Reklama

Řitní trhlina - anální fissura

Mony (Po, 26. 1. 2009 - 11:01)

Ahoj Evi,
otázkou je proč se ti zvětšuje,pravděpodobně je problém ve stravě,buď máš řidkou,nebo tuhou stolici,o tom ale nepíšeš.
Někde je problém,mastičky ti pomohou v hojení,ale nevýlečí,pokud máš špatnou stolici.Já se s trhlinou přes dva roky léčila,není to vončo,ale je líp.Píšem si s holkama o tomhle námětu na jiné diskusi,a tam si počteš i o holkách co byly na operaci s trhlinou,psala jsem o tom o příspěvek výše.'

Eva (Po, 26. 1. 2009 - 10:01)

Ahoj, jsem zoufalá. Už nevím, co mám dělat. Rok a půl mám prasklinu (docela hodně hlubokou), která se mi pořád zvětšuje a navíc mi z ní vyrostla ošklivá jizva - výrůstek, za který se stydím. Byla jsem u doktorky a ta mi na to doporučila gel z dubové kůry, Calcium pantotenát, Bactroban. Používám to od Vánoc, ale nic se nezlepšuje. Také jsem před tím vyzkoušela např, konopnou mast, ale po té se mi zdá vyrostl ten výrůstek, tak ji už nepoužívám, také mastu s forte mast i čípky,prášky hemo stop, a asi ještě další tři výroby. Bojím se, že budu muset jít na operaci, ale jsem ještě mladá a navíc teď budu maturovat, tak moc nesmím chybět ve škole. Nevíte prosím někdo o něče, co by mi pomohlo? Předem děkuji.'

Mony (So, 24. 1. 2009 - 18:01)

Ahoj holky,píšem si těhle problémech na diskusi "operace trhliny konečníku" Dášo,možná by jsi tam našla dobré rady!
Honzo to co popisuješ bude na 99% píštěl,zajdi co nejdřív,v začátku se to dobře léčí!!'

Dáša (So, 24. 1. 2009 - 18:01)

ahojky, mám taky trhlinu, byla jsem už dvakrát operována, jednou s trhlinou a po druhé (asi před 3 měsící s výrůstkem v okolí konečníku) od operace mě konečník moc bolel, ted jsem byla na kontrole a udělala se mi tam znova trhlina, je akutní a moc bolí asi týden ale nekrvácí. používám čípky a mast preparation h. bojím se že budu muset na další operaci a to ještě nejsou ani 3 měsíce po ní...nevím jestli operace vůbec něco řeší...Leni jak dlouho ti trvalo než přešla ta akutní nejhorší bolest? dáváš si tu mastičku do konečníku pomocí toho nádstavce?'

Lenka (Pá, 23. 1. 2009 - 13:01)

Pro Honzu
mohl by to byt nejaky pistel, byt tebou radsi si zajdu na vysetreni (obvodak te posle k odbornikovi), treba to nic neni, ale nikdy nevis.....

Lenka (Pá, 23. 1. 2009 - 13:01)

Betadinem mazu trhlinku, zezacatku to bylo neprijemne, ale ted uz mi prijde, ze je celkem zacelena tak to je celkem v pohode, jediny problem je jeji barva, takze se pak poradne otrit je nutnost:-)taky me prislo zvlastni davat si ji dovnitr, ale pan doktor snad vi co dela:-)a je to hlavne dezinfekce, jakm pises, na hojeni mam cipky preparation H(navic mi byl zjisten malinkaty vnitrni hemeroidek, tak i proto ty cipky).hemogel jsem nezkousela, ale beru hemostop a v kombinaci s dilatanem, mi to prijde jako docela uspesna metoda. za 14 dni jdu na kontrolu tak uvidme,co pan doktor uvidi vevntitr:-)ale subjektivne se citim lepe, obcas male bolesti pri stolici, nekdy kapicka krve na toaletnim papire, ale vicemene velke zlepseni. lecim se zhruba od zacatku prosince a pocitam, ze to jeste nejakou dobu bude trvat a nevim jestli to nekdy bude uplne ok, ale kdyby to zustala zhruba v tomhle stavu a nehorsilo se to, tak jsem vicemene spokojena. jak uz jsem psala chirurgicky zakrok se da v pohode vydrzet, ale mela jsem pokoj jen pul roku a pak se mi trhliny vratily znova, takze hledejte alternativu, nema to tak rychly ucinek, ale doufam, ze bude o to trvalejsi. vsem pevne zdravi

