Reklama

Postinor

Zdeněk2 (Ne, 17. 8. 2008 - 00:08)

Postinor je potřeba vzít nejpozději do 72 hod. po styku, ovšem tak pozdě je už spolehlivost nižší, lépe je použití do 48 hodin, ale čím dříve tím lépe. Jako dodatečnou antikoncepci je možné taky použít zavedení nitroděložního tělíska, to je spolehlivé do 5 dnů. Jestli máš plodné období, to je obvykle dva týdny před začátkem očekávané menstruace, tak máš ještě čas postinor užít.

lucka (Ne, 17. 8. 2008 - 00:08)

ahojky...ráno jsme měli pohlavní styk bez kondomu a neberu antikoncepci.Jak dlouho působí postinor,nebo spíš dokdy si ho mohu vzít??

Návštěvník (So, 16. 8. 2008 - 16:08)

presne tak

Návštěvník (Pá, 15. 8. 2008 - 17:08)

to si zmatena jeden prasek by nemel ublizit ber dale jak mas,na postinor je stejne uz asi pozde ne?pak si udelej test a bud opatrna a nezapominej na prasky.

Návštěvník (Pá, 15. 8. 2008 - 08:08)

Ahoj mam problem ve stredu jsem si zapomela vzit prasek a mela jsem pohlavni styk a ted resim jestli si mam vzit postinor nebo ne.Muzete mi prosim nekdo poradit jsem fakt zmatena :-(

Eva (Út, 12. 8. 2008 - 11:08)

Děkuji vám za odpověd.Ale po menzesu sem už jednou otěhotněla takže si myslím,že moje obava s otěhotnění byla na místě.Dá se otěhotnět i před menstruací den před ní sem taky otěhotněla takže to mám zkušené a nevěřím,že to byla náhoda prostě to asi mělo být.Ten prášek už nikdy nechcu ani vidět!Já nechci jíst žádnou antikoncepci víte,jednou už mě nadělala paseku v těle dopadlo to zůženým vejcovodem a nefukční štítnou žlázou,proto jí nechci jíst!Škodí a lidi by si to měli uvědomit,mě to moc ublížilo tak jen doufám,že tenhle postinor mě to tělo zas nerozhodí už ted se bojím!Ještě jednou děkuji za odpověd.

Zdeněk2 (Ne, 10. 8. 2008 - 02:08)

Postinor obsahuje velkou dávku hormonů, proto může vyvolet neočekávané krvácení. Největší vliv na spolehlivost ochrany ale má rychlost, s jakou jsi ho použila. Z toho co jsi napsala se dá usoudit, že to bylo v době menstruace. V té době je však nebezpečí otěhotnění nejmenší z celého cyklu i bez postinoru, takže řada žen toho pravidelně využívá k tomu, aby si mohly užívat naplno a bez kondomů. Takže strach mít nemusíš. Stejně teď už nemůžeš nic dělat a nanejvýš přemýšlet o tom, co bys dělala, kdybys teď nebo později přece jen otěhotněla. V případě, že by se vám punčoška znovu roztrhla, můžeš jako dodatečnou ochranu použít i nitroděložní tělísko, které se může zavést až 5 dnů po styku.

Eva (St, 6. 8. 2008 - 20:08)

Potřebuju radu,vzala sem si poprvé postinor bylo to v sobotu dnes ve středu sem začala krvácet přitom mám po menstruaci 4dny.Je to normální?Mám steho strach!Děti mám už dvě a prostě nám praskl kondom tak sem měla poruce jen tyhle prášky.Prosím poradte,za každou radu děkuji!!

Návštěvník (So, 2. 8. 2008 - 16:08)

Ty jsi blbá kráva, která neumí chlastat. Samozřejmě, že Postinor nemá účinek, když jsi ho vyzvracela. A jestli si Postinor budeš brát častěji, tak to si piš, že nebudeš moct mít děti.

beruška (So, 2. 8. 2008 - 15:08)

ahoj,včera jsem si vzala kvůli nechráněnému sexu Postinor asi ve 13 hod. pak jsme jeli na zábavu a já se opila a bylo mi děsně zle a taky jsem zvracela,pak jsem si vzala po 12 hodinách -tedy v 1 ráno-druhou tabletu,ale bylo mě tak blbě že jsem ji vyzvracela. myslíte že ztratily účinek?? nebo nebudu moct mít děti?? když si čtu vaše zážitky,mám z toho hrozný strach.. prsím napište,co si myslíte,děkuji

xx (Čt, 31. 7. 2008 - 21:07)

