Reklama

Lupenka

r (Po, 11. 3. 2002 - 13:03)

Mám dojem,že na lupenku se musí tak,že se musí odhalit jádro problému a pak jen ničit a ničit.Absolutně mě nepomohli žádné masti, které jsem dostávala na povrchovou léčbu.Možná byl nějaký pokrok, ovšem nic moc.Ovšem je s podivem, že jediné co poomohlo bylo to,když jsem byla psychicky v pohodě a nepřetěžovala játra, která mě onemocněla po mononukleóze.No co se týče alkoholu,tak to je pěkný provokatér lupenky.Vždycky když jsem se snažila jíst zdravě, vegetariánskou stravu, tak se lupenka dost stáhla, navíc jsem se cítila dost dobře, nejen tak že jsem si ubrala v pase, ale i tak, že mě mizla lupenka,ovšem chce to velké přesvědčení a výdrž.Což mě někdy schází.Ještě vím, že je lepší na ni moc nemyslet, neměla by se dost dráždit,nejen pochybnými přípravky,ale i stresem z jejich nefungčnosti.Já osobně mám trošku na loktech, a na zadku,spíš na stehnech v mechanicky otlačovaných místech, ve vlasech.Ovšem už jsem si na ni za 2 roky zvykla a je moje.Nevadí mi a je velice zvláštní, že nikomu s kým se stýkám.Ten, kdo mě lituje je pouze,teda pouze rodinný klan, hlavně babička,jaký je to úděl, ale mě to tak opravdu nepřijde.Je to trapas, ale pro ně.|Osobně si myslím, že mám špatné zažívání a postižená játra.jinak hlavně dřív jsem byla celkem dost nervózní, ještě jsem trpěla porucho přímu potravy, což na lupenku taky nemá ten nejlepší vliv.Jinak jsem krásná mladá holka a jsem celekm v pohodě a šťastná.Je zvláštní, že čím jsem starší,tím jsem míň nervoznější a víc spokojená.Áť jsem jaká jsem jsem na sebe hrdá a mám se ráda, i když jsem si v životě prožila leckdy pěkné peklo, ale to ten kdo PPP nikdy netrpěl nemá ponětí, ovšem to by bylo zas někam jinam.Myslím, že platí, co tě nezabije, to tě posílí.Měj te se.

Honzíček (Ne, 10. 3. 2002 - 22:03)

Co si tak popovídat přímo v reálném čase, existuje nějaky chat pro nás psorkaře? Pokud ne, co ho tak založit.Ohlasy a náměty můžete posílat na prihoda.hon"quick.cz díky"co takhle dát si pixpastu "

Návštěvník (St, 6. 3. 2002 - 22:03)

ahoj, mate nekdo zkusenost s Dr.Artuchovou? jetli jo, tak napiste. diky

Honzíček (St, 6. 3. 2002 - 18:03)

Ahoj psorkaři,je mi 45 let a lupenku mám od 18 let,nyní jsem narazil na tuto diskusi, tak se také chci podělit se svými skušenostmi.Zkoušel jsem také vše možné od bylinek až po tradiční mazání. Před dvěma lety jsem vyzkoušel sanatorim Medisa v Protivíně, založila jej Naďa Urbánková z čechošvýcarem.Koupele nebo lépe řečeno sprchování v roztoku ze soli z Mrtvého moře a slunění.Po dvou měsíční kůře jsem byl jako novorozeně, vydrželo mi to asi 10 měsíců.Procedura trvala pár minut, je to dost náročné na čas a na cestování, pro mě cca 140 km denně.V současné době jsem se dozvěděl z médií, že je sanatorium v konkurzu.Vrátil jsem se tedy opět k mazání.Odšupím se infadolanem a potom Belosalic do okluze, po dobu tak tří až čtyř dnů.Účinek tak na 4 - 5 měsíců 80 - 90 %.Je to drastické, ale zatím jsem na nic lepšího nepřišel.šupinám zdar ( zmar ) Honza

Vladino (St, 6. 3. 2002 - 10:03)

Milí moji.Moja milenka psorka je pri mne verne presne polovicu môjho života (je mi 35), vyskúšal som už všeličo ale nič nemalo väčší úspech. Jediné, čo mne pomáha je každoročný kúpelný pobyt v Smrdákoch, po ktorom to ešte vylepší pobyt pri mori. Tak 1-2 mesiace je to v pohode a potom sa to znovu vráti. Tento rok plánujem v auguste ísť na Vulcano a vyskúšať tie známe sírne pramene a bahenné kúpele. Poznám viacerých, čo tam boli a urobilo im to dobre, ale chcem aj ďalších poprosiť, ktorí majú s týmto pobytom skúsenosti aby sa ozvali. Súčasne touto cestou hladám ešte nejakých spolucestujúcich, chatky sú štvormiestne. Sebe i všetkým Vám držím palce.

náhodný (Po, 4. 3. 2002 - 22:03)

