lékům se mohu vráti kdykoliv.

Ladik (St, 20. 1. 2010 - 14:01)

Můžu se zeptat jak a proč...Už 20 let starý příběh.Kvůli své sexuální orientaci a své přecitlivělosti.Vše začalo v Dětském Domově kde jsem byl do 4,5 roku mého života ještě za Komančů.V hypnoze ze mě dostali proč reaguji na určité zcela běžné vjemy jinak než ostatní.Vzali si mě super rodiče,ale i přesto při mém přiznání v rode 1989 začli problémy s otcem jelikož jsem jedináček a zničil jsem všechny jeho představy o pokračování rodu atd.... se svojí orientací jsem byl smířenej a to samé jsem okamžitě požadoval i po otci.Dopadlo to mým prvním pokusem o sebevraždu podřezáním žil a následném odchodu od rodiny o rok později v mých 17ti letech.Můj život tí začal nabírat obrátky a rychle jsem byl nucenej zapomenout na dětství a bezstarostnost.Studova k tomu přes noc pracoval a živil se sám.Pak jsem odešel v skoro v 19ti letech do zahraničí pracovat.Najednou jsem byl mladý v pohodě...hodně práce...dost peněz,ale bez rodiny a přátel.začal jsem se utápět v alkoholo a po té i v drogách.Proděla jsem si závislost na kokainu cca 1 rok,ale povedlo se mi z toho dostat a dnes je to 15 let co jsem čistej.S alkoholem občas bojuji do dnes.Takže od 15ti na Diazepamu, Rohypnolu,Neurolu ve 20ti na Derexu atd..... nekonečný běh.S rodinou jsem se usmířil po dvou letech a mám skvělou rodinu i rodiče.Jizvy,ale zůstavaj.Jeden vztah s klukem 2 roky...těžce snáším rozchody mám sklony se citově poutat... pak 1 rok vztah s dívkou....a zjistil jsem,že to není pro mě.jsme přátelé dodnes a o mé orientaci věděla od začátku.Přišel další vztah, který trvá do dnes tedy 12 let. Před dvěma lety těžká krize kde jsem začal mít Panickou porucha a Ataky jsem měl denně několikrát.nebylo útěku, přestal jsem jíst i pít.Doktorka když viděla můj stav mi změnila léky které beru do dnes a tenkrát pomohli.Následky už znáš.Ted se pokusím akorát vrátit ke starým lékům kde jsme sice měl očas nesnesitelné depky,ale vedl jsem normální život.

Juri (St, 20. 1. 2010 - 14:01)

Ladik-chemie tvůj život neovládne. AD jsou léky,které ti psychiku vylepší a nebude to hned, jen je třeba najít ty správné. Pokud jsi ale přesvědčený, že ony mohou za tvůj stav duševního prázdna, tak je neber. Jsi svobodná bytost a rozhoduj se sám.

i (St, 20. 1. 2010 - 13:01)

Můžu se zeptat jak a proč jste skončili na antidepresivech?

Ladik (St, 20. 1. 2010 - 13:01)

Ja taky beru AD.a pro priklad...Prožívám to samé co ty.S tím rozdílem,že jsem úplně prázdenej.Necítím nic.Ani to dobré ani to zlé.Všechno z mého života zmizelo, smutek, pláč, ale hlavně radost, lásla a city.Což mě po dvou letech přivedlo,že sice nepláču,ale trápím se snad ještě víc.nepropadám panickým poruchám a lítosti,ale nemohu se zamilovat, nemohu se radovat, nemohu se milovat s tím s kým bych chtěl.Totální deprimace.Pouštím si písničky,které mě sice dříve dojímali a ted to beru jako ozvěnu.Koukán na fotky z minulosti které ve mě budily úsměv nebo i pláč.A ted jako kdybych se koukal na někoho cizího.Ptám se kdo to je? Čí to byl život?...... můj a chci ho zpět jestli už není pozdě....... nechci aby muj život ovládla jen chemie jako je tomu ted.

Petra (St, 20. 1. 2010 - 11:01)

Ja taky beru AD.a pro priklad kdyz driv ukazovali zabery v TV z Tsunami nebo z utoku na New York mela sem vetsinou slzy v ocich,ted kdyz ukazujou zabery zty zkazy ze zemetreseni tak uz mi slzy nejdou,nerikam ze uvnitr mi neni lito tech lidi ale ty slzy uz proste nejdou.To samy kdyz si na Netu pustim zabery treba z dopravnich nehod tak je ve me jakoby udiv co vsechno ty zachranari vidi ale zaroven otupelost ze nic to semnou nedela,jako bych mela 1000x silnejsi naturu,driv by mi ztech zaberu bylo nejspis spatne,dneska se muzu podivat bez emoci na cokoliv.

