Reklama

Postinor

kety (Pá, 13. 2. 2009 - 21:02)

ahoj, dá se nyní postinor obdržet v lékarně bez předpisu?? děkuji

Jana (Pá, 13. 2. 2009 - 12:02)

Debbie, jdi pro Postinor co nejdříve. Pokud jsi prodloužila 7-denní pauzu, tak prášky opravdu vůbec nefungují. Jdi pro Postinor a zeptej se lékaře jak máš postupovat dál a kd budou prášky opět fungovat.

trubko (Pá, 13. 2. 2009 - 10:02)

kecáš hovadiny. To by byla každá druhá bez dětí

Debbie (Po, 9. 2. 2009 - 11:02)

Dobrý den,měla bych takový dotaz. Normálně užívám antikoncepci, ale začala jsem tak o dva dny později brát po 7-denní pauze. Jednou jsem od sestřičky slyšela, že když začnu brát jen o den později,tak je to jako kdybych nebrala vůbec. Po týdnu jsem měla styk a nyní nevím,zda mám pro jistotu postinor užit nebo ne? Je to teprve asi 10 hodin po styku, tak nad tím neustále přemýšlím,zda je riziko otěhotnění nebo ne?děkuji moc za radu Debbie

Endunka (Ne, 8. 2. 2009 - 22:02)

Teď jsem vymyslela, že tohle "to je doost dobra kravina,co jsi napsala!antikoncepce je naprosto bezny zpusob ochrany,kdezto postinor je jakesi krajni reseni!tak tady holkam neblbni hlavy;-)" je asi na mě.. A jestli je, tak to nechápu, nikde jsem nepsala, že HA není běžný prostředek na ochranu proti početí a naopak určitě jsem psala, že postinor běžný není: "že správné použítí tohoto přípravku je pořád lepší (ač nepopírám, že je v něm hormonů opravdu dost) než jít na interupci".. Nemůžu brát HA kvůli játrům, a POSTINOR je na játra samozřejmě ještě horší (pokud si dobře pamatuji příbalovou informaci, němeli by jej užít ženy s onemocněním jater bez závážného důvodu).. Takže opravdu jsem nikde nepsala, že HA není běžný prostředek a jestli to tak někdo pochopil, asi špatně četl.

Zdeněk2 (So, 7. 2. 2009 - 19:02)

Složení obou prostředků je prakticky stejné. Oba obsahují jako účinnou látku levonorgestrel v množství 1,5 mg, ale to je u Postinoru rozděleno do dvou pilulek, u Escapelle je v jediné.

Petra (So, 7. 2. 2009 - 19:02)

Prosím vás, jaký je rozdíl mezi Postinorem a Escapelle? Děkuju předem za odpověď

dena (So, 7. 2. 2009 - 14:02)

to je doost dobra kravina,co jsi napsala!antikoncepce je naprosto bezny zpusob ochrany,kdezto postinor je jakesi krajni reseni!tak tady holkam neblbni hlavy;-)

Návštěvník (So, 7. 2. 2009 - 14:02)

to je teda pekna kravovina co rikas!!antikoncepce je naprosto bezna,kdeto postinor je uvaden jako krajni reseni!zamysli se nad sebou holka..

Zdeněk2 (Čt, 5. 2. 2009 - 21:02)

Jestliže sis Postinor stihla vzít do 12 hodin, tak je velká pravděpodobnost, že to pomohlo. Záleží samozřejmě taky na tom, v které části menstruačního cyklu se to stalo. Jestliže ale nechceš žít v neustálém strachu a kazit si radost z milování, měla by ses smířit s tím, že se nehoda může stát. Vždyť jsou i ženy, které otěhotněly i po sterilizaci! Je jasné, že potrat není nic radostného a příjemného a je lepší se tomu vyhnout, ale je to jediná věc, na kterou se můžeš vždycky spolehnout. Ani nevíš, kolika ženám a kolikrát už pomohl.

anonym (Čt, 5. 2. 2009 - 20:02)

Postinor jsem si vzala jen jednou..a to po 12cti hodinách bojím se aby neselhal snad to bude všechno v pořádku znovu už bych to neunesla..vím že to je moje neopatrnost..proto jsem se z toho znovu poučila..:((

Zdeněk2 (Čt, 5. 2. 2009 - 09:02)

Z toho, cos napsala, není jasné, jestli jsi ten Postinor musela brát jednou nebo dvakrát. V každém případě jsi dost neopatrná. Jestli jsi těhotná zjistíš pomocí testu. Musíš se smířit s tím, že když nebudeš žít jako v klášteře, nikdy nebudeš mít jistotu, že neotěhotníš, ať už bereš pilulky nebo jen řekneš partnerovi, že to do Tebe nesmí pustit. Ale už jsi zkušené děvče, nehoda Tě nezahnala do kouta, a dokázala jsi svoje tělo donutit k poslušnosti. Takže kdyby se to stalo znovu, nepochybuji o tom, že to zvládneš znovu. Pamatuj ale na to, že potrat je u nás povolen po půl roce od předchozího!