HOnza (Po, 19. 1. 2009 - 14:01)

Zdravím, pročetl jsem skoro celou diskuzi, ale přesto jsem nikde nenašel podobný problém. Mám totiž malou dírku těsně pod análním otvorem. Je to jako by se tam dělal druhý otvor, vypadá to podobně. Nekrvácí to. Je možné, že by se v původním otvoru vytvořila přehrádky a udělala se mrtvá dírka? nešlo by to zašít, aniž by se to zaněcovalo? Při vyměšování větších "bobků" to celkem bolí. Deíky za každou radu.'

M. (Po, 19. 1. 2009 - 11:01)

Holky díky,
Lenko,betadine mám doma,to je ale nějaká dezinfekční mastička,ne?To se může dávat i divnitř?
Jinak já četla o hemogelu,prý je to revoluce v léčení ran,a na trhlinu úplně supr,tak zkouším.'

Hanka (Po, 19. 1. 2009 - 00:01)

Na té operaci jsem byla. Byl to jednodenní zákrok, bez problémů. 2 roky od zákroku jsem byla v pohodě, ale teď je to zase zpátky.
Určitě se ale není třeba se té operace bát.'

aiv (Po, 12. 11. 2012 - 14:11)

jít na záchod?,tak to by mi...mnohdy to bylo víc jak 20x, většinou jsem proseděla 12 hod na záchodě a byla jsem naprosto vyčerpaná.

20 krát (Ne, 11. 11. 2012 - 23:11)

vím, že všichni říkají,...jít na záchod?,tak to by mi pěkně bolel zadek.Průjmama netrpím,ale,když už průjem mám,tak mi stačí 2-3 za den a jak je to nepříjemné,tolikrát si to neumím ani představit.

zahojeno. (Ne, 11. 11. 2012 - 23:11)

ahoj, jsem 3 měsíce po divulzi, kdy jsem předtím nemohla ani sedět, spát, ležet, chodit.
byla jsem minulý týden na kolonoskopii, je celá zahojená.
pokud ještě přemýšlíte, zda na divulzi jít, jděte. ta chvíle trápení za to stojí. opravdu.

DŮLEŽITÉ. (Ne, 7. 10. 2012 - 13:10)

Rovněž jsem vyčetla, že...vím, že všichni říkají, že je na hemeroidy skvělá dubová kůra, ALE na trhlinu NE!!!, dubová kůra vysušuje(řekli mi to na proktologii a už předtím jsem to vypozorovala), proto vám to zase praská a nezlepšuje se to a tepe v tom. použijte vazelínu, nejlépe měsíčkovou z DM drogerie(nechci dělat reklamu, ale OPRAVDU TO ZABÍRÁ). stojí kolem 40kč a vyjde to tak na rok několikakaždodenního mazání.
Vazelinu mi doporučila i primářka na proktologii a je to super. na to, že je to trochu mastné si po čase zvyknete a měsíček hojí a uklidńuje. už bych to nevyměnila. mám koupené 3 v zásobě.
jinak já nemohu poradit recept na pravidelnou stolici. mám crohna a tak mám 20 stolic za den a jen vodu, takže spíš závidím těm, co chodí po venku a nemusí myslet na to, aby byl poblíž záchod.

aiv (Ne, 7. 10. 2012 - 12:10)

Všechny zdravím - dnes jsem...Ano, pro mne bylo také nejhorší když v tom tepalo a i když jsem stála nebo jen šla a měla jsem pocit, že to prasklo, kolikrát jsem zařvala a celou mě ta bolest paralyzovala. jen jsem dýchala a tekly mi slzy z očí. to jsem měla před nástupem do nemocnice 5x denně. momentálně je to dobré. sice když sedím na rovné židli tak je to takové nepříjemné, ale na kruhu super.
botox mi nikdy nikdo nenabídlo, proto jsem šla na divulzi. přeji vám, aby se to zlepšilo.

