Reklama

JHVH (Jahve,Jehova) - jediný živý Bůh

Můj názor (Pá, 26. 12. 2008 - 22:12)

anonyme z 21:50, nevím jak tě mám oslovit, budu ti tedy říkat Lišáku.
Takže milý Lišáku,
myslím, že to není tak jak si myslíš, že pokud dostanu krev tak se možná nakazím ale určitě budu žít. K běžnému pacientovi se nedostanou informace o tom kolik zbytečných zdravotních rizik musí lidé podstoupit, když si vemou transfuze, to za prve. Mimochodem už jsem tady Violet dávala odkazy na nejnovější studie, které dokazují škodlivost krevních konzerv starších 14 dní.
Za druhý, není nikde psáno, že když nepoužiješ krev tak zemřeš, pokud se dodá infuzně tekutina, třeba solný roztok Hemacel, tak tělo si v přiměřené době samo vyrobí červené krvinky.
Co se týká svatosti krve, kterou zde Kateřina zmiňovala, ta to s tím jistě také souvisí. Ale zdá se, že vždy všechny Boží zákazy vedly k ochraně lidí ne k jejich smrti. Věřím, že je tomu tak i u krve, jak museli děkovat Bohu lidé za jeho prozřetelnost, když se dávala krev hlava nehlava, aniž by se na cokoli testovali a jsou známy případy, i když se o nich nemluví, že bez krve dochází k rychlejší rekonvalescenci než když proběhne operace s ní.
Nevím jestli je schopen někdo z vás přesně určit, zda víc lidí zemřelo na neodání krve, nebo naopak na její podání. Troufám si říct, že v prvním případě se jedná max. o stovky a v tom druhém půjde nejméně o desetitisíce. Jistě je zde neměr ve velikosti zkoumané skupiny, ale v zásadě se dá takto pojmout.

Kateřina

Návštěvník (Čt, 1. 1. 1970 - 01:01)

;TonyV

Reklama

Přidat komentář