Ladik (St, 20. 1. 2010 - 11:01)

Ahojky.Jak je?No mě stále stejně.Jen mě čeká přechod na jiné léky.Co bude a nebude si neumím typnout.Prostě uvidím,ale věřím,že vše bude snad lepší než současný stav.Ale jsem pevně rozhodnutej to změnit tak uvidim.Dnes jsem aspon spal takže se cítím trochu lépe.Je to pro mě vstup do neznáma a bojím se selhání a toho,že zklolauju jako před lety.Ale v současné době nejsem až tak vytíženej a tím,že jsem doma připoutanej na lůžku míra pravděpodobnosti,že se vystavím zas něčemu stresujícímu je malá.Rodina i přátele stojí při mě a za to jsem moc rád.

Linda (St, 20. 1. 2010 - 10:01)

Nesouhlasím, potom vám toto AD nesedlo a tlumilo vás. Citalopram je látka, která pomáhá vyrovnávat hladinu serotoninu, je to látka tělu vlastní. nemá tlumit, naopak.

Lili (St, 20. 1. 2010 - 09:01)

Ládíku, jak je?

Lili (St, 20. 1. 2010 - 09:01)

No nevím, Lindo, ale mně právě bylo jedno co se děje. Jestli mi umřelo doma zvířátko, nebo jestli je někde katastrofa a umírají lidi, všechno mi bylo vzdáleně fuk.
Myslím, že jsem ani nic řešit nechtěla, natož se rozhodovat v nějaké krizi.
 
Jen tak jsem si plula a dny, týdny, měsíce ubíhaly. Mrtvej život. 

Linda (St, 20. 1. 2010 - 08:01)

Když jsem začalabrát nějakou dobu citalopram, vylepšilo se mi myšlení. Rozhodně jsem měla a mám hadhled- už ho neberu, není třeba, hladina serotoninu se vyrovnala. Nadhled znamená, že reaguješ bez hysterie, úzkosti atd. není to to, že bys někomu ublížil, nebo by ti bylo jedno, co seděje. Právě v krizi se budeš umět správně zachovat.

IRENA (Út, 19. 1. 2010 - 23:01)

NO ME TO PRIPADA HLAVNE JAKO VYHODA.NEZ SE TRAPIT A UZIRAT?A CITIT TEN BEZNADEJNEJ A ZNICUJICI POCIT.TAKHLE JE MI ZKORO VSECHNO JEDNO A MAM KLID.

i (Út, 19. 1. 2010 - 22:01)

To ti připadá jako nadhled, když ti nevadí, že se rozejdeš s partnerem, že si z ničím nelámeš hlavu?

xxx (Út, 19. 1. 2010 - 21:01)

no vy to nazýváte stavem bez emocí, moje psychiatrička tomu říká....že člověk během užívání AD typu citalec atd....získá nadhled..tak pak si vyberte

IRENA (Út, 19. 1. 2010 - 19:01)

JA TAKY BERU AD.NA UZKOSTI A HROZNY MYSLENKY CO ME DESILI,KAZDOU CHVILI MI BYLO DO BREKU AZ SEM SE ZTOHO VNITRNE TRASLA,CHYTALA MI NERVOZITA NEBO LITOST,AGRESE,DELALI SE MI ZAVRATE A BRNELO A MRAVENCILO V HLAVE..TED SOU TY HNUSNY MYSLENKY A TRES PRYC.KDYZ VIDIM NECO SMUTNYHO TAK NEBRECIM,JAKOBY MI TO NESLO.KDYZ SE MI UZ JEDEN KLUK KTERYHO SEM MILOVALA NEOZVAL TAK SEM SE STIM SMIRILA TAKY RYCHLE.TAKZE ME PRAVE TAKOVYHLE STAV BEZ EMOCI DOST VYHOVUJE,NEBYT PRECITLIVELA A NELAMAT SI SNICIM HLAVU..KDYZ SE TO PODARI A AD.VAM SEDNOU BEZ VEDLEJSICH UCINKU TAK SEM ZA NE RADA,BEZ NICH UZ BYCH BYLA JEN ROZTRESENA URVANA TROSKA.

IRENA (Út, 19. 1. 2010 - 19:01)

JA TAKY BERU AD.NA UZKOSTI A HROZNY MYSLENKY CO ME DESILI,KAZDOU CHVILI MI BYLO DO BREKU AZ SEM SE ZTOHO VNITRNE TRASLA,CHYTALA MI NERVOZITA NEBO LITOST,AGRESE,DELALI SE MI ZAVRATE A BRNELO A MRAVENCILO V HLAVE..TED SOU TY HNUSNY MYSLENKY A TRES PRYC.KDYZ VIDIM NECO SMUTNYHO TAK NEBRECIM,JAKOBY MI TO NESLO.KDYZ SE MI UZ JEDEN KLUK KTERYHO SEM MILOVALA NEOZVAL TAK SEM SE STIM SMIRILA TAKY RYCHLE.TAKZE ME PRAVE TAKOVYHLE STAV BEZ EMOCI DOST VYHOVUJE,NEBYT PRECITLIVELA A NELAMAT SI SNICIM HLAVU..KDYZ SE TO PODARI A AD.VAM SEDNOU BEZ VEDLEJSICH UCINKU TAK SEM ZA NE RADA,BEZ NICH UZ BYCH BYLA JEN ROZTRESENA URVANA TROSKA.

Reklama

Přidat komentář