anonym (St, 4. 2. 2009 - 13:02)

Čauda mám takovej trošku větší problém už je to tak měsíc co jsem si brala postinor vzala jsem si ho po 12cti hodinách protože dříve jsem to nestihla šla jsem ke kamarádky gynekologovi protože svého mám daleko sestřička byla strašně moc hodná a recept mi napsala bez problému..tož se táži vím že je tohle moje bezohlednost a blbost neopatrnost vyčítám si to jak nejvíc můžu...už jednou jsem byla na potratu...nu stal se mi další problém..vysadila jsem prášky..a bum stal se problém kterej sem nechtěla aby se stal přezto se stal..trošku více jsem pila protože kamarád slavil narozeniny a stal se mi velkej úlet..vyčítám si to abych nebyla znova těhotná to už bych nepřežila..postinor jsem si bohužel vzala nějak po dvouch dnech protože se to stalo bohužel o víkendu...mám strach že selhal už to může být tak měsíc a menstruace se dostavila jak měla...přesto mám strach že budu znova...:((vyčitám si to jak nejvíce mohu proto těď radši sedim doma furt na zadku..aby se nic už takovýho nestalo..

anonym (Po, 2. 2. 2009 - 18:02)

milá Endunko, děkuju za tvůj příspěvek i za pokárání ostatních, kdybych měla víc síly, asi bych napsala něco podobného. Bohužel, když jsem se dostala do tý situace, že mi došlo, že jsem si poprvé za 4 roky zapomněla vzít prášek, nezbývalo moc času a já pročetla jen pár prvních příspěvků a na tvůj sem se nedostala. Vystresovalo mě to daleko víc, hlavně to s tou následnou neplodností.. Naštěstí jsem se dostala v noci do ruky velmi příjemné lékařce, vše mi vysvětlila, popřemýšlela o možnostech a nakonec jsem se stejně musela vydat ještě do jiného města, protože v jejich ambulanci postinor došel. Naštěstí už mám v sobě obě pilulky a budu se modlit, aby bylo vše v pořádku. Taky přeju hodně štěstí!!

Endunka (Ne, 1. 2. 2009 - 22:02)

Zdravím všechny,

chtěla bych se vyjádřit ani ne tak k Postinoru 2, jako k téhle diskuzi.. Měla jsem nechráněný sex a proto jsem si jela (z chaty, odjela jsem co nejdřív) do Prahy pro postinor. Už ve vlaku jsem si četla příspěvky na téhle stránce a docela mě šokovalo, že tady nadpoloviční většina holek píše příspěvky typu: "Nedávejte si to, je to hroznej dryák", "Je to svinstvo, kámoška z toho nemůže mít děti" nebo "Vzala sem si to podle návodu a sem těhotná!!!!".. Vykládám si to buďto tak, že si to vymýšlíte a nikdy jste v podobné situaci nebyly a v tom případě Vám přeji ať se, navzdory své obrovské bezohlednosti, do ní ani nedostanete, nebo tak že ste úplně zapoměly, jak ošklivá je to situace a jak naprosto to nejhorší, co můžete udělat, je stresovat holky, co si sem přijdou něco přečíst nebo je odrazovat s tím, že je to tak špatný vzít, že je lepší to risknout a v tom případě, je mi z Vás upřímě na nic.

Rovněž, milion stejných otázek: "Koupím to volně v lékárně?", to tady zaplácává neuvěřitelným způsobem a je tu spousta důležitějších dotazů, které nebyly zodpovězeny pravděpodobně právě kvůli téhle nepřehlednosti. Naprosto mě děsí lenost těch, které nemůžou věnovat 10 sec., aby zjistili, že nemohou přípravek koupit volně v lékárně a hloupost těch, kdo sem píšou: "Vzala sem si tu první pilulku, ale tu druhou už si nechci brát, vadí to?", "Měla sem styk a on se do mě udělal, tak sem si vzala postinor a pak sme to dělali znovu po čtyřech dnech, chrání mě to ještě?" nebo "Prasknul nám kondom, tak sem si vzala postinor za dva dny praskul znova, mám si ho vzít zase?".. Myslím, že je omluvitelné, když s klukem ztratíte hlavu a pak zodpovědně děláte vše proto, abyste to napravily, ale takovouhle tupost a omezenost, jsem snad ještě neviděla!! Ano, můsíte brát prášky podle návodu jinak NEÚČINKUJÍ, kdyby to nebylo důležité, nepsali by to v příbalové informaci. Ne, tyhle pilulky Vás nechrání celý jeden cyklus, kdyby tomu tak bylo, bylo by to uvedeno v příbalové informaci a tohle by byla nejprodávanější antikoncepce. A oravdu nechápu, jak může kondom prasknout dvakrát za sebou! Chráním se jím už dva roky, protože HA mi nedělá dobrotu (včera jsem se nechránila vůbec, nebylo to selhání kondomu) a ještě se mi nestalo, že by sklouznul nebo prasknul, takže se s tím nejdřív naučte zacházet!