Přečetl jsem příspěvky po třech a půl hodinách (nejsem přímo lupík)a až na tu hadimršku se mi zdá, že tu jste všici otevřeni svému problému tak jako u nás.Nikdy bych sem nepsal, kdybych si nemyslel že hadimrška je ta osočená Rozhovoňová nebo jak.Do naší diskuse se tu a tam také vloudí nejeden dealer .Nezbývá než si na ně zvyknout a nereagovat.Všem Vám držím palce i když mě netěší že se má přítelkyně obávala právem.čágo bágo TOM

Návštěvník (Pá, 1. 3. 2002 - 10:03)

Možná si měla na mysli olejový zábal, který se používá na přesušené vlasy a kůži na hlavě. Vezme se slunečnicový olej (1dcl) a do toho se rozmíchá vajíčko. Pak se to nanese na vlasy a přebalí igelitem. Na to se omotá starý ručník kvůli teplu a 20 minut se tenhle zábal nechá na vlasech. Po 20 minutách se vlasy dobře umyjou, ale nedráždivým šampónem.Tahle kůra by se měla používat dle potřeby, tak 1x za 3 týdny.

Návštěvník (Čt, 28. 2. 2002 - 15:02)

Příspěvek do diskuse - lupenka ve vlasech.Nechci nikomu způsobit žádnou újmu na zdraví, proto to berte jen jako informaci, co mně trochu pomáhá a zatím mi nezpůsobilo komplikace - ale jeden nikdy neví - nedělala bych to v případě, že bych si na hlavě něco rozškrábla do krve!!! Před mytím hlavy si rozetřu do míst, (kde cítím, že mám nános lupů) vaječný žloutek a nechám podle možnosti až hodinu zaschnout. Pak si umyju hlavu normálním způsobem - i když na doporučení kožní lékařky používám většinou nejobyčejnější březový nebo kopřivový šampon bez parfémů a jiných dráždidel. Několik dnů z mé hlavy nevypadne ani šupinka. Kdysi kdosi mluvil o mazání hlavy žloutkem s nějakým olejem či co, ale to jsem zapomněla. Jestli někdo ví tuto starou babskou radu, ať se ozve nebo ať upozorní na případná nebezpečí.Moje ověřená pomoc proti svědění lupenky na těle - převařila jsem si v hrnci dvě hrsti sušených kopřiv a přecedila do koupele. Na mně a hlavně na mou kůži to mělo účinek zklidňující, malinké flíčky se mi někdy tímto ztratily. Občas si do koupele sypu normální kuchyňskou sůl (kuchyňská mořská je samozřejmě lepší). Také si tím kůži zklidním. Starší pacienti si chválili koupel v tabáku Taras Bulba, ale to jsem nikdy nezkoušela, takže nevím.Ale...každý člověk a každá lupenka je jiná a ještě vše prochází vývojem, takže jeden nikdy neví...Pokud by ovšem někomu tyto drobnosti nepatrně ulevily jako ulevují mně a nemusel by se tolik mazat různými dryáky, tak měla moje poznámka smysl.Zdravím všechny přispívající i čtenáře a přeju hodně pohody - Jarka.

Návštěvník (Čt, 28. 2. 2002 - 12:02)

Ak sa mi podarilo celych 10 rokov byt v remisii? V prvom rade mi nikto nepovedal, co mam za chorobu ze sa z toho nevyliecim, cize mozno psychika, presvedcenie, ze je koniec. V tom case som skoncila skolu a zacala pracovat - mozno zmena, ale nie koniec stresom,tie nova praca predsa prinasa. A nakoniec, nemala som ani potuchy, co su to kortikoidy a tak som sa mazala Dexa-methazonom-pix (pardon, ak som to zle napisala) ako divá od hlavy po paty mozno cely mesiac (zmizlo mi to do 2. tyzdnov). Ale sutocnu pricinu takej dlhej prestavky nepoznam. Dala som si vtedy castejsie aj poharik.To je vsetko. Vela ZDRAVIA!

PETR NECPAL (St, 27. 2. 2002 - 12:02)

Ahoj všichni,také já jsem dnes poprvé navšívil tyto stránky a jsem nadšen ze soudržnosti, která je cítit z každého příspěvku. Je mi 39 let a lupenku jsem dostal až ve 35. vyrazila bestie pod sádrou. Takže oproti Vám mladším jsem měl to štěstí, že mládí jsem si užil v pohodě a myslel, že už ji nedostanu, protože ji má i můj otec a brácha. Musím ale konstatovat, že bohužel je léčba velmi subjektivní a co zabralo otci nezabíra bráchovi, co jemu ano mně ne apod. Co je však zajímavé otci lupénka zmizela úplně sama po odchodu do důchodu a to nedržel žádné diety a ani alkoholu se nevyhýbal. Mně zatím nepomáhá nic nepomáhá a po letech relativního klidu, kdy jsem tu mrchu mněl pouze na rukou a nohou jsem ji před měsíce dostal na záda a to skoro na celé a poprvé strašně svědí, poradí mi někdo čím to natírat, aby to tak šíleně nesvědilo Petr.N.(prosím omluvte pravopis, nemám české školy)Všem držím palce a hlavně nevzdávat to, ta bestie jen na to čeká a obdaří vás po celém těle.

hadimrška (Út, 26. 2. 2002 - 15:02)

Milane promiň, ale podle mně seš prachsprostej buran. Nazdar

reddy (Út, 26. 2. 2002 - 13:02)

milane, nebuď nesnášenlivej! každej má právo napsat si, co chce (víš jak to myslím - v mezích zákona a slušnosti) a ty máš zase právo myslet si o tom, co chceš. Když bys aspoň místo toho bručounství napsal, o jakou doktorku šlo...

