Reklama

Oprátka za osm mrtvých - Olga Hepnarová

D (Ne, 9. 9. 2012 - 12:09)

Ale ted trochu vazneji. Jak z Cilkovi knihy, tak z pantharei stranek lze vycist, ze Rojt poslal svoje narizeni vykonu ts do pankracke veznice v patek 7/3/1975. V prvnim breznovem tydnu byl tedy aspon jeden den zdravy, coz vylucuje, ze by v prvni pulce brezna 1975 byl nemocny dlouhodobe. Dalsim faktem je, ze Nejvyssi soud CSSR prebil v predchozim roce Rojtovu stupidni pravni kvalifikaci jejiho najeti (Rojt deklaroval Hepnarovou, jak znamo, vrazedkyni, zatimco Nejvyssi soud CSSR z ni nakonec udelal obecnou ohrozovatelku). At jiz Rojt kvalifikoval Hepnarovou jako vrazedkymi pro svoji vlastni pravnickou omezenost, nebo proto, ze servilne prejal hledisko prokuratury, aparatniku i pribuznych obeti Hepnarove, vysel z toho vseho kazdopadne jako naprosty idiot. I proto se mu jiste Hepnarovou pred popravou formalne oslovovat nechtelo - celil dokonce i stopovemu riziku, ze by se jeho blbosti pred svou vlastni popravou vysmala dokonce i samotna Hepnarova. Je sice pravdou, ze by to bylo velmi nepravdepodobne, na druhou stranu vsak neni nic horsiho pro formalniho oslovovatele odsouzence k smrti, nez kdyz se tomuto formalnimu oslovovateli sam odsouzenec vysmiva do oci, a to opravnene, pro oslovovatelovu evidentni blbost. Pricteme-li k tomu vsemu i takove faktory, jako Rojtuv zbabely strach ze smrti (ktery se projevil i pri procesu, kdyz Rojt nebyl schopen vecne akceptovat fakt, ze pokud Hepnarova chtela efektivne zabijet, musela tomuto zameru prizpusobit i vyber sveho vozidla, a idiotsky se proto kvuli tomu nechal vytocit), nebo i Rojtovu lenost a neochotu casne vstavat a dostavit se brzy rano do pankracke veznice, nelze se divit, ze se Rojt bud hodil marod, nebo si nasel nejakou jinou "objektivni pricinu", proc 12/3/1975 brzy rano nemuze byt na Pankraci, a proc tam proto misto nej ma jit nekdo jiny.

D (So, 8. 9. 2012 - 20:09)

Tak tohle je přesně...Dalsi teoretickou moznosti je, ze se justicni cinitele ze same dychtivosti zucastnit se popravy Hepnarove a formalne ji pred ni oslovit o tuto vysadu navzajem poprali, a Rojt, neduzivy nedomrla, tuto rvacku prohral, byv tak prinucen ostrouhat mrkvicku nejspise ve prospech predsedy ostravskeho krajskeho soudu. Ostravaci byli vzdycky ranari - pozor na ne...

. (So, 8. 9. 2012 - 15:09)

Pri popravach, a tuplovane...Tak tohle je přesně případ, proč si o Danovi myslím, že je hloupý mluvka. Dane, přečetl jsem si pravděpodobně stejný zdroj, jako ty - je tam skutečně napsáno, že Rojt u popravy nebyl. Ale ty musíš okamžitě "vykombinovat", že to byl podřízený a že tam Rojt nebyl ze zbabělosti. Jak to víš, Pytlíku? Mohl to být třeba nadřízený a Rojt mohl být nemocný. Proč pořád plodíš ty své výplody. Jestli máš ovšem jiné informace, sem s nima.

D (So, 8. 9. 2012 - 14:09)

Pri popravach, a tuplovane popravach v interieru, musela byt relativne dusna, napjata, tragicka atmosfera. Nelze se tedy divit komunistickemu soudci Rojtovi, ze se na popravu Hepnarove zbabele nedostavil, a poslal na ni misto sebe sveho podrizeneho. Upect si Hepnarovou dokazal, ale nemel zaludek na to, aby si ji pak i snedl.V zajmu odlehceni napjate atmosfery, cinitele pritomni pri popravach si navzajem nejednou tise ci polohlasne navzajem utrusovali soukrome poznamky, jak je to videt i na starych obrazech s popravni tematikou. Uz i v davnych casech, treba pri vykonu mestskeho hrdelniho prava, kdejaky prihlizejici konsel nebo jiny municipalni cinitel septal do ucha svemu priteli, veliteli biricu, nejednu stavnatou, prisprostlou lidovou moudrost.

D (Čt, 6. 9. 2012 - 22:09)

Byt prokuratorem ci knezem, formalne oslovujicim osoby tesne pred smrti, asi bych citil jisty pocit marnosti. At bych jim rekl cokoli, nejpozdeji hned po exitu by to mely zcela na salamu. Temer jako udel ucitele zvlastni skoly...

D (Čt, 6. 9. 2012 - 22:09)

|To se nemýlím, několik...Nekolik let tu neprispivam, pri psani svych prispevku nemasturbuju, krome popravy "resim" i jine aspekty pripadu Hepnarova, a celkove jsem velmi chutny. Komu se muj styl nelibi, nemusi moje prispevky cist.

(St, 5. 9. 2012 - 22:09)

Co je pro tebe osobni zivot?...|To se nemýlím, několik let tady přispíváš jako úchylák , řešíš pořád dokola a obávám se , že při tom i honíš péro , tohle není normální , pořád dokola řešit popravu jedný ženský .Seš nechutnej hnusák.