Chtěla bych sem napsat pro všechny holky, co sem přijdou, že Postinor 2 nezpůsobuje(!) neplodnost a že správné použítí tohoto přípravku je pořád lepší (ač nepopírám, že je v něm hormonů opravdu dost) než jít na interupci, což je skutečně velký zásah do těla a psychiky.

Když už se Vám stala nějaká nehoda, nebo jste byli na chvíli nezodpovědné, rozhodně to není důvod nechat se deptat okolím. Svěřte se člověku, kterému věříte a jděte za lékařem.

Já v tomhle bohužel neměla štěstí, šla jsem na pohotovost do ÚPMD v Podolí a lékař i sestra se chovali vskutku otřesně(!).. Čekala jsem dvě hodiny (což byl pro mě hrozný zážitek, protože jsem věděla, že s časem se riziko selhání zvyšuje) a mimo jiné mi i řekli, že všude jinde by mě vyhodili a řekli, že si mám zajít ke svému obvodnímu lékaři a že proto ty pilulky fungují až 72 hod. (Ha ha, to je samozřejmě naprostý nesmysl, že se účinost řídí tím, aby předepsání léku počkalo přes víkend. Byla jsme ovšem tak zkoprnělá, že jsem se nedokázala bránit). Nezeptal se, jestli beru nějaké léky (na což se zeptat měl, jak jsem si přečetla) a nehodlal se mnou diskutovat (takže jsem se nemohla zeptat na Yuzpeho metodu, která je desetkrát účinější než postinor).. Už jsem neměla čas nikam chodit a tak jsem užila postinor a čekání je somozřejmě nepříjemné. Zvláštní ovšem je, že nelitují NAPROSTO ničeho, co k této situaci vedlo, ale velmi lituji, že jsem potkala takového dokrora. A rovněž, jestli otěhotním, nebudu dávat vinu sobě, ale jemu.

Teď si hledám informace, které bycho potřebovala, kdybych otěhotněla a cítím se naprosto bezmocná vůči tomu arogantnímu dokrotovi. Držím palečky všem, které jste se dostaly do stejné situace ať už jakýmkoli způsobem.

A na závěr bych chtěla vyjádřit velký obdiv "Zdeňkovi2", který tady pomáhá a radí, daleko lépe než kterákoli hysterická holka, pomáhá hezky lidsky, trpělivě a nikoho neodsuzuje, za což mů právem obdiv patří:-)

Ája (So, 31. 1. 2009 - 23:01)

Chtěla bych se zeptat možná je to blbej dotaz... ale před 2 dny jsem si vzala postinor ale jsem nemocna takže jsem brala ještě prášky typu paralen atd...tak mě zajímá jestli to na to má nějáký vliv...slyšela jsem že některé prášky ovlivnují učinost postinoru :(

kuk (Čt, 29. 1. 2009 - 08:01)

úplně zírám.......táhni k čertu...neuvěřitelné...fakt. Nestranný pozorovatel

Návštěvník (So, 24. 1. 2009 - 12:01)

Chci se zeptat, normálně beru antikoncepci.. ale vysadila jsem ji asi na měsíc..pak zase začla brát, měla sem 6 prášek když jsem měla pohlavní styk..tak jsem si pro jistotu koupila postinor..ted uběhly od toho tři týdny ale beru antikoncepci..menstruace se dostavila tak jak měla, tak sem se chtěla zeptat jestli ty 2 nebo 3 týdny po tom užití postinoru ta antikoncepce co beru účinkuje..děkuju

Jájina (Čt, 22. 1. 2009 - 13:01)

Všude sem se dočetla o Postinoru jak funguje.Vzala jsem ho 1 po 24h. a za 12 hodin druhy a myslela sem ze to pomuze zabranit nežádoucimu těhotnství. Avíte jak to dopadlo? Menstruace se nedostavila a těhotensky test mám pozitivni.

niky (St, 21. 1. 2009 - 19:01)

brala jsem postinor ais pred tremi dny, vcera vecer sem chvili krvacela ale jenom slabe, ed jenom trochu spinim, mam to brat jako menstruaci kterou ma postinor vyvolat? dik za odpoved

Reklama

Přidat komentář