Reklama

Oprátka za osm mrtvých - Olga Hepnarová

D (Ne, 24. 12. 2017 - 22:12)

Ne, to víš že neJen...Ony taky různá rozpoložení se běžně nazývají štěstím. A třeba v takové angličtině "being happy" může znamenat skoro cokoli, s výjimkou amoku.Nicméně mnozí lidé mají jisté životní nároky, jejichž nedostatečné saturování dlouhodobě těžko snášejí. A povídat jim, že ty nároky mohou snadno vzdát, a že je jedno, zda budou někdy uspokojeny, by bylo jako přidávat sůl do jejich ran.

Ouha (Ne, 24. 12. 2017 - 22:12)

To jistě ne. Zejména když...Ne, to víš že neJen jsem si vzpomněla na článek, který jsem před lety četla tuším od prof Bělohradského. Že člověk není stavěn na to být šťastný. jako nutně šťastný.Že je "být šťastný" považováno za cosi jako pozitivní charakterovou vlastnost, hodnotu. A z toho pak vyplývají průšvihy, možno vztáhnout i na OH, abych nebyla OT

D (Ne, 24. 12. 2017 - 22:12)

Ony jsou věci někdy jinak...To jistě ne. Zejména když člověk ze samého svého neštěstí do nikoho nenajíždí, nikoho nestřílí ani netrhá. A ideálně též, když si své neštěstí tak nějak celkově nechává pro sebe, a nekomunikuje je dokonce ani žádnou méně krvavou, nebo zcela nekrvavou formou.Ale doufám, že konkrétně tvoje vánoce nejsou zas až tak špatné...

Ouha (Ne, 24. 12. 2017 - 22:12)

Ony jsou věci někdy jinak než by měly být.Vlastně ne někdy, ale většinouJe být šťastný povinnost?

D (Ne, 24. 12. 2017 - 21:12)

tady nádherně morbidníTak konkrétně tady se mi Štědrý den příliš nemorbidně nevydařil. Nikdo ale není dokonalý.

A (Ne, 24. 12. 2017 - 21:12)

Krasne vanoce, D :]tady nádherně morbidní

Ouha (Ne, 24. 12. 2017 - 21:12)

Krasne vanoce, D :]

Nebo (Ne, 24. 12. 2017 - 20:12)

Proč zrovna okvětní...snad jako odbornice narážíš na to, že begónie vlastně svým způsobem žádné okvětní lístky nemají, a že se u nich přísně vzato jedná o kalichy?

D (Ne, 24. 12. 2017 - 12:12)

Tady je jedna stará známá písnička, která s pojednávanou tematikou velmi volně souvisí:http://youtu.be/bch1_Ep5M1s

D (Ne, 24. 12. 2017 - 12:12)

Proč zrovna okvětní...Hezké vánoce, Ouho. A jaké okvětní lístky by tedy měly správně házet matky popravovaných teroristů na své syny?

Ouha (Ne, 24. 12. 2017 - 11:12)

Dal bych všechno za to,...Proč zrovna okvětní lístky begonie? :)

Obávám se však, (Ne, 24. 12. 2017 - 10:12)

Dal bych všechno za to,...že by Braunenborský nechal Zubejdat záměrně váhat, zda může vzít do ruky jen hlavu svého syna, nebo i ten umělohmotný podnos, a jakmile by to pochopila tak, že si může uchopit tu hlavu i s podnosem, ještě by ji zhurta okřikl.A jakmile by se trnoucí Zubejdat dotkla Džocharovy hlavy, rozezněla by se dojemná píseň "Chtíc aby spal tak zpívala synáčkovi, matka, jež ponocovala, miláčkovi" z České mše vánoční sebevraha J.J. Ryby.

