Reklama

Psychické problémy a INVALIDITA

Alena (Pá, 9. 2. 2018 - 05:02)

A léčíš se u psychologa?Pokud má někdo ID 2.stupně, zřejmě to je vážné a v tom případě je psycholog na houby. Pomůže jedině psychiatr a medikace. Já jsem během života vystřídala psychologů pět a vůbec mi to nepomohlo. Na to, abych se vykecala mám kamarádky. Psychologové mě vždycky akorát naštvali. Chtěla jsem odpovědi, ale oni komunikují stylem - a co vy si o tom myslíte? Jak by šlo toto řešit? Tohle já vám neřeknu, to musíte vědět sama apod. Prostě na nic.

majka (Čt, 8. 2. 2018 - 22:02)

Jiz spoustu let trpim dusevni...A léčíš se u psychologa?

Steve (Čt, 8. 2. 2018 - 22:02)

1

pavel (Čt, 8. 2. 2018 - 21:02)

Jiz spoustu let trpim dusevni poruchou ktera mi komplikuje zivot cim dal vice. Mam invalidni duchod druheho stupne. Nemoc na mne zautocila poprve v mych 18 letech. Dnes je mi 41 a nejspis uz to budu mit do konce zivota. Nechci penize ani zlato a bohatsvi. Mam jen jedine prani chci se zbavit toho demona v me mysli,chci byt zdravi nechci citit bolest a strach

Luboš (Čt, 2. 2. 2017 - 17:02)

Ahoj,
Jsem uz zoufala,...Evo,když budeš hospitalizovaná,předpokládám že na psychiatrii,je tam sociální sestra,která by ti mohla pomoci sepsat žádost o důchod a když jseš tam opakovaně,tak si myslím,že i lékaři budou vstřícní a vyhoví ti.Zapracuj na tom,máš to ve svých rukách,takhle život nemůže fungovat.Hodně zdaru ti přeju.

Steve (Čt, 2. 2. 2017 - 00:02)

Tak to zkuste, nic za to nedáte ....

Eva (St, 1. 2. 2017 - 23:02)

Ahoj,
Jsem uz zoufala, pracovala jsem jako vedouci smeny v ugove salaterii, tam jsem dala vypoved, ted pracuji v kfc jako pokladni, mam problemy od 12 ti let, ted je mi 27, porucha prijmu potravy a uzkostne depresivni porucha, nyni jsem na neschoence, cekam na dalsi hospitalizaci celkove sestou, posledni byla v rijnu 2016. Nejhorsi je, ze v praci mi vubec nevychazi vstric, mam doporucene psychoterapie 1x tydne a skupinove terapie 1x tydne. Chci se lecit, protoze sve stavy uz nezvladam, mam sebevrazedne myslenky... premyslim o tom, zda si zkusit zazadat o castecny invalidni duchod, chci pracovat, ale nekdy se stane, ze to proste ve svem stavu nezvladam a chci se poradne venovat lecbe. Premyslim o praci na castecny uvazek, ale co kdyz to zase prestanu zvladat?

Souhlas (St, 25. 5. 2016 - 11:05)

Ano, v praci se to nezlepší, ne protahuje to.

Vladěna (St, 25. 5. 2016 - 08:05)

Jak jste prosim proživali...Já jsem procházela tim stejným jak píšeš ty.Strach z okolí, z práce co řeknou kolegyně,kamaradi atd. Mne to postihlo ve 40letech,děti skoro dospěle,manželství také normální,ale v práci toho bylo pro mne najednou hodně. Pracuji ve zdravotnictví,noční směny 12ctky již toho bylo moc asi po dobu 3 měsícu jsem pocitovala že nemohu spát,jsem stálé podrážděná v práci jsme se nemohla soustředit a pak to vybuchlo. Nespavost se projevila tim,že jsem prostě uplně vyhasla,jen jsem seděla a koukala na jedno místo. Manžel mne naložil a jeli jsme na pohotovost a tam si mne hned na psychině nechali. 10 dni mne tam bylo super,oblbováky a hlavně spánek a spánek.Nic jsem neřešila a to bylo dobře-totalně vygumovaná.Jenže po propuštěni to už bylo horši,strach ze všeho,ale po 3 měsicich lečby a hlavně docházky k psychologovi jsem se dokázala opět postavit na nohy.To co říká okli jsem neřešila-a oni vlastně ani nic neřikali,to byla spiš jen má domněnka. Kamaradi a rodina mne podporovala a to je nejduležitějši. Jenže pořad byl zadrhel ta práce. Když se bližila doba nastupu do práce,tak opět jsem začla mit problémy-trochu menši neboť jsem byla na praškách.Dva měsíce jsem to vydržela a když jsem viděla že opět i přes antidepresiva jsem byla ve stresu a vyčerpaná tak jsem dala vypověd. Pul roku jsem byla na pracáku,dobrala antidepresiva a nyní jsem v nove praci-min placenou,min náročnou bez nočnich směn a jsem opět spokojena-proto Vam Marcelo radim dejte raději vypověd hned než se vám to rozjede ještě vic