D (St, 5. 9. 2012 - 21:09)

Jak se asi presentovala statni moc pri komorni, interierove poprave Hepnarove v pankracke veznici?Popravci mistnost byla jiste zdobena obrazem vojenskeho ucitele madarstiny Svobody. Kdo vi, zda tam byly pritomny i jine atributy ci symboly Ceskoslovenske socialisticke republiky - treba ten kastrovany lev na idiotske cervene paveze, ci dokonce statni zastava. Statni hymnu pred popravou temer urcite nezahrali, ale je mozne, ze aspon pistalka, kterou katuv pomocnik signalizoval katu, ze muze otevrit propadlo, visela na cerveno-modro-bilem provazku.Neni tez vubec vyloucene, ze prokurator ci jiny podobny oficialni cinitel, ktery Hepnarovou pri popravnim aktu formalne oslovoval, mel pritom na tvari jemny naznak blahosklonneho, konciliantniho, slavnostniho usmevu.A jak vypadala Hepnarova? V mozna relativne cistem, ale obnosenem, potrhanem a sepranem vezenskem munduru s jednim ci dvema utrzenymi knofliky, patrne zcela bez ozdob, a mozna dokonce i rozcuchana, se zkysanym ranim ksichtem.CSSR mela zkratka vsechny podminky zinscenovat popravni scenu podle sveho gusta, a lacine tak triumfovat nad vsemi opustenou, zbedovanou a polosilenou Hepnarovou.

D (Ne, 2. 9. 2012 - 13:09)

Já si to taky myslím, že...Tak to cele uved na pravou miru :p

. (So, 1. 9. 2012 - 21:09)

Co je pro tebe osobni zivot?...Já si to taky myslím, že jsi mimo. Píšeš o něčem, o čem nemáš ani tucha, připneš k tomu dvě, tři cizí slova a myslíš si, jak je tvůj názor duchaplný ...

D (So, 1. 9. 2012 - 17:09)

ne ty to máš jako úchylku,...Co je pro tebe osobni zivot? A co uchylacky zivot? A proc to, co nazyvas "uchylackym zivotem" podle tebe nelze subsumovat pod obecnejsi koncept "osobniho zivota"?Bud jak bud, pokud si myslis, ze nemam jine starosti nez prispivani do website doktorka.cz, jsi bohuzel na velkem omylu.

seš pomatenej ú (So, 1. 9. 2012 - 17:09)

Nebo jen objektivisticky...ne ty to máš jako úchylku, sedneš při sobotě a píšeš nesmysly na diskuzi...zjevně nemáš osobní život....jen ten úchyláckej......

D (So, 1. 9. 2012 - 16:09)

seš úchylák nemocnej ,...Nebo jen objektivisticky reflektuji takove aspekty reality kolem nas, do jejichz poctive reflexe se obycejne chce jen malokomu...

dan je úchyl (So, 1. 9. 2012 - 10:09)

Nauc se aspon psat, ty jeden...seš úchylák nemocnej , pomatenej.....cvok.

D (Pá, 31. 8. 2012 - 20:08)

dan je úchylák, kterej tu...Nauc se aspon psat, ty jeden umitajici impotente.

fuj (Čt, 30. 8. 2012 - 23:08)

dan je úchylák, kterej tu honí celý dny péro nad umítajícíma.....

D (Čt, 30. 8. 2012 - 22:08)

Zajímavé jak se mnozí...V sirsi historicke perspektive, z osob, ktere umiraji nasilnou smrti, jich jen mensina umira rukou nejakych kriminalnich individui, a i z teto mensiny jen miziva cast rukou amokalnich zabijaku ci seriovych vrahu. Takovi zloduchove se vsak vzdy tesi nezaslouzene velke pozornosti ze strany verejnosti. O nich a jejich obetech se mluvi - a to zejmena v mirovych dobach - v disproporcionalni intenzite ve srovnani napriklad s primymi a neprimymi obetmi valek, brutalnich diktatur, nebo i socialniho vylouceni a rodinneho ci institucionalniho abuzu. Bezni lide radi vrhaji hromy a blesky na ty, co se od nich lisi, ale nechteji nic slyset o nasili a mizerii, na jejichz pricinach maji svuj vlastni lvi podil - a zejmena nikdy v dane souvislosti nepriznaji svoji vlastni odpovednost.

Petr (Čt, 30. 8. 2012 - 15:08)

Zajímavé jak se mnozí dlouze zabývají osobou, která/údajně/ má na svědomí 8 mrtvých. Ale vůbec jsou jim mimo pozornost lidé, kteří zlikvidovali ne desítky, ale stovky našich spoluobčanů. Smutné!

e-stránky (St, 29. 8. 2012 - 17:08)

http://www.pantharei.estranky.cz/

D (Út, 28. 8. 2012 - 20:08)

Jinak než v holých větách...Ty tvoje invektivy mi davaji pramaly smysl, a navic si zcasti i protireci. Pokud jde o schopnost ci neschopnost Hepnarove sledovat pravni procedury sveho pripadu v poslednich mesicich sveho zivota, existuji prece zaznamy o jejim chovani a jejich vypovedich z daneho obdobi. Dale existuji i ruzne odborne i laicke protichudne nazory na dany problem. Kdyz tvrdim, ze jde o velkou otazku, proc bych ji mel zaroven hned explicitne zodpovedet a svuj nazor opatrovat nejakymi podklady?

Reklama

Přidat komentář