Reklama

Oprátka za osm mrtvých - Olga Hepnarová

Intelektuální b (Čt, 21. 12. 2017 - 20:12)

Tamerlan a Džochar to jistě chápali tak, že jim zničily život jednak Spojené státy americké, jednak systém amerického vysokého školství.Spojené státy americké zavedly systém vysokých, snadno dostupných a federální vládou garantovaných půjček pro vysokoškolské studenty, od jejichž splácení však může vysvobodit jedině smrt.Americké vysoké školy pak lákají takto uměle a neoprávněně usolventněnou mládež na předražené studijní programy, náklady na něž jsou pak pro studenty-dlužníky nesplatitelně vysoké.Spojeným státům americkým tedy připravili Tamerlan a Džochar odplatu svými výbuchy u cíle Bostonského maratonu, americkému vysokému školství zase zastřelením policejního zřízence MIT o pár dní později.

Varadéra Boreál (Čt, 21. 12. 2017 - 18:12)

Jsem matka tří dětí!

První část oček (Čt, 21. 12. 2017 - 06:12)

"Alma mater" znamená "matka živící". Milionům amerických universitních studentů a ex-studentů však prakticky nesplatitelný federálně garantovaný studentský úvěr ruinuje život. A ruinuje ho i těm studentům, kteří si ho nevezmou, poněvadž uměle šroubuje nahoru celkovou cenu vysokoškolského vzdělání. University of Massachusetts se tak i Džocharovi ve skutečnosti stala nikoli matkou živící, ale matkou hladomornou. Jistě i proto se Džochar s Tamerlanem zachovali k policejnímu zřízenci jiné univerzity, Seanu Collierovi z Massachusetts Institute of Technology, právě tak, jak se zachovali.

Maleárie Brucht (St, 20. 12. 2017 - 18:12)

Modlile Šudrogrupto Pobožný, už dále neotálej, a prezentuj nám konečně svůj intelektuální bonbónek!

Braunérie Pidro (St, 20. 12. 2017 - 15:12)

To, co zde napsala slečna...Já teda už taky samou zvědavostí trnu!

Engelbrecht Sar (St, 20. 12. 2017 - 07:12)

Jsem tou slečnou...To, co zde napsala slečna Bürstnerová, která za tímto účelem do našeho pořčeného a bolestného světa zavítala z neméně problematické reality Kafkova "Procesu", je opravdu strašné. Nicméně nelze dělat nic jiného, než tomu trpně přitakat.Jsem jenom zvědav, jaký intelektuální bonbónek dnes vypadne z modlila Šudrogrupty Pobožného.

slečna Bürstner (St, 20. 12. 2017 - 05:12)

Jsem tou slečnou Bürstnerovou z Kafkova "Procesu". Ač je to pro vedlejší románové postavy zcela výjimečné, zhmotnila jsem se, abych zde suplovala neexistující Perbruchtu Teklu Kružberskou-Tvrdonickou, kterou ve svém příspěvku zmiňuje Birchhauben Migroň Hodonínsko-Valašský.Pokud jde o vysokoškolské vzdělání, všichni nás dosud přesvědčovali jen o jeho výhodách. Někdy jsou však toto vzdělání, a zejména neúspěšné pokusy je dosáhnout, vpravdě smrtelně nebezpečné. Když vláda zavede vysoké půjčky pro studenty, vede to k astronomickému růstu universitního školného a jiných universitních výdajů. A když jsou pak tyto půjčky ještě celožovotně neprominutelné, vede to k naprosto zbabranému životu i pro mnohé úspěšné absolventy universit. O těch, co dlouho studují, a pak stejně nedostudují, vůbec nemluvě. Pak jedním z mála východisek, jak se zbavit nesplatitelného celoživotního dluhu, je smrt. Buď je možné se jednoduše oddělat, nebo se nechat zastřelit policií, nebo zavdat nějakou příčinu, aby mohl člověka nějaký soud odsoudit k smrti. Tamerlan i Džochar si z těchto omezených možností dokázali vybrat.

Skromný intelek (Út, 19. 12. 2017 - 18:12)

Předbonbónek: nalaďte se na rozjímání o lůzerství, náboženství a terorismu.

Birchhauben Mig (Út, 19. 12. 2017 - 08:12)

V každém z těch...Přesně tak. Pohledává-li u nás nějaký segment společnosti částku vyšší, než kterou jsme kdy schopni splatit, a je-li nám současně znemožněno takového dlužní břemeno setřást z našich beder, pak lze jednoznačně říci, že zakoušíme velikou společenskou nemilost.Tamerlan a Džochar dostali vnuknutu vidinu dobrého vzdělání a dobrého společenského statusu s tím spojeného, a v důsledku toho uvízli ve smrtelné pasti.Ale možná se k tomu ještě vyjádří i Perbruchta Tekla Kružberská-Tvrdonická.