Jana (Út, 2. 10. 2012 - 20:10)

Trápí mě řitní trhlina...Rovněž jsem vyčetla, že je nejlepší ráno lžíci olivového oleje a lžíci citronu. Piju to 2 měsíce, musím říct, že stolice je pravidelná doma okolo 15. 00 hodiny, čili mohu ihned do sprchy. A hlavně je to levné, protože já už vyházela tolik peněz, že už jsem se rozhodla nekoupit ani jeden čípek, jen mast a to dubovou kůru.

Jana (Út, 2. 10. 2012 - 20:10)

Všechny zdravím - dnes jsem byla na vyšetření s hemeroidy a zjistili mi též trhlinu. v pátek jdu na botox, věřím, že mi pomůže. Přes 2 měsíce jsem vystřídala už vše, nejhorší je, když mi v tom tepe - to bolestí přestávám i mluvit. Nesedím přes měsíc. Čtu Vaše názory, ještě se ozvu. myslela jsem, že to bude v poho na vždy.
Napište mi prosím více o dolatanu. Díky
[email protected]

kolonoskopie (St, 19. 9. 2012 - 22:09)

pro lidi po divulzi, kteří musí jít na kolonoskopii.
dnes jsem byla na proktologii a tam jsem se dozvěděla že po divulzi konečníku musí být mezi divulzí a kolonoskopií či rektoskopíí minimálně pomlka 8-9 týdnů. jinak hrozí při skopii silné krvácení.
pro ty co by to nevěděli a potřebovali to zjistit.
byla jsem titiž na gastru a gastroenterolog mi tvrdil že stačí 3 týdny. tak se nedejte a chtějte větší mezeru.

aiv (St, 29. 8. 2012 - 14:08)

Ahoj, je to čtrnáct dní,...ještě jsem zapoměla říct že při divulzi mi spravili i píštěl. měla jsem už strašně vyhřezlé střevo, ale dali mi ho zpátky a zatím je to ok.

dilatanty (St, 29. 8. 2012 - 12:08)

Ahoj,
takže tobě dělali...měla jsme tu divulzi,bolí to, ale fakt to tu chvíli stojí za to.
dávali mi léky od bolesti, problém je, že toho beru i tak strašně moc, takže mi to nejspíš nezabíralo. po tom vytažení smotku to do 5 minut bylo ok a od té doby už to nebolelo. ten smotek tam musí být proto, že musí nasát krev po tom naříznutí konečníku a zastavit tu krev. jinak se to nedá. ale to vytažení je za 15 sekund hotové.
Nezlob se, ale netuším co jsou to dilatanty. měla jsem masti jako preparation H, faktu, mastu, masti od proktologa na recept nějaké míchané, měla jsem i různé měsíčkové oleje, masti, dubové kůry, sedací i masti, zkrátka všechno co se dá mazat. na proktologii mi nebyli schopni udělat kolonoskopii ani rekto, takže mi museli udělat v narkoze divulzi. ale když mi napíšeš co je to dilatant, tak ti odpovím. třeba mijsem to měla ale netuším. díky.

Mony (St, 29. 8. 2012 - 12:08)

Ahoj,
takže tobě dělali jen tu divulzi konečníku?Mě říkal doktor že se buď dělá operace ,kdy se to šije,nebo ta divulze ,což je násilné roztažení konečníku s naříznutím okrajů,ať se trhlina líp hojí.a toto prý nebolí,a vidím že i toto je bolestivé:-( tak to na to nejdu.
Proč ten tampon tam musí být??Proč nedavají něco od bolesti?to nechápu,jsme přece ve 20století,vše se dělá bezbolestně,proč se nedělá bezbolestně i toto?
zkoušela jsi,než jsi šla na operaci i dilatanty?
díky za odpověd

Reklama

Přidat komentář