Reklama

Psychické problémy a INVALIDITA

Luboš (Čt, 23. 2. 2017 - 18:02)

Zkuste se z deprese dostat...Hanko,je to tak ,jak píšeš,já jsem ID nechtěl,když mi ho navrhovali,řekl jsem jim,že je to nejenom, moje prohra,ale hlavně jejich,že mě nedokážou vyléčit,zkoušel jsem ještě dělat,ale fakt to nešlo,to co jsem normálně zvládal levou zadní,dělal jsem na 50% a hlavně jsem dělal zmetky,prostě mi to nepálilo,já měl v práci hodný lidi a ty jsem musel taky opustit,to byla další rána.Máme VOR(vzájemnost,opora,radost),kde se o nás starají a je možnost si tam přivydělat v recepci,kavárně,uklízet,ale je to spíš pro místní,já bych to měl
30km a když někdy nejsem schopnej se vykopat vůbec z postele.A teď by to absolutně nešlo.Mrzí mě,že se ti nedaří najít nějakou práci,jseš mladá,ale nemocná,na to nikdo nebere zřetel v dnešní době a z toho jsem hodně zklamanej,my nejsme dravci.Mě je dobře s lidma,třeba v tom VORU,kde jsme na sebe hodný a rozumíme si.Pomodlím se za tebe,aby se zadařilo.

Když (Čt, 23. 2. 2017 - 18:02)

Myslíš to upřímně, nebo...ten,který trpí nějakými psych.potížemi,tak většinou je to opravdu na pořád,málokdo bere léky třeba chvíli a dostane se z toho úplně.Bývá to po celý život ve většině případů.Přesně jak píšeš,chvíli je to lepší,ale pak se to zase vrací.

Hanka (Čt, 23. 2. 2017 - 17:02)

Myslíš to upřímně, nebo zase provokuješ? Nech ty druhé laskavě žít, ať si vyberou tu správnou léčbu. Já jsem nejdřív samozřejmě zvolila klasickou medicínu! Tady jasně vidíš, že ani psychiatrická léčba neléčí příčinu! Na chvíli, možná, pouze potlačí příznaky, které se pak ještě více vrací! Máš-li smysluplnou radu, tak ji sem napiš. Nemáš-li, raději se, prosím, dál nevyjadřuj!

za (Čt, 23. 2. 2017 - 17:02)

Zkuste se z deprese dostat...vše můžou paraziti!

Hanka (Čt, 23. 2. 2017 - 17:02)

Zkuste se z deprese dostat bez invalidního důchodu. Není totiž, o co stát, brát ID na hlavu. Pokud má někdo např. nemocné srdce, plíce, páteř, tak je to jiné. Nemusí se přece stydět, přiznat se zaměstnavateli. Ale, pokud nastoupíte do normálního zaměstnání na HPP, je velmi trapné, nosit si propustky od Vašeho zaměstnavatele, s razítkem z psychiatrie! Bohužel, někteří to štěstí zřejmě nemají!
Většinou berou antidepresiva a antipsychotika, po kterých jsou zpomalení, oteklí, přibývají na váze. Potom se jim, v tom lepším případě, podaří najít, leda, tak hodně podřadnou a stupidně placenou práci v chráněných dílnách, nebo v nějakých těch stacionářích pro mentálně postižené! Tito lidé mají "svůj vlastní svět". Naštěstí. Pro mne by tohle byla velká životní prohra! Ač jsem jinak věřící v Boha, tak tohohle se fakt děsím!
Nejsem anděl. To se přiznám. Před 2 a 1/2 lety jsem pracovala jako uklízečka u jedné nejmenované firmy. Propustili mě, ač jsem pracovala dobře a svědomitě. Práce mě bavila. Trpím úzkostí. Jsem dlouhodobě na ÚP a nemohu nikde "zavadit" ani o brigádu! Žiji ze sociálního minima. Jsem úzkostná a trpím těžkou spánkovou poruchou. Jinak jsem ještě mladá, štíhlá. A přesto mám smůlu! Trittico na spaní zabralo tak "na čestné slovo"! Jo, na chvíli pomůže. Nejde brát ovšem pořád. Příčinu to však neřeší! Problémy se rády vrací, a snad ještě více!

Steve (Út, 21. 2. 2017 - 21:02)

On neví o čem hovoří, klid ... :-) Plete si lenost s psych. nemocemi.

Mária (Ne, 11. 2. 2018 - 16:02)

chodí sem ještě zakladatel diskuze Radimek?

Majka (Ne, 11. 2. 2018 - 11:02)

Názor žen na pčípadnou...Zajímavý příspěvek. Jsem tady dobře :-).

Pepa (So, 10. 2. 2018 - 14:02)

Názor žen na pčípadnou konzumaci mužů je vidět,že je jaký je i tady.(Aleno...)

Majka (So, 10. 2. 2018 - 14:02)

Mimo nejsem, trpím od...Pro Alenu: přečetla jsem si po sobě co jsem psala. Vyznívá to chvilkami útočně, což vůbec v mé mysli ale nebylo.
Jen jsem se ohrazovala proti tvé domněnce, že psychiatři ano, psychologové jsou na h....
Vzhledem k tvé nemoci, je škoda, že jsi nenarazila na kvalitního psychologa, který by ti ukázal o čem terapie je. Nevěřím, že vykecání se kamarádkám ti od tvé nemoci uleví. Léky ano, to je jasné, jen jde o to, jestli chceš svůj život s nimi navždy sdílet.
Psychoterapie bolí, hodně, někdy jsem si říkala, že bych si raději znovu nechala vytrhat moudráky, než jít znovu "na křeslo" a koho ne, nepochopil o co jde.
Mimochodem má první psycholožka byla příšerná. Dvě sezení a zlomila jsem hůl. Se druhou jsem ale udělala terno. Pro psychiatry jsem byla jen pokusný králík. Jinak má diagnoza byla SF a panickými atakami.

