Reklama

Psychické problémy a INVALIDITA

: (Čt, 17. 8. 2017 - 17:08)

Pán nějak nepochopil že tu...Ale jdi ty. Jaképak zase jiné typy a rasy. Normálně jde o vychcanost, jen zlomek lidí z těch všech si ten ID na nervy skutečně zaslouží. Hlavně, že co se týká jiných věcí, to jsou (jste) čilí ažaž. Vídám to pomalu denně.

Steve (Čt, 17. 8. 2017 - 17:08)

Pán nějak nepochopil že tu o toto vůbec ale vůbec nejde.

Nemakačenka jsou lidi jiného typu ... často i rasy.

Pampeliška (Čt, 17. 8. 2017 - 16:08)

všichni mají problém,ale...Ale tak, to se nechce makat ani zdravým...;-)

lopatu a makat! (Čt, 17. 8. 2017 - 16:08)

a na smisene uzkostna...všichni mají problém,ale až na vyjímky se jim nechce dělat.

Steve (Čt, 17. 8. 2017 - 16:08)

Zdravim ted jsem si cetla...Můžu se zeptat? Jak a v čem se ta fobie projevuje?

lidka (Čt, 17. 8. 2017 - 13:08)

Zdravim ted jsem si cetla diskuzi a poruchu chovani mam uz od mich 15 let a do dnes tim trpim a byla jsem uz pred rokem a pul hospitalizovana na PL petrohrad pro smisenou a uskostnou poruchu a nedavno mi bilo zdeleno ze mam socialni fobii a dnes jsem bila na psychiatrii a tam mi bili zdeleno panicky ataky a f412, jsem casto na neschopence kvuli tomu to zdravotnimu problemu

Odvolat (Út, 17. 7. 2018 - 20:07)

Odvolat ke krajske sprave soc.zabezpeceni urcite. Tam vam to na 95% nepriznaji , potom pul roku musite pockat a zazadat znovu ! Jak budete zadat znovu mejte nejake nove vysetreni od specialisty ! Tam je sance nasobne vetsi nez u odvolani na kraj. Verte mi ze vim co pisu ...

Jana Kuchtová (Út, 17. 7. 2018 - 19:07)

Ahoj,chtěla bych se zeptat,jestli tu má někdo zkušenosti s tím,jak se odvolat proti rozhodnutí OSSZ.

Pampeliška (St, 29. 3. 2017 - 09:03)

a na smisene uzkostna...To záleží na více věcech, dg.sama o sobě je jen jedna část. Důležité je, jak lékař napíše posudek, jestli ho podloží fakty - hospitalizace, lázně apod.
Jinak ano, na tuto diagnózu lze dostat ID, pokud je jeji stupeň tak závažný, že výrazně zvyšuje pracovní schopnost.
Např. dlouhodobá PN v depresích, časté panické ataky, fobie znemožňující běžný život a práci...

dan (St, 29. 3. 2017 - 08:03)

Z některých názorů se mi... a na smisene uzkostna depresivni porucha, lze dostat invalidni duchod .?

Hanka (Po, 27. 2. 2017 - 10:02)

Steve, na posílení imunity určitě ano. Jestli jsi pozorně četl, tak u pána došlo, během stresu, za půl roku, k somatickým potížím, s onemocněním imunitního systému. Pokud se objeví stres, klesá psychická i fyzická výkonnost, časem dochází i k poklesu imunitních funkcí! Dlouhodobě snížená imunita působí zpětně i na psychické zdraví, ale i na to fyzické! Jsme více náchylní k infekčním chorobám, včetně rakoviny. Imunodeficienci je třeba také podpůrně léčit! Pan Kovář je opravdu v nelehké situaci. Úzkostné deprese, navíc, s poklesem imunity a dalším somatickým onemocněním, to opravdu není žádná legrace! A to, že lidi závidí peníze od státu, je smutné! Často si opravdu neumí vůbec představit, jak tomu člověku je! Lepší je, být zdravý, a peníze si vydělat! Opravdu, není co závidět! Já ID sice neberu, ale umím si představit, jaké to je, nemít dlouhodobě práci!

Steve (Po, 27. 2. 2017 - 02:02)

opravdu divil, Steve!Tak povídej ;-) poslouchám, jsem jedno velké ucho.

Steve (Po, 27. 2. 2017 - 02:02)

:-D Ale vždyt' to na to vůbec není ...

Hanka (Po, 27. 2. 2017 - 00:02)

Bohužel, stres snižuje i imunitu! To je známo. Také mi klesla imunita. Zkuste něco na zvýšení imunity-vitamíny, hlívu ústřičnou,houbu reischi, Wobenzym. Dávají Vám lékaři nějakou imunomodulační léčbu? Věřím, že je nejlepší, být zdravý! Snížená imunita je somatická choroba, kterou u Vás, s největší pravděpodobností, spustil stres. Chce to, především, zdravou stravu, jíst hodně ovoce a zeleniny, nepít alkohol, nekouřit, otužovat se, mít nějaké záliby, sportovat. Pohybem se vyplavují endorfiny-hormony štěstí, a zvedne se i imunita. Imunitu zvyšuje vitamin c ve vysokých dávkách. Lze ho podávat i v infuzích. Na imunitu je dále dobré, užívání COLOSTRA, vitaminu D, B, E,Q 10, hořčíku, vápníku. Když se zvedne imunita, zlepší se i psychika. A naopak! Doporučuji, zlepši imunitu i psychiku, chodit na psychoterapie. Přeji Vám, ať se z toho brzy dostanete!