Egerhart Eusebi (So, 23. 12. 2017 - 19:12)

Dal bych všechno za to, abych směl Džochara osobně popravit mečem. Kdyby mi bylo umožněno tohle, třeba by mi dovolili i přichystat celé aranžmá dané popravy.Mimo jiné bych na nádvoří věznice nechal postavit speciální zábradlí, aby mohla být Džocharovi nablízku i jeho matka, a přitom nemohla stát v cestě popravčímu meči.Na místě určeném pro ní bych též z piety nechal zetrocha sušených okvětních lístků begónie, aby je mohla Zubejdat na Džochara při jeho popravě ceremoniálně házet, a tak mu v jeho posledních okamžicích vyjadřovat lásku a podporu.Zaangažoval bych i věhlasné bubeníky, aby svou produkcí podtrhovali specifickou, dramatickou atmosféru celého soudního aktu.Po dekapitačním úkonu bych pak nenuceně Džocharovu zkrvavenou hlavu chytil za vlasy, pozvedl, položil na prostý umělohmotný podnos, a takto jednoduše prezentoval Zubejdat.

D (So, 23. 12. 2017 - 06:12)

Psychika Hepnarové při zdlouhavém čekání na popravu se vyvíjela, jak se vyvíjela.Zajímalo by mě, jak se dnes vyvíjí Džochar, jaké životní postoje si ve svém žaláři osvojuje, a jaké si osvojí ve zbytku svého života. Mladý muž to byl aktivní, zápasící, a rozhodný. V kritické chvíli dokázal přejet svého staršího bratra a táhnout ho x metrů za vozem, který řídil. A dokázal též policii na dlouhé hodiny utéct, i když již byl vážně zraněný. Myslím, že ta nuda na death row v Coloradu pro něj musí být vpravdě ubíjející.

D (So, 23. 12. 2017 - 06:12)

si takové myšlenky sám...Ta první krátká věta je opravdu velikou pravdou. Myšlenky nepadají z nebe, ale vytvářejí je lidé.

Někdo (Pá, 22. 12. 2017 - 22:12)

: Aby každý, kdo nemůže...si takové myšlenky sám vytváří. A říká tomu psychologické rozbory.

D (Pá, 22. 12. 2017 - 22:12)

úplně mimo, plácáš...: Aby každý, kdo nemůže studovat, páchal atentáty, to je výtvor tvého chorého, literárně se tvářejícího mozku. Takhle to vypadá, když má někdo příliš nízké IQ na pochopení jen trochu složitějších myšlenek. Tys toho taky moc nenastudoval/a, že ne?

Jsi (Pá, 22. 12. 2017 - 22:12)

Ta půjčková past byla na...úplně mimo, plácáš nesmysly. Aby každý, kdo nemůže studovat, páchal atentáty, to je výtvor tvého chorého, literárně se tvářejícího mozku. A ještě za to byl veleben jako hrdina. Krom toho....studijní tipy to opravdu nebyli

D (Pá, 22. 12. 2017 - 21:12)

Ta půjčková past byla na kluky z bývalého Svazu jednoduše moc, a nebyli schopni ji prohlédnout. Z jejich hlediska i hlediska větší části jejich známých a příbuzných bylo vysokoškolské studium něco chvályhodného, a naprosto nepodobného hře vabank. Mysleli si, že je čekají jen veselá studentská léta, a stát jejich rizika vykryje. Pak najednou, aniž si uvědomili nějakou chybu na své straně, přišli o studentské výhody či měli na krku vyhazov ze školy, a dlužili (z pro ně nepochopitelných důvodů) hafo peněz. V každodenní realitě hmatatelného světa prohráli, takže se raději postupně zabydleli aspoň v imaginární realitě světa náboženského. Jejich náboženští mentoři je pak připravili na mučednické poslání, kterého se oni nakonec velmi rádi zhostili.Životní trajektorie takové Hepnarové byla sice dost jiná, ale jisté podobnosti s Carnajevovými by se asi i tak našly.V obou případech šlo jistě o trajektorie tragické, avšak nepostrádající jisté důstojné vážnosti. Šlo v každém případě o lidi, kteří se opravdově pokoušeli se ve své interakci se světem angažovat, a to s plnou upřímností a autenticitou.

bič (Pá, 22. 12. 2017 - 01:12)

Tamerlan a Džochar to jistě...............teda pane vachmajstr, vy jste hlava........

Reklama

Přidat komentář