Návštěvník (Út, 26. 2. 2002 - 06:02)

Lupenku mám asi rok a čtvrt. Měla jsem flek na zádech, na loktech a pak pár míst ve vlasech. Na zádech už bohudík nic nemám, na loktech skoro taky ne. Ale nemůžu se toho zbavit ve vlasech, poraďte mi někdo prosím. Kortikoidy bych ale použít nechtěla ani imunosupresiva.

Návštěvník (Út, 26. 2. 2002 - 00:02)

reedymu s ahavou zkušenosti nemáma Lukášovi - vždy když spouštím tyto stránky tak se těším, že se tu dozvím něco nového, převážně pozitivního a často jsem zklamán, neboť místo zajímavých zkušeností a přibližných popisů průběhů nemoci jiných "kolegů"tu nacházím zbytečně hloupě se tázající nelupenkáře (opravdu vše na co se ptají je zde popsáno) a nejen tady anebo reklamu na tzv.shop na kosmetiku. nevím jestli se mnou souhlasíš, ale já osobně si myslím, že to tu nemá co dělat.Svůj případ jsem zde už popsal a udělal jsem to rád (a nejen já),protože by někdo jiný mohl mít totožný průběh a naše informace vzájemně sdělené mají větší smysl než nějaké reklamy.A mimo : 21.2. jsem byl poprvé u jedné kožní paní doktorky o které si konečně myslím, že své profesi rozumí.Výborně jsme si o lupence popovídali a já měl poprvé při odchodu z kožní ordinace dobrý pocit a hlavu vzhůru.A tak by to asi mělo být.Nejsem negativista, ale některé příspěvky tu skutečně nemají co dělat.Ahoj všem Milan

reddy (Po, 25. 2. 2002 - 19:02)

zdravím vás všechny... jsem tu novej, ale moc se mi to tady líbí... takže na začátek - jsem student, je mi 23, žiju v Brně. tak mě tak napadá - máte někdo zkušenosti s AHAVOU? co vy na to? já jsem dostal jeden krém k vánocům, zatím si ho šetřím, protože se chci nejdřív trochu odšupit... však, znáte to... navíc zatím té ahavě moc nevěřím...

Návštěvník (Pá, 22. 2. 2002 - 09:02)

Milanovi V. : Včera jsem si zrovna půjčila v knihovně knihu o logoterapii. Ještě jsem jí nepřečetla :), ale zhruba je to nějaký psychologický směr, který učí člověka hledat smysl života. Učí ho radovat se z malých věcí, hledat na sobě přednosti a smířit se s chybami.Tak tohle mě zaujalo a možná mi kniha pomůže alespoň radou :) jak získat pozititvní přístup k sobě sama a okolí.

Návštěvník (Pá, 22. 2. 2002 - 09:02)

Mám dotaz. Jakou máte ostatní zkušenost s pobytem u moře. Byli jste už někdy u Mrtvého moře? V případě, že ano, kolik vás to stálo peněz a jaké máte zkušenosti s cestovkou a službami? Máte také někdo osobní zkušenost s lázněmi v Podhájské na Slovensku?Předem děkuji za odpovědi.

Lukáš z Ostravy (Pá, 22. 2. 2002 - 08:02)

Ahojte lupínci,sleduji tuto diskuzi a nevím jest-li na nás neleze jaro,nemoc se nám zhoršuje a jsme z toho nervoznější,nevím co si mám myslet,když čtu předrážděné Milanovi příspěvky,Dáša hovoří,bohužel jen velmi okrajově,o zkušenostech s imunosupresivy a Daša II,si zase myslí,jako Ivan,příspěvek super,že téměř vše je v psychice,ale obě Dáši maji totožnou adresu a imunosupresiva nejsou antidepresiva. Zajímavé.Co k tomu všemu dodat?Snad jen mějte se fajn.

Návštěvník (Čt, 21. 2. 2002 - 21:02)

Omlouvám se paní ing.Iloně Rozhoňové za titul Mudr.,protože jsem reagoval bezprostředně a v rozčilení, ale v každém případě platí co jsem napsal a o to víc nechápu jak může nějaká ing.být takhle drzá.Ostatním - nenechte se napálit !!!A jestli jí někdo znáte tak ji prosím řekněte co si o ní tady (asi všichni) myslíme. Díky Milan

Návštěvník (Čt, 21. 2. 2002 - 21:02)

Při přečtení ubohé reklamy od tzv.Mudr.Rozhoňové je mi smutno z toho, že jsou mezi námi stále i takoví lidé.Vážená Mudr. jednou větou - "že se nestydíte".A mimochodem - doufejte, že se nikdy nepotkáme.

Reklama

Přidat komentář