Láďo (St, 25. 5. 2016 - 08:05)

Vím jak je těžké žít s...a představ si, že by si od toho utíkal k jiné, zdravé ženě a nejraději by si viděl svoji manželku co nejdříve pod drnem. Třeba ji pořídit provaz a stoličku aby odešla ze světa sama a nechala prostor pro tebe a tvoji milenku. Myslíš, že takový muž snad ani neexistuje? Takový muž je absolutní zrůda.

Mirek (St, 25. 5. 2016 - 03:05)

Chci pomoci svým bývalým kolegům. ...Muže to tak být ......?

Mirek (St, 25. 5. 2016 - 03:05)

Jsem zvyklý vítězit a ja si nejspíš pokoj nedám. ...Muže to tak byt?

Jan (Út, 24. 5. 2016 - 18:05)

Proboha! Snad tady nekomunikujete? Běžte spolu ven do přírody, to vám prospěje!

Laďa (Út, 24. 5. 2016 - 17:05)

Vím jak je těžké žít s takovou nemocí,s takovou diagnozou.Manželka to nemá lehké.Přál bych každému z vás kdo si "užívá"těžkých chvil aby u sebe vždy měl někoho kdo ho miluje kdo je mu oporou.Není to lehké pro obě strany ale věřím tomu že když jsou na to dva,rozumí si a jsou si oporou že bude líp.Je to těžké ale říkám vždy nevzdávej se bude líp.Bezmezně miluju manželku a snažím se jí být oporou ve všech chvílích těch radostných i těch smutných těžkých.Jsem rád že ji mám a že se nevzdává...chyběla by mi.

To (Út, 24. 5. 2016 - 17:05)

chlapů od problémů...je pravda a to je hodně smutné.Ženská onemocní,chlap uteče.

plno (Út, 24. 5. 2016 - 17:05)

zlé bud ráda,že máš...chlapů od problémů manželky, dětí zdrhne. Prostě to neunesou takže ty máš štěstí. Držím palečky bude lépe ale ne hned.

Přesto (Út, 24. 5. 2016 - 16:05)

přesně tak,máš...zlé bud ráda,že máš hlavně v manželovi tu podporu,která je snad úplně to nejdůležitější.Ty výkyvy nálad,tak to je u těchto léků asi běžné,to i má kámoška,chvíli v pohodě,poté za chvilku úplně jiný člověk k nepoznání.Ono i pro toho partnera to je hodně obtížné,sice už ví,jak na tebe,ale každý by na to nervy neměl.

a nebo (Út, 24. 5. 2016 - 16:05)

vůbec si nefandím.Možná...zaražený prdy.

Ne (Út, 24. 5. 2016 - 16:05)

hovno. Stejně tak se na...vůbec si nefandím.Možná nepoznáš hned na ten úplně první pohled,ale začneš s dotyčnou komunikovat a poznáš to.Nikoho takového,na kom by to nebylo znát,opravdu neznám.I po letech nafouklé bříško z léků.

vladka (Út, 24. 5. 2016 - 16:05)

přesně tak,máš pravdu,mám skvělého chlapa který je v téhle odporné nemoci vždy se mnou a při mě,rodiče to nemyslí sice zle,ale snaží se mě navnadit i lepší náladou,že bude léto atd,nebo kdybych se raději vykašlala na antidepresiva bude mě líp,i mezi lidma,ale kdybych léky nebrala,už tady dávno nejsem-celé roky mám sklony k sebevraždám,k sebepoškozování,mívám velké výkyvi nálad,kdy to chci všechno skončit,že jsem matka na nic,všem jen ubližuji a be ze mě by bylo v mém okolí lépe.I když mám štastnou rodinu,3 skoro dospělé děti,vím že je to ode mě sobeckost,nechat je tady a odejít,vím že bych všem ublížila,ale nemůžu si prostě pomoci,je to ve mě,v mém mozku.Duševní nemoc je noční můra,ach jo.

Reklama

Přidat komentář