Čauko holkyraďte,minulej měsíc jsem vysadila prášky,krámy jsem měla dostat minulej týden a nnemám je dodnes s tím,že test mám negativní a doktorka mi řekla,že se to stává po vysazení,a že mi pak můžou píchnout injekci na vyvolání..jenže já jsem předevčírem měla postinor,tak si říkám,jestli mám počkat nebo na tu injekci jít..

xx (Čt, 31. 7. 2008 - 21:07)

čauko,holky raďte,minulej měsíc jsem vysadila prášky,krámy jsem měla dostat minulej týden..dodnes je nám,prý že teda vysazení tohle ovlivňuje,jenže mezitím jsem taky měla týpka,takže jsem si vzala před pár dny postinor..a krámy furt nikde..tak nevím jestli můžu jít na tu injekci,co to vyvolává..nebo čekat..

Sisi (Čt, 31. 7. 2008 - 17:07)

Ahoj, nechci rozhodně nikoho strašit, ale vzala jsem si postinor po 38hod (dřive jsem nesehnala a dle doktora je možné vzít ho až do 72hod po nechráněném styku takže jsem pak byla celou dobu naprosto klidná ..)a otěhotněla jsem. Jeden jediný nechráněný sex a nic mě nezachránilo :) Je to jako na potvoru - je mi strašně líto všech, kteří se snaží a nic a ten kdo o to zatím nestojí a je to hned ... Nespoléhejte prosím na těch 72hod a když už se nehoda stane, utíkejte co vám síly stačí, ať se vajíčko mrška nestihne zahnízdit. Mějte se hezky.

Alice (Čt, 31. 7. 2008 - 10:07)

Niko, nejsi těhotná.

Hella (Čt, 31. 7. 2008 - 10:07)

Chtěla bych se zeptat,zda po použití postinoru nedostanu menstruaci do 2týdnů značí to problém?

Hella (Čt, 31. 7. 2008 - 10:07)

Chtěla bych se zeptat,zda po použití postinoru nedostanu menstruaci do 2týdnů začí to problém?

Nika (Ne, 27. 7. 2008 - 22:07)

Mimochodem ještě jsem zapomněla na tři testy co jsem si dělala, negativní, ale fakt jsem vylekaná, sestřička mi hlavně řekla že nemám bejt protože těhotná nejsem a že ať se nestresuju že menstruaci jinak nedostanu ale dostala jsem, stejně jsem ale vyděšená.. Myslíte že mám důvod nebo mám vážně doktorovi věřit..

Nika (Ne, 27. 7. 2008 - 21:07)

Ahoj, vím že to vyzní hloupě ale potřebuju ujistit..:) před třemi měsíci jsem měla nechráněný styk, bylo to poprvé co jsem neměla žádnou ochranu takže jsem se hned vylekala a druhý den běžela k doktorce pro recept na postinor. Menstruaci jsem dostala o tři dny dřív, příští měsíc už normálně tak, jako vždy a teď jsem jí dostala v sobotu. Byla jsem u doktorky třikrát za poslední tři týdny(já vím, dělám z toho vědu:)) nejdřív na ultrazvuku, pak na vyšetření a nakonec jsem si zašla i na krev, dvě sestřičky mě uklidňovaly, doktor mi to několikrát potvrdil ale stejně mě to čas od času chytne a já začnu vyšilovat že jsem těhotná a že na to ten doktor nepřišel, něco ve mě mi říká že nejsem ale něco mi zase říká co když náhodou se spletli.. Je možné že bych vážně byla?

Jana (Čt, 24. 7. 2008 - 20:07)

Už se stalo...Jsem jen krapeto vyplašená... Děkuji moc za rady!Moc jste mi pomohla!

Návštěvník (Čt, 24. 7. 2008 - 17:07)

Tak když první možnost už nejde, tak zbývá jen ta druhá :-) A co si ten příbalát třeba přečíst teď?

Reklama

Přidat komentář