Pepa (So, 10. 2. 2018 - 14:02)

Máš podle mne to lepší,...Zase nechci být označen šovinistou a z patriarchálního uvažování,ale mne to tak připadá,že usměvavá dobře naložená a sebevědomá žena je něco jiného než vysmátý,usměvavý a dobře naložený muž,který není v stavu výkonosti a moc libé přijetí za pěkný chování a sebespokojenost a spokojenost sám se sebou a družnost nedostane...
To je jen můj dojem a zkušenost.
Ono asi i jde dát si antidepresiva v nouzi a uvědomit si,že se nebudu tvářit vesele ale držet si to uvnitř...

Pepa (So, 10. 2. 2018 - 12:02)

Mimo nejsem, trpím od...Máš podle mne to lepší, že jako něžné pohlaví je na to jiný jaksi méně na výkon zaměřený pohled "lidu",pokud je pro někoho pohled "lidu" důležitý.
Jenou jsem si vzal jednu tabletu jakéhosi dlouho se odplavujícího se psychofarmaka na noc a druhý den to ještě působilo pouze lehce na zlepšení nálady, že by se na ne lidé chovali líp kupodivu vůbec,naprostý průšvih...Takže ono to je o tom upravit vše,vzhled,chování atd. jen nějaké psychofarmaka mně jako muži nepomůžou.

Alena (So, 10. 2. 2018 - 09:02)

Aleno, jsi hodně mimo, tak...Mimo nejsem, trpím od mládí endogenními (objektivně zvenčí nezavinitelnými) depresemi a generalizovanou úzkostnou poruchou. AD beru s přestávkami už cca 20 let. Vystřídala jsem dost psychiatrů a pět psychologů. Psychologové byli na hovno. Kromě asi jediného, u kterého jsem viděla fakt zájem a který mi po dvou měsících řekl, že mi nemůže pomoct a že se mám nechat hospitalizovat. Takže svůj názor na psychology si s prominutím ponechám.

Pepa (So, 10. 2. 2018 - 09:02)

Ono je to trošku...Jak se říká.První co psychofelčar řekne je : ""Vy tu nejste za doměnu,aby se vám to mělo líbit"
Takže známý doktror Grunstein ze Švejka vlastně nebyl žádný gastrointerolog a polní všeobecný lékař,ale hlavně psycholog co měl simulanty navracet na frontu do děl kanánů a děr po explozí šrapnelů,tudíž těm co to pálilo na tu porážku jít nechtěli a ty on měl dostat zpět.
Tady je to to samé,škola Dr.Grunsteina se ujala mezi českými psychologi,kde většinu tvoří různí přeučení komunistočtí sokratovci a psychoanalitici případně biorezhonance dr Groffa.

no ano (So, 10. 2. 2018 - 08:02)

Ono je to trošku složitější. Za prvé - co doktor, to názor. Za druhé - roli zde sehrajou i vzájemné sympatie mezi psychologem a pacientem a hlavně úvodní prvotní setkání je důležité...Ze zkušenosti vím, že někteří doktoří vykazují známky nepochopitelného chování a jednání - i když vcelku banálních. Do chování psychologa se mohou promítnout i jeho možné osobní problémy, nebo i to, jak se na ten den vyspí, atd. atd.

Majka (Pá, 9. 2. 2018 - 22:02)

Pleteš si psychology s...Aleno, jsi hodně mimo, tak nesuď, když nevíš. Jde samozřejmě o nemoc, nevím s čím si tam šla, ale třeba na různé fobie, které vzniknou v mládí, je ti psychiatr jen na psaní receptů.
Psychoterapeut ti pomůže odhalit příčinu a zbavit tě fobie i léků.
Navíc existuje poměrně dost psychiatrů, kteří se zabývají psychterapií, takže máš dva v jednom.

Alena (Pá, 9. 2. 2018 - 19:02)

Steve, dej si pár facek....Pleteš si psychology s psychiatry. Psychiatr může být užitečný, protože může předepsat léky. Psycholog je pro ty, kteří nemají komu se vypovídat, protože nikdo jiný není ochotný je poslouchat a pro ty, kteří si neví rady se svým životem a potřebují otázkami někam nasměrovat. Já se dokážu zamyslet i bez nich, možná proto mám pocit, že mi vůbec nepomohli. Naštěstí to byli všechno psychologové na pojišťovnu a nemusela jsem za ty plky platit sumy, které si berou psychologové soukromí.

hahetr (Pá, 9. 2. 2018 - 19:02)

Steve, dej si pár facek. Nebo seš taky doktor a můžeš srovnávat své kolegy psychiatry podle sebe? Už mě dost sere, jak je kolem nás tolik kritiků na psychiatry, kteří se snaží duševně nemocným pomáhat a že pacienty léčí jen proto, aby měli lékárníci a pojištovny zisky z farmak, protože pacienti budou pochopitelně na antidepresivech závislí...... a podobné výmysly. To není argument tohle. Prostě když je mi na nic, mám deprese, vezmu si prášek, nevím, co je na tom k nepochopení.

Majka (Pá, 9. 2. 2018 - 16:02)

Pokud má někdo ID...Očividně jste nepochopila o co v psychotrapii jde.

Steve (Pá, 9. 2. 2018 - 15:02)

Psychologové jsou většinou pošuci zcela mimo :o)))))

Reklama

Přidat komentář