Kovář (Ne, 26. 2. 2017 - 23:02)

Z některých názorů se mi chce blít. Vše začalo úmrtím v rodině z kterého jsem se těžce vzpamatovával. Úzkosti a deprese chronifikovaly a v práci pres veškerou snahu výkonnost klesala. Zaměstnavatel zneužil důvěry a zdiskreditoval me i mou pověst tahouna ve firmě tim jak jsem donesl lístek z psychiatrie hak jsem tam byl na kontrole. Do půl roku jsem byl vyměněn a stres zpusobil i somaticke autoimunitni problémy a už tim tuplem nezvládam ani to, co jsem zvladal. Nemít základní almužnu od státu, můžu se jít pást. Vyměním ID za plné zdravi a schopnost si vydělávat slušné penize jako dříve. Být invalidizovan je na jednu stranu diskvalifikován druhymi pro další zivot. Peníze by se jim líbily, ale stavy plynoucí nejen z duševního diskomfortu by vyměnit nechteli.

Luboš (Pá, 24. 2. 2017 - 19:02)

Ahoj, Luboši. Jsem sice...Ahoj,taky jsem z menšího města a ta práce tady taky není,většina právě dojíždí do krajského města,nebudu tady psát,co se všechno zrušilo,říkali nám po 89,že se budeme živit cestovním ruchem,že žádný fabriky nepotřebujeme,byla to labutí píseň,pár lidí má ubytování a to se vyplatí jen přes letní sezonu.Určitě se na tebe usměje štěstí,hlavně nepropadej panice,bude jaro,tak choď ven.Manželce ve středu vyčistily srdeční tepny,bojím se o ni,je to takovej můj ochránce,tak už snad nebude mít ten hroznej tlak.Maminky je mi líto,že už nemůže chodit,jsem u ní často,aby jí to nebylo dlouhý,když jí všechno přestalo bavit,televize,knížky,křížovky,byl tady za ní pan doktor a řekl mi že to maminka vzdává,že ji máme nějak povzbudit,nevím,co ještě víc,snažíme se.Tak uvidíme.

To by ses (Pá, 24. 2. 2017 - 17:02)

opravdu divil, Steve!

Steve (Čt, 23. 2. 2017 - 22:02)

vše můžou paraziti!Kteří? :-D Jací?

Tak (Čt, 23. 2. 2017 - 19:02)

Ahoj, Luboši. Jsem sice...hlavně,když se na to cítíš.Určitě se nějaká práce najde,pokud člověk moc chce.

Hanka (Čt, 23. 2. 2017 - 19:02)

Ahoj, Luboši. Jsem sice vedená jako bez zdravotního omezení. Ale to by se člověk nakonec musel léčit v psychiatrické léčebně a brát vícero léků. O práci jsem nepřišla z důvodů, že bych nestačila uklidit v podniku. Naopak mě ostatní spolupracovníci chválili, jak se snažím! Jenže, organizační důvody! Jedna paní, která tam byla skoro vedoucí, si na moje místo dosadila vlastní dceru, která po mateřské dovolené, několik let, nemohla najít práci! Navíc, byla samoživitelka, s malou holčičkou! Takže to dopadlo tak, jak to dopadlo! Nikdy jsem si v práci nestěžovala, nedělala žádné "seky". Moc mě to tam bavilo. Ještě dnes ráda vzpomínám. Pracovala jsem pouze na 6 a půl hodiny denně, pouze ranní směny od 7 hodin, Docela mě to dost sebralo! Jeden čas jsem se uchýlila i k alkoholu. Pila jsem tajně doma. Ale naštěstí jsem včas zjistila, že to byla úplná blbost, pít alkohol na spaní! Psala jsem, že nejsem žádný anděl. Je mi něco přes 40, tak to s tou prací opravdu hodně těžké.Třeba mi na ÚP něco nabídnou. Kdoví? U nás ve městě, co se týče chráněných dílen, tak tam takové možnosti, jako u vás, ve VORU, bohužel, nejsou. Jedná se o nějaké pájení cívek, drobných drátků, nebo kontrolu drobných gumiček pod lupou, a to na 8 hodin denně. Má to tam jeden podnikatel, o kterým se říká, jak je vychytralý. Chce precizní výrobky, s nároky na přesnou motoriku a dobrý zrak! Lidem právě moc neplatí! Já bydlím v malém městě. Moc práce na výběr tady není! A to ani pro zdravé lidi! Je to těžké.
Když je člověk naštvaný, nic mu to však nepomůže! Mám dojem, že je to všude, hlavně ze známosti! Luboši, ať se Ti daří dobře! A co maminka a manželka? Dobré? Také moc vzpomínám!

Reklama

Přidat komentář