Baleárie Slador (Út, 19. 12. 2017 - 05:12)

jdi do řiti s těmi výlevy....V každém z těch neobvyklých jmen se odráží celková tragédie i jednotlivé nebanální možnosti lidského rodu! Navíc každé toto jméno i skrytě koresponduje s hlubokými filosofickými myšlenkami, které jsou mistrovsky presentovány v příspěvcích pod nimi! Ráda se proto na toto diskusní vlákno pravidelně vracím, a cítím se jím povznášena a obohacována!

(Po, 18. 12. 2017 - 21:12)

je spojovatelkou těžkých...jdi do řiti s těmi výlevy. Jsi hrubě duševně nemocen

Královna silnic (Po, 18. 12. 2017 - 21:12)

je spojovatelkou těžkých osudů Tamerlana, Džochara i Olgy.Tamerlane! Džochare!! Olgo!!!

Kurbrechta Omod (Po, 18. 12. 2017 - 20:12)

Tamerlan a Džochar dojeli na to, že se nechali zlákat ke studiu, které neměli šanci zvládnout, a vzali si na ně státem garantovanou půjčku, kterou následně neměli šanci splatit. Dostali se tak do situace, ve které smrt byla jedním z logických řešení. Toho dluhu se, zásluhou federální legislativy, neměli šanci zbavit dokonce ani osobním bankrotem.

Baubrechta Midr (Po, 18. 12. 2017 - 20:12)

A pokud podobní desperáti...Přesně tak, Amosi!

Amos Haltbergsk (Po, 18. 12. 2017 - 05:12)

A nepřízeň lidstva ve...A pokud podobní desperáti najdou ještě navíc i možnost tajemně atraktivního mučednictví, a spolu s touto možností i šanci spojit své potrestání lidstva a následné odvetné policejní kulky, kriminál či popraviště s důstojnou aureolou bohulibé oběti, nezastaví je už vůbec nic.Ano - dnové útoku na bostonský maratón a následné krvavé road movie byly pro Tamerlana a Džochara slavností pohlavní zralosti jepic - jepic to vylíhnuvších se sice jen na pověstný jediný den, ale zbavených všech vulgárních starostí špatného života v bídě, opovržení a společenském chladu.

Medura Šmydromr (Ne, 17. 12. 2017 - 19:12)

To jsou velmi tvrdá slova,...A nepřízeň lidstva ve formě nuzného života sice na svobodě, ale bez luxusu a výsad, u mnohých lůzrů už splývá s nepřízní ve formě doživotního kriminálu, nebo dokonce popravy. Co tím chci říci je, že těmto lůzrům, pokud nemají šanci dosáhnout na úspěch, blahobyt a luxus, již je jedno, zda zůstanou na svobodě, nebo stráví zbytek života za mřížemi, nebo budou dokonce popraveni. A je-li jim to již jedno, sotva jim něco zabrání, aby lidstvo za jeho nepřízeň krvavě potrestali.

Eusebius Brucht (Ne, 17. 12. 2017 - 18:12)

Faktem je, že takoví ti...To jsou velmi tvrdá slova, ale vztahují se plně na Carnajevovy, na Hepnarovou, vlastně na ledaskoho. Distribuce přízně lidstva mezi jednotlivé konkrétní osoby je opravdu kurevská. Někomu stačí jen mrknout okem, a má vše nač si vzpomene, zatímco tvrdé úsilí mnohých jiných zůstává neodměněno a ignorováno. Někomu vše projde, jiný musí nést třebas ty nejtěžší důsledky za sebemenší chybu vlastní, nebo dokonce někoho úplně jiného.

Učmurdík Kladbe (Ne, 17. 12. 2017 - 14:12)

Faktem je, že takoví ti různí Malumové či Nicky Jamové jsou lidstvem intenzivně milováni. Ti nemají, narozdíl od jiných, důvod k trhání účastníků či návštěvníků atletických mítinků!http://youtu.be/t_jHrUE5IOk

Dinbrechta Pito (Ne, 17. 12. 2017 - 12:12)

Dobře tedy. Bryant Myers je...Přesně tak, Učmurdíku Kladberský. A to, co platí o vztahu Džochara k Bryantu Myersovi, platí ještě dvojnásob o vztahu Tamerlana k Ozunovi či Malumovi.

Baleárie Slador (Ne, 17. 12. 2017 - 10:12)

Za Tamerlanovým a...Tohle vskutku nemá chybu. Bravurní analýza!

Reklama